Skocz do zawartości

[damper] nietypowy-co w zamian?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie.

Od x lat użytkuję taki rower,jaki zamiesczam w linku poniżej.Ostatnio na rowerowej przejażczce zdarzyła mi się taka sytuacja,że tylny damper zwyczajnie wyszczelił mi w czasie jazdy(po szosie).Począdkowo szukałem takiego dampera na alledrogo,ale nic nie było,to postanowiłem szukać w serwisach rowerowych,niestety,bezskutecznie.Z tym damperem próbowałem już trochę majstrować,ale to nic nie dawało.Z jednej strony myślę,że najlepszym wyjściem jest wywalenie tego dampera i zrobienie tylnej ramy na sztywno,natomiast z drógiej strony,zastanawiam się,czy nie zmodyfikować tej ramy tak,by włożyć tam jakiś inny damper.Z tego co widzę,to podobny damper pojawił się na allegro,niestety,on kosztuje niecałe 200 zł. a to dla mnie za drogo.Może ktoś z Was,fachowców ma jakiś pomysł,co zrobić by ...było dobrze?.

CAM00300.jpg

CAM00302.jpg

CAM00306.jpg

CAM00307.jpg

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Jedyne co mi przychodzi do glowy to dorobic dwa ramiona pod standardowy amor tylko jak bys dorabial to niezapomnij aby dorobione ramiona miały oparcie na ramie zeby kont amora sie niezmieniał ale to koszt nieznany i dodatkowo kozt amoa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...