Skocz do zawartości

[przerzutki] porada dla laika

Familyguy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

problem jest taki - mam Shimano Acera 3x8. Tylnie przerzutki działają w porządku, natomiast na przodzie łańcuch trze o ramę przerzutki, gdy się zmienia przerzutki tylnie. Próbowałem to wyregulować zmieniając wysokość i ułożenie przerzutki oraz jej wychylenie za pomocą linki. Niestety nic z tego - wciąć słyszę tarcia. Jak na pierwszej zębatce jest ok, to na kilku biegach drugiej i trzeciej coś trze... Da się to jakoś wyregulować samemu czy tylko serwis?

Większy problem jest taki, że strzeliło kilka drucików z plecionki linki przerzutek. Chyba muszę ją wymienić, bo strach jeździć z taką. Czy wystarczy kupić samą linkę i zamontować ją do mojej manetki i przeciągnąć przez osłonę? Nie wiem ile kosztuje taka usługa w serwisie, dlatego liczę, że sam to zrobię, a oddam sprzęt tylko ewentualnie do regulacji...

Męczyłem się z tym kilka godzin i już mi ręce opadły. Na dodatek poszedł chyba gwint mocujący przerzutkę do ramy i musiałem założyć nakrętkę... Jak na pierwszy rower to troszkę dużo dla amatora :)

Sprzęt: Lazaro Senatore v2

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :)

• Mod Team
Napisano

Większy problem jest taki, że strzeliło kilka drucików z plecionki linki przerzutek

Druty mogły zmechacić pancerz więc wymiana linki razem z pancerzem wskazana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...