NG312 Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Witam. Myślę że powinienem wymienić już łańcuch (spokojnie mam ponad 2000 km, oraz dwa zerwania) w moim rowerze. Rower - to nielubiany wyrób marketowy, który o dziwo sprawuje się od dłuższego czasu bez zarzutu - myślę nad stopniowym doprowadzaniem go do lepszego stanu. Aktualnie myślę że najpierw na wymianę pójdzie łańcuch, potem może korba. Rower jak to na marketówkę przystało ma 7 biegów z tyłu (choć jako posiadacz tego zła powinien napisać przerzutek, coby było zgodne z jego deklarowaną specyfikacją ). Szukam czegoś niedrogiego (czego po prostu nie jest żal do takiego daremnego roweru włożyć) i żebym mógł sobie spokojnie jeździć. Aktualnie myślę nad Shimano HG50. Myślę, że do 60-70 zł w sklepach stacjonarnych w okolicach Zabrza byłoby absolutnym maksimum jakie dałbym. Dodam że może być wysyłka, ale wtedy w tej kwocie ma się zmieścić przesyłka za pobraniem I jeszcze zapytam - co myślicie o tanich skuwaczach do łańcucha z Allegro i innych jako narzędzia na trasie?
Mod Team Puklus Napisano 11 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 11 Czerwca 2014 Najpierw sie upewnij czy nowy łańcuch ma tam racje bytu czyli http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/ pokaż tam zdjęcia i poproś o ocenę. Jak będzie pozytywna można myśleć o łańcuchu.
NG312 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Odpowiedni post dodałem: http://www.forumrowerowe.org/topic/152734-korba-i-kaseta-oceniamy-stan-zebatek-napedu-cz2/?p=1512750 @edit: tylko wyczyścić trzeba, mogę więc prosić o radę .
mechanik2 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Do marketowego nie będzie szkoda dać UG51...
NG312 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Czyli spokojnie na tanim UG51 sobie popykam, w tym trasy do 150-180 km (wycieczki)?
mechanik2 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Zobacz czy kaseta i korba mają jakąś firmę, jeśli są no-name, to daj UG51 i powinno śmigać. Gdyby to był porządny napęd, to polecanym łańcuchem jest Connex, mój UG jeszcze nie jest totalnie rozciągnięty, więc na razie nie miałem okazji przetestować tamtego... Kasetę i korbę umyj, polecam szczotkę i płyn do mycia silników. Jako ciekawostkę polecam przejrzeć i ocenić samemu. http://www.forumrowerowe.org/topic/158730-lancuch-shimano-hg40-hg50-kmc-z51-po-1400km/
NG312 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Generalnie całe tylne koło, z 7 biegowym napędem zostało zamontowane z innego dziada, ale takie szczegóły to jeszcze ogarnę. Osobiście nie widzę przeciwwskazań by wartość roweru mocno wzrosła po wymianie łańcucha, bo następnie planuję wymienić przednią korbę, myślę nad Shimano FC-M131 - aktualna jest w średnim stanie - największa zębatka jest uszkodzona, łańcuch z niej zawsze spada (stąd jeżdżę na środkowej), a najwyższa i tak dla mnie była za mała (jeździłem już na większej), ale będę musiał jeszcze ogarnąć w przyszłości czy to będzie współpracowało z moim gratem. Z wstępnych oględzin (dziś go nie będę czyścił). Tylna piasta ma oznaczenie Shimano Parallax. http://i57.tinypic.com/2hxrtad.jpg Myślę że koło jest w oryginale.
Mod Team Puklus Napisano 12 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2014 Ta piasta ma naście lat lub wiece w środku może być różnie
NG312 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Napisano 12 Czerwca 2014 Przyznam że długi czas stało te koło, teraz na nim jeżdżę od pół roku gdzieś.
mechanik2 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Może być, ale nasmarować to nie problem, oczywiście po uprzednim wyczyszczeniu z brudu i pozostałości starego smaru, który to może mieć bardo gęstą konsystencję (czyt. zeschnięty). Jakiego typu kaseta? (Do smarowania piasty dobrze będzie ją zdjąć.)
NG312 Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 @mechanik2: na razie nie mam pojęcia co to za typ, możliwe że noname.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.