ddebny Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Jaką stópkę oraz pedały polecacie do Agang Gangsta 7.29 29er 19 cali ??
Fenthin Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Polecamy darować sobie nóżkę i dokładniej określić wymagania wobec pedałów.
Silver400 Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Ja polecam "stópkę" rozmiar 36, mała i urocza. Po co wam w sportowych rowerach taki zbędny balast ?
tobo Napisano 17 Kwietnia 2014 Napisano 17 Kwietnia 2014 Bo.... kolega potrzebuje? Rower jest dla właściciela a nie właściciel dla roweru. Masa ludzi przychodzi żeby kupić rowery i przykręca do nich nóżki czy bagażniki. Mam kogoś wyprostować w poglądach na jego sposób użytkowania roweru?
venom2000 Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Zdawało się że widziałem różne rzeczy mniej lub bardziej dziwne ale parę dni temu widziałem na własne oczy jak w serwisie dwoje ludków zakładało stopki do karbonowych ram Barracudy ,myślałem że walnę głową o mur widząc jak kaleczą te ramy ale niestety jak Tobo napisał rower jest dla użytkownika a nie odwrotnie
Silver400 Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Przez zdanie "Rower jest dla właściciela a nie właściciel dla roweru." rozumiemy, że właściciel może dowolnie zwieśniaczyć i upośledzić rower dla własnej "wygody" ? Rozumiem do trekinga czy innego crossa, sakwy te sprawy, no ciężko tym tarzać po ziemi, ale w MTB ?
Piter233 Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Ja odradzam nóżkę z prostego powodu - prędzej czy później się poluzuje i będzie się trząść i wydawać bardzo denerwujące odgłosy, chyba że pobawisz się w druciarstwo i przymocujesz ją do obu widełek w ramie.
tobo Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Przez zdanie "Rower jest dla właściciela a nie właściciel dla roweru." rozumiemy, że właściciel może dowolnie zwieśniaczyć i upośledzić rower dla własnej "wygody" ? Rozumiem do trekinga czy innego crossa, sakwy te sprawy, no ciężko tym tarzać po ziemi, ale w MTB ? Przez to rozumiemy, że to co chce mieć przy rowerze właściciel to wyłącznie jego sprawa a pisząc temat na forum oczekuje pomocy w tym względzie a nie głupich komentarzy.
qrczakzul Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Dodam, że wgnioty w ramie powstaną Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka
erzurum Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 Poważnie podchodząc do tematu, odradzam też nóżkę, stopkę czy jak się to coś nazywa. Rzadko się z niej korzysta a jak już jest potrzeba to lepiej rower oprzeć o cokolwiek.
tobo Napisano 18 Kwietnia 2014 Napisano 18 Kwietnia 2014 http://allegro.pl/regulowana-alu-stopka-podporka-nozka-24-26-28-29-i4134215438.html http://allegro.pl/podporka-stopka-do-roweru-kellys-kickback-24-28-i4141540528.html Zarówno jedna jak i druga są niezłej jakości, mają możłiwość regulacji i dają pewne podparcie. Pierwsza montowana przy osi tylnego koła, prawie na pewno kompatybilna z hamulcem tarczowym. Druga będzie kompatybilna zależnie od tego jak szeroko rozstawione są za suportem dolne rurki tylnego trójkąta .
Jurcyk Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 No dobrze to nóżki mamy tak jakby z głowy (przepraszam za nadgorliwość) i pozostaje kwestia pedałów.Ja mam taki sam rower i zamówiłem Time Attac XC2 ale cały czas myślę czy nie lepsze byłyby shimanowskie platformy z systemem r*click.
Jurcyk Napisano 22 Kwietnia 2014 Napisano 22 Kwietnia 2014 Dzięki, moje wątpliwości zasiał sprzedawca z rowerowego sklepu , wg niego bloki Time są wykonane z mosiądzu i przez to nietrwałe a system r*click jest bezpieczniejszy od Time tzn. w sensie łatwiejszego wypinania.
venom2000 Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 nietrwałe a system r*click jest bezpieczniejszy od Time tzn. w sensie łatwiejszego wypinania komentarz tego sprzedawcy mogę skwitować tylko tak "w d...e był i g....o widział",zna się jak świnia na obrazach,mam Time od ponad roku,katowane masakrycznie a nadal mają taką samą moc wpięcia i wypięcia jak na początku,w błocie są niezastąpione wpinają się za każdym razem co do sh*tmano nie mogę tego powiedzieć,niedawno wrzuciłem na forum stronkę na której jest pełen opis serwisowania gejów Timea.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.