marco68 Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 Uwaga ludziska! Ci co myją niech myją a ci co nie myją niech nie myją. Amen.
talento259 Napisano 15 Sierpnia 2014 Autor Napisano 15 Sierpnia 2014 @talento259 wydaje mi się, że nawet nie masz pojęcia co to jest "chrobotanie". Wpadnie "Wam" trochę ziarenek piasku i już chrobocze. A co byś cie zrobili jak by wam łańcuch "zbierał" błoto z tylnej opony a nawet z bliska nie było rozpoznać jaka to tylna zmieniarka a jechać trzeba bo to początek trasy na cały dzień?? Poza tym im "miększe" przełożenie tym jest ciszej a przynajmniej tak jest u mnie. Uwierz, że mam pojęcie... Jechałem przez piaszczysty kawałek lasu, wcześniej smarując olejem do kosiarek (nic nie miałem pod ręką). Nadal twierdzisz że nie mam pojęcia?
djwiocha Napisano 15 Sierpnia 2014 Napisano 15 Sierpnia 2014 To chyba dobrze że mam napinacz z rolką która i tak hałasuje Także albo mój napęd nie hałasuje nawet jak przykleją się do niego patyki, albo rolka i ogólne latanie łańcucha zagłusza wszystko Ale ja lubię smarować rzadko (czasowo) i gęsto (lepko) i dlatego zawsze zielony FL choćbym po pustyni jeździł
elton29 Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Tak, teraz jest dla mnie wszytko jasne.... Ja jestem jeszcze lepszy i mam większy bagaż doświadczeń, jak nie miałem nic pod ręką na wyjeździe a łańcuch mi zaczął skrzypieć to go nasmarowałem olejem, na którym smażyłem wcześniej grzyby, co nie znam się?! Wytrzymał 150 km Rozpisaliśmy się na bzdurny temat i teraz jak przeczyta to jakiś świeżak to zgłupieje:)
thomasz Napisano 16 Sierpnia 2014 Napisano 16 Sierpnia 2014 Ja użytkuje właśnie te łańcuchy i nigdy ich nie czyściłem gdy były nowe. Oryginalny smar starcza na b. długo i nic przesadnie sie nie lepi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.