krism4a1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Napisano 28 Kwietnia 2014 Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem: Mam zablokowaną stronę/forum forurowerowe.org ale tylko w domu. Sieć domowa bezprzewodowa, router D-link, przy wpisaniu adresu, czy klikając dowolny odnośnik do forum przeglądarka wyrzuca komunikat brak strony/adresu. Sprawdzenie pingów przez komendę cmd daje komunikat brak hosta. Sytuacja jest na wszystkich urządzeniach podpiętych pod sieć domową. Router nic nie zablokował, sprawdzałem zarówno blokada URL jak i domen jest pusta. Teraz piszę z kompa w pracy i jest oki. Ktoś może wiedzieć co jest grane?
Root Admin Mieciu Napisano 28 Kwietnia 2014 Root Admin Napisano 28 Kwietnia 2014 no to kombinuj z routerem. Nam nic do tego. Nikt Cię nie blokował - ani Twojego IP ani zakresu IP...
krism4a1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 No właśnie, router jest przejżany na wylot i nigdzie w nim nie jest zablokowane, pozostaje zrobić format sieci ale nie chce mi się znowu z tym babrać to trochę zajmuje czasu, (samo nadanie uprawnień różnym urządzeniom itp.) Myślałem że ktoś już się spotkał z czymś takim.
Mod Team safian Napisano 28 Kwietnia 2014 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2014 Sprawdź czy nie masz jakiegoś przekierowania (chociaż wtedy i tak DNS by coś widział) w: C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts Po drugie możesz zmienić DNSy na Googlowe (4.4.4.4 i 8.8.8.8) Po trzecie: CTRL+R -> cmd -> ipconfig /flushdns Na wszystkich maszynach w domu masz takie problemy?
krism4a1 Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 Tak na wszystkim co łączy się z moją siecią i tylko z forumrowerowe.org (żona mi zablokowała czy coś?) Laptop domowy podpięty w pracy "wszedł" na forum bez problemu.
Root Admin Mieciu Napisano 28 Kwietnia 2014 Root Admin Napisano 28 Kwietnia 2014 Miałem ten sam problem z inną stroną w pracy. Admin pogrzebał przy routerze i było ok.
krism4a1 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki, pomogło cmd -> ipconfig /flushdns Temat do zamknięcia / problem rozwiązany.
Root Admin Mieciu Napisano 29 Kwietnia 2014 Root Admin Napisano 29 Kwietnia 2014 Problem ROZWIĄZANY. Użyj funkcji 'ZGŁOŚ', jeżeli posiadasz wątpliwości/zażalenia/reklamacje lub chcesz ponownie otworzyć temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.