Skocz do zawartości

[siodełko] Selle Italia X0 Flow

baklazan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Ostatnimi czasy pojawił się pewien problem z tym siodełkiem. Mianowicie przy większych przeszkodach (gdy siodełko jest bardziej obciążone moimi czterema literami  :002: ) zaczynają "zgrzypieć" pręty. Czy da się jakoś do nich dobrać żeby je nasmarować? Są tam niby śrubki "gwiazdki" z tyłu siodełka, ale boję się je trochę odkręcać, żeby sobie nie załatwić dobrego siodełka... Wydaję mi się, że one po prostu mogą trzymać całe obicie...  Miał ktoś może jakieś podobne doświadczenia?

• Mod Team
Napisano

Spróbuj też rozebrać jarzmo i dokładnie wyczyść każdy element, całkiem możliwe że tam również powstają jakieś trzaski od zbierającego się brudu.

Jeśli trzeszczy samo połączenie pręt-skorupa spróbuj przemyć szczoteczką, przedmuchać sprężonym powietrzem, jak wyschnie i ustąpi to wypełnić szczeliny przy mocowaniu prętów jakimś klejem np. epoksydowym do plastiku. U mnie zdało egzamin.

• Mod Team
Napisano

wypełnić szczeliny przy mocowaniu prętów jakimś klejem np. epoksydowym do plastiku.

To też może być skuteczne. Trzeszczy bo się rusza więc unieruchomienie może pomóc.

Napisano

Spróbuj też rozebrać jarzmo i dokładnie wyczyść każdy element, całkiem możliwe że tam również powstają jakieś trzaski od zbierającego się brudu.

Jeśli trzeszczy samo połączenie pręt-skorupa spróbuj przemyć szczoteczką, przedmuchać sprężonym powietrzem, jak wyschnie i ustąpi to wypełnić szczeliny przy mocowaniu prętów jakimś klejem np. epoksydowym do plastiku. U mnie zdało egzamin.

Jarzmo ok, już czyszczone. Problem jest na lini pręty-skorupa. Tylko jak się do tego szczoteczką? Mam to jakoś rozebrać? Ciasno tam jest...

Napisano

OK, jakoś się spróbuję do tego dobrać, jadę dziś na działkę to je wezmę ze sobą, mam tam wszystko co może się przydać. W nd przetestuję to będę wiedział czy zdało egzamin ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...