rolllooo Napisano 4 Czerwca 2014 Napisano 4 Czerwca 2014 Witam, wczoraj pierwszy raz wkręcałem pakiet suportu na octalink. Mam pytanko. Przy coraz mocniejszym skręcaniu nakrętki plastikowej (od momentu 2 mm wystającego gwintu) oś środkowa kręci się z coraz większym oporem (nakrętka ściska łożysko). I teraz pojawia się moja wątpliwość- poradniki rowerowe twierdzą, że plastikową nakrętke należy skręcić na max- tj. aby widoczny był tylko kołnierz nakrętki. Przy takim skręceniu oś suportu kręci się najciężej. Moje pytanie jest takie: czy warto zostawić troszkę mniej skręconą nakrętkę aby oś kręciła się lżej czy bezwględnie nakrętka ta musi być skręcona na full?
Mod Team Puklus Napisano 4 Czerwca 2014 Mod Team Napisano 4 Czerwca 2014 Chodzi ci o suport shimano i lewą miskę która jest z plastiku ? Jeżeli tak, to dokręć do tego miejsca do którego oś kręci sie dobrze i zostaw.
rolllooo Napisano 4 Czerwca 2014 Autor Napisano 4 Czerwca 2014 Tak, dokładnie shimano bs-25 czy jakoś tak. nakrętka plastikowa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.