Skocz do zawartości

[Smarowanie] Czy należy wyczyścić nowy łańcuch?

talento259

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@talento259 wydaje mi się, że nawet nie masz pojęcia co to jest "chrobotanie". Wpadnie "Wam" trochę ziarenek piasku i już chrobocze. A co byś cie zrobili jak by wam łańcuch "zbierał" błoto z tylnej opony a nawet z bliska nie było rozpoznać jaka to tylna zmieniarka a jechać trzeba bo to początek trasy na cały dzień?? Poza tym im "miększe" przełożenie tym jest ciszej a przynajmniej tak jest u mnie.

Uwierz, że mam pojęcie... Jechałem przez piaszczysty kawałek lasu, wcześniej smarując olejem do kosiarek (nic nie miałem pod ręką). Nadal twierdzisz że nie mam pojęcia?

Napisano

To chyba dobrze że mam napinacz z rolką która i tak hałasuje :D Także albo mój napęd nie hałasuje nawet jak przykleją się do niego patyki, albo rolka i ogólne latanie łańcucha zagłusza wszystko :D Ale ja lubię smarować rzadko (czasowo) i gęsto (lepko) i dlatego zawsze zielony FL choćbym po pustyni jeździł :P

Napisano

Tak, teraz jest dla mnie wszytko jasne....

Ja jestem jeszcze lepszy i mam większy bagaż doświadczeń, jak nie miałem nic pod ręką na wyjeździe a łańcuch mi zaczął skrzypieć to go nasmarowałem olejem, na którym smażyłem wcześniej grzyby, co nie

znam się?!

Wytrzymał 150 km :)

Rozpisaliśmy się na bzdurny temat i teraz jak przeczyta to jakiś świeżak to zgłupieje:)

Napisano

Ja użytkuje właśnie te łańcuchy i nigdy ich nie czyściłem gdy były nowe. Oryginalny smar starcza na b. długo i nic przesadnie sie nie lepi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...