Skocz do zawartości

[manetki] Jaka jest wersja manetek w Krossie Level A6 2014

Kacpi998

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie do właścicieli roweru Kross Level A6 z 2014 roku. Otóż, czy manetki, które są zainstalowane na tym rowerze (SRAM X5 Trigger) są ze wskaźnikiem przełożeń czy bez?

Z góry dzieki za odpowiedz.

Napisano

Wiem, co tu zaraz się pojawi. Uprzedzając fakty, nie ma 9-rzędowych manetek X5 bez wskaźników.

EDIT: Ech, słaby dzień. Pewnie że są... Czas do łóżka.

Napisano

@@Fenthin, Jak do tej pory jeździłem na rowerze tylko z manetkami ze wskaźnikiem. Biegi zmieniałem na czuja i od czasu do czasu spoglądałem na manetkę. Myślę, że przyzwyczaje sie do takich bez wskaźnika nie powinno być dla mnie problemem ;) Uważam, że temat jest już całkowicie wyczerpany i do zamknięcia.

Dzięki wielkie!

Pozdrawiam.

Napisano

Rowerowiec ze mnie stażem bardzo młody - ale przez analogię do samochodu i biegów: są numery na gałce ale czy ktoś chociaż z minimalną praktyką na nie patrzy? Jak jade patrze przed siebie nie po manetkach więc braku wyświetlaczy nie odczuwam :)

Napisano

Potrzebne, żeby kontrolować, czy nie robi się z duży ukos łańcucha. Jeżeli chcesz analogii do samochodu to tak jakbyś nie miał obrotomierza. Kiepsko się wtedy jedzie i bardziej na czuja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...