Skocz do zawartości

[do 5000zł] rower 27,5 - Kross, Cube, Scott, który wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich i zwracam się z prośbą o pomoc......Mam 37 lat, (180cm/81kg) i stoję przed ciężkim wyborem. Do tej pory "bujałem" się na MERIDA MATSS TFS 100 V na fabrycznych podzespołach.Mam w planach zabawę w "amatorskie" MTB na Mazowszu i do wydania 5000zł na nowy rowerek.. Po wielu godz. poszukiwań na placu boju pozostały 3 modele:

1. SCOTT SCALE 760

2. CUBE LTD PRO 27,5 blackline 2014

3. KROSS LEVEL R8

Który z modeli polecacie , a który lepiej omijać z daleka......Z góry dziękuję Wszystkim za ewentualną pomoc w podjęciu decyzji.Pozdro.

Napisano

Pod względem osprzętu i amorka najlepiej prezentuje się Cube ale musisz też wziąć pod uwagę geometrię, a to już musisz sam ocenić. Czy brałeś pod uwagę rowery marki Canyon? Prezentują najlepszy stosunek ceny do jakości ale niestety można je kupić tylko przez net.

Napisano

Miałem podobny budżet ale ze względu na wzrost, szukałem 29era. Gdybym szukał średniego koła to pewnie zainteresowałbym się Giantem XtC:

http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.27.5/17694/74021/

Przyszłościowa rama (główka tapered, mocowanie tylnego koła 142/12, etc.), całkiem przyjemny osprzęt i fajnie się prezentuje na żywo.

Wiem że cena wykracza poza budżet ale jak się dobrze poszuka i ponegocjuje to można się pozytywnie zdziwić ;)

Napisano

Rafu z tym XTC może już być problem z dostępnością. Rozeszły się jak świeże bułeczki :).

Ale faktycznie Giant jest dobrą opcją nawet w Talonie 27.5 0. Ehhh ale co ja nie obiektywny żuczek mogę wiedzieć ;).

Co do Canyona nie rozumiem fenomenu jak można kupić rower nie mierząc się do niego, nie sprawdzając jak się siedzi, jeździ itp. Połowa ludzi nawet nie widziała Canyona a pieje z zachwytu.

Kąty są rzeczą wtórną i nikt w katalogu nie podaje systematyki pomiaru poza suchymi liczbami.

Napisano

W Bydgoszczu jednego widziałem w rozmiarze 18" ale może być mały. Co do problemów z dostępnością to bardzo dobrze wiem o czym mówisz ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...