Skocz do zawartości

[rower] Maxim mt 2.1 czy ktoś zna lub ma?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Przymierzam się do zakupu roweru trekkingowego dla siebie. Nie przewiduję intensywnego jeżdzenia, ale takie niedługie wypady i przejażdżki weekendowe po mieście. 

Co sądzicie o rowerze Maxim mt 2.1? Może ktoś posiada i jeździ na takim?

Dziwna sprawa, ale opinii o tym modelu w sieci jest jak na lekarstwo a to przecież model z roku 2013.

Napisano

ale opinii o tym modelu w sieci jest jak na lekarstwo

Bo to taka marka prawie supermarketowa. Miałem kiedyś ich rower. Ja bym wolał dopłacić do około 1100zł i kupić w miarę przyzwoitego coś w necie. O tym rowerze nie da się wiele powiedzieć, poza tym, że nie jest to już chiński śmieć, ale jest na najtańszych w miarę markowych częściach jakie są dostępne na rynku.

Napisano

Tadeuszu dziękuję za odpowiedź, ale jest ona dla mnie dość enigmatyczna.

1. "Prawie supermarketowa" marka - ale "prawie" czyni wielką różnicę.

2. Dopłacić stówę i kupić w necie? Masz na myśli rowerek używany? Ale tu przynajmniej mam nówkę nieśmiganą i gwarancję producenta.

3. "Nie jest to już chiński śmieć" - to chyba dobrze?

4. "jest na najtańszych w miarę markowych częściach jakie są dostępne na rynku" - to też chyba dobrze, bo co prawda najtańsze - więc "taniość" ale jednak markowe.

Wydaje mi się, że mam takową alternatywę: kupić coś sprowadzonego z Holandii czy Niemiec - używanego, niepewnego, bez gwarancji albo prawie nie-śmiecia, na prawie-markowych częściach, nowego od starego poczciwego Zasady (pamiętam czasy dzieciństwa, kiedy Sobek się ścigał - więc sentyment jakiś mam ;))))).

Reasumując, czy jest na sali osoba, która aktualnie posiada jakiegoś trekkinga Maxima.Zwracam uwagę, że być może marka się rozwija i może być różnica w jakości pomiędzy Maximem z roku 2010 a tym z 2013. Proszę o praktyczne opinie od użytkowników.

Napisano

Prawie supermarketowy, znaczy, że nie jest to ta tania wszędzie odradzana chińszczyzna z supermarketów, która się sama rozpada, ale nie jest to też firma, która zyskała jakąkolwiek renomę wśród ludzi, którzy znają się na rowerach i je intensywniej wykorzystują. Z tego, co wiem Maxim zawsze był w tym miejscu i nic się u nich nie zmieniło :)

Mówiłem o nowym rowerze. Koło 1100-1200 są już w internecie bardzo przyzwoite rowery na znanych markowych częściach - Romet Wagant albo Lazaro Senatore.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...