Skocz do zawartości

[Nóżka i pedały] Agang Gangsta 7.29 29er

ddebny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bo.... kolega potrzebuje?

Rower jest dla właściciela a nie właściciel dla roweru.

Masa ludzi przychodzi żeby kupić rowery i przykręca do nich nóżki czy bagażniki. 

Mam kogoś wyprostować w poglądach na jego sposób użytkowania roweru?

Napisano

Zdawało się że widziałem różne rzeczy mniej lub bardziej dziwne ale parę dni temu widziałem na własne oczy jak w serwisie dwoje ludków zakładało stopki do karbonowych ram Barracudy  :sick:  :woot:  :woot:  :sick: ,myślałem że walnę głową o mur widząc jak kaleczą te ramy ale niestety jak Tobo napisał rower jest dla użytkownika a nie odwrotnie  :thumbsup:

Napisano

Przez zdanie "Rower jest dla właściciela a nie właściciel dla roweru." rozumiemy, że właściciel może dowolnie zwieśniaczyć i upośledzić rower dla własnej "wygody" ? 

Rozumiem do trekinga czy innego crossa, sakwy te sprawy, no ciężko tym tarzać po ziemi, ale w MTB ?

Napisano

Ja odradzam nóżkę z prostego powodu - prędzej czy później się poluzuje i będzie się trząść i wydawać bardzo denerwujące odgłosy, chyba że pobawisz się w druciarstwo i przymocujesz ją do obu widełek w ramie.

Napisano

Przez zdanie "Rower jest dla właściciela a nie właściciel dla roweru." rozumiemy, że właściciel może dowolnie zwieśniaczyć i upośledzić rower dla własnej "wygody" ? 

Rozumiem do trekinga czy innego crossa, sakwy te sprawy, no ciężko tym tarzać po ziemi, ale w MTB ?

Przez to rozumiemy, że to co chce mieć przy rowerze właściciel to wyłącznie jego sprawa a pisząc temat na forum oczekuje pomocy w tym względzie a nie głupich komentarzy. 

Napisano

Poważnie podchodząc do tematu, odradzam też nóżkę, stopkę czy jak się to coś nazywa.

Rzadko się z niej korzysta  a jak już jest potrzeba to lepiej rower oprzeć o cokolwiek.

Napisano

http://allegro.pl/regulowana-alu-stopka-podporka-nozka-24-26-28-29-i4134215438.html

http://allegro.pl/podporka-stopka-do-roweru-kellys-kickback-24-28-i4141540528.html

Zarówno jedna jak i druga są niezłej jakości, mają możłiwość regulacji i dają pewne podparcie.

Pierwsza montowana przy osi tylnego koła, prawie na pewno kompatybilna z hamulcem tarczowym.

Druga będzie kompatybilna zależnie od tego jak szeroko rozstawione są za suportem dolne rurki tylnego trójkąta .

Napisano

No dobrze to nóżki mamy tak jakby z głowy (przepraszam za nadgorliwość) i pozostaje kwestia pedałów.Ja mam taki sam rower i zamówiłem Time Attac XC2 ale cały czas myślę czy nie lepsze byłyby shimanowskie platformy z systemem r*click.

Napisano

Dzięki, moje wątpliwości zasiał sprzedawca z rowerowego sklepu , wg niego bloki Time są wykonane z mosiądzu i przez to nietrwałe a system r*click jest bezpieczniejszy od Time tzn. w sensie łatwiejszego wypinania.

Napisano

nietrwałe a system r*click jest bezpieczniejszy od Time tzn. w sensie łatwiejszego wypinania
komentarz tego sprzedawcy mogę skwitować tylko tak "w d...e był i g....o widział",zna się jak świnia na obrazach,mam Time od ponad roku,katowane masakrycznie a nadal mają taką samą moc wpięcia i wypięcia jak na początku,w błocie są niezastąpione wpinają się za każdym razem co do sh*tmano nie mogę tego powiedzieć,niedawno wrzuciłem na forum stronkę na której jest pełen opis serwisowania gejów Timea. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...