Liberoslg Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Witam jak w temacie mam problem z demontażem mojego amortyzatora. Widz że to czarne coś go trzyma mam to zdemontować czy już mogę walić młotkiem:-) http://zapodaj.net/fa09ee78b8614.jpg.html
Franiuu Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Musisz zdjąć z rury te podkładki. Jak je zdejmiesz, to zobaczysz zapewne bieżnię łożyska, taką klinową podkładkę, która trzyma w miejsc bieżnię oraz wianek z kulkami. Dopiero, jak to wszystko zdemontujesz będziesz mógł łatwo i bez użycia dużej siły zdjąć amortyzator. Czasem się zdarza, że trzeba lekko puknąć rurę od góry, żeby wyszła w dół. PS. Popraw nazwę tematu, bo poleci w kosz. Pozdrawiam, Franek.
jasinski21444 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 To podkładki . Uderz w rurę sterową od góry kilka razy . Powinno wyjść .
Mod Team Puklus Napisano 19 Maja 2014 Mod Team Napisano 19 Maja 2014 Na pewno klin mocno trzyma, trzeba zdjąć podkładki i zruszyć klina to wszystko ładnie zejdzie.
Liberoslg Napisano 19 Maja 2014 Autor Napisano 19 Maja 2014 Dzięki za odp:-) trochę ciężko było zdjąć te podkładki ale jak to poszło to widelec sam wyszedł Pozdro. A teraz troszke z innej beczki:) co zrobić z amortyzatorem który prawie wogóle nie chce się "uginać" ciśne na maxa a on może z 3-4 cm sie chowa nie więcej.
Liberoslg Napisano 19 Maja 2014 Autor Napisano 19 Maja 2014 SR Suntour XCR-RL niestety ale niedługo zmiana na inny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.