Skocz do zawartości

[piasta] jaką kupic na tył ?

brutal power

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

potrzebuje porady dotyczacej piasty tylnej. na rynku jest tego mase i nie wiem co wybrac. shimano czy sram a moze inne? ktore firmy i modele wg. waszej opini są najlepszym wyborem

piasta do kasety 9-cio rzędowej do systemu sram i hamulca v-brake w granicach ok 100 pln

pozdro

zapomnialem dodac ze piasta do zazdy xc, nie do skoków

Napisano

Ja mam w moim Deore i jest super. Mam kasete 9 rzędową i hamulce V-brake.

Z mojego doświadczenia polecam ci piastę Deore 2005 lub 2006 (ja mam 2005)

Napisano

Ja ci calkowicie odradzam piasty Deore ( 475/525 ) , jak bedziesz mial farta pojezdzisz , sporo zalezy od warunkow jazdy ale poza tym slabiutka piasta.

Novatec w okolicy 100-120 zl.

Napisano

Polecam Novatec'a za 100 zł na dwóch łożyskach maszynowych. W Deorce jak zużyją się bieżnie kulek to właściwie masz piaste do wyrzucenia bo ciężko to dokupić, a w Novatecu maszyny chodzą płynniutko i kiedy złapią luzy wymienisz za niecałe 10 zł/komplet.

Napisano

Polecam Novatec'a za 100 zł na dwóch łożyskach maszynowych. W Deorce jak zużyją się bieżnie kulek to właściwie masz piaste do wyrzucenia bo ciężko to dokupić, a w Novatecu maszyny chodzą płynniutko i kiedy złapią luzy wymienisz za niecałe 10 zł/komplet.

tylna na 2 łożyskach :)

Napisano

ja znowu polecam piasty na łożyskach maszynowych xtasy mam taką z przodu (4 łożyska) (2500 km) i przymierzam sie do kupna takiej na tył podobno są nie do zajechania , wagowo lżejsze od deore, porównywalna waga z xt cena do 100 PLN.

http://www.x-tas-y.com/

Napisano

Odpuść sobie Deore... Piast Srama raczej nie dostaniesz już (chyba, że na allegro jeszcze czasami bywają...). Polecam Novatec'a na maszynach. Ewentualnie XT jeśli nie skaczesz i nie szalejesz na tylnym kole. Ja mam na tyle XT i spisuje się ok.

Napisano

tylna na 2 łożyskach :)

Jeśli facet pisze że potrzebuje piasty do XC, to na dwóch maszynówkach spokojnie wystarczy, w końcu te piasty są do tego przeznaczone, ja skakam na piaście na dwóch maszynach i się trzyma to XC wytrzyma bez problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...