Skocz do zawartości

[Piasta] Blokada przerzutki w piaście sram s7

jjordan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Ostatnio w moim rowerze zepsuła się przerzutka w piaście. Jest to firma sram s7, czytałem już na forach że aby wyregulować trzeba ustawić bieg 4. Problem w tym, że bieg jest albo na 1 albo 2. 3 nie mogę dać. Co mam zrobić?
Pomóżcie!!!!!!!!!  :)

Napisano

Chcąc zmienić bieg np na 3 nie mogę przekręcić przerzutki w kierownicy. Chcę przekręcić na maxa ale boję się, że coś sie złamie.
Jak to się stało, ne wiem, pewnego razu chciałem przezucić bieg i już się zablokowało.

Napisano

Proponuję zdjąć linkę z piasty, sprawdzić czy swobodnie chodzi w pancerzach i czy wtedy manetka chodzi w całym zakresie.

Jeżeli będzie bez problemu, to trzeba sprawdzić piastę czy popychacze chodzą swobodnie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tylko, że ja nie znam się aż tak na rowerach. Nie wiem jak zdjąć linkę, itp..
Polecacie jakiego eksperta w 3mieście?

Napisano

Na Waryńskiego był sklep i serwis specjalizujący się w rowerach miejskich, ale ostatnio jak patrzyłem to wyglądał na zamknięty.

Ja swoją piastę Inter8 na przeglądy daję do Tysar-a. Czy zrobienia s7 się podejmą nie wiem, napisz do nich i zapytaj.

We Wrzeszczu niechętnie się odnosili do serwisowania piast wielobiegowych, 3 biegowe jeszcze by zrobili, ale większych nie.

Być może w Oliwie w Rock & Road da radę, bo chcą współpracować z Rohloff-em, który robi piasty 14 biegowe.

Może pomoże w zgłębianiu tajników serwisowania:

http://cdn.sram.com/cdn/farfuture/AYjz5LSl-uMGeA4fvZ6esrgdUW-AzhaUpzpp7QTCkMc/mtime:1372788169/sites/default/files/techdocs/Ins_sram_S7_8_2005.pdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...