Skocz do zawartości

[Siodełko] Za 40zł, czy na tym się da siedzieć?

fatpikachu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadałem kiedyś takie siodełko i dało się na nim jeździć, ale wiadomo dłuzsze wyprawy czy bardziej ekstremalna jazda to nie polecam ..

Jak bedzie nie wygodnie to kup sobie wkładke żelową.

Napisano

Takie, czyli jakie?

W granicach 40 złotych masz już podstawowe modele Selle Royal lub Velo pod własną marką czy jako OEMy zdjęte z fabrycznych rowerów. Do 50 można już pomyśleć o Accencie, a przy 60 nawet o Selle Italia. Jest w czym wybierać i powinny się dobrze sprawować.

Napisano

To nie cena decyduje o tym, czy siodełko będzie dla Ciebie wygodne. Co najwyżej może zachodzić korelacja pomiędzy ceną a trwałością, czy jakością wykończenia. Ale 40 zł, to nie tak mało i za tę cenę da się kupić przyzwoite siodło. 

Napisano

Zgadzam się  z przedmówcą, kolega kupił do swojej extra wypaśnej 2kołowej fury taniutkiego authora i twierdzi że najfajniejsze na jakim jezdził:) bez wkładki oczywiście. Także dobrze pomacać w sklepie ale swojego Tokena kupowałam w necie i jestem bardzo z niego zadowolona- też najlepsze jakie mam.

Napisano

Siodełko za 150 PLN? Niezłe burżujstwo.

U chińczyków można kupić "dziurawe" siodełka Vertu, właśnie takie testuję, fajna sprawa. A z "normalnych" to jest kilka modeli Velo, można też dostać siodełka mBike (chyba też produkcji Velo), które są dość solidne. Uwaga, dobre siodełko to nie takie, na którym jest wygodnie zaraz po usiąściu, ale takie, na którym jest wygodnie po 50 czy 150 km.

sku_230766_1.jpg

Napisano

Na aukcjach widzę tanie siodełka do 40zł, czy ktoś próbował na tym jeździć? Domyślam się, że solidne siodełka to wydatek pewnie ze 150zł, ale nie chciałbym kupować siodełka więcej wartego niż cały rower  :thumbsup:

1. http://allegro.pl/sportowe-wygodne-siodelko-selle-065-okazja-i4404922229.html

2. http://allegro.pl/siodelko-sportowe-selle-jet-boni-s080-mtb-lekkie-i4468161059.html

solidne siodełko wytrzyma kilkanaście tysięcy km (a może może i i dłużej) w tym czasie wymienisz 4 czy 5 takich za 40zł

• Mod Team
Napisano

Każde siodełko będzie w miarę wygodne jak do zadzisława będzie dopasowane. Każdy ma zada innego i każdy indywidualnie powinien wybierać siodełko. to że ono kosztuje 40złczy 350 nie znaczy że będzie lub nie będzie wygodne. Wiadomo zę droższe konstrukcje będą bardziej finezyjnie profilowane, by było maksymalnie wygodne, jednak to kosztuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...