Skocz do zawartości

[łańcuch] Spinka przeskakuje na kasecie

Boski86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, problem wyglada tak:

Rozpiąłem spinkę delikatnie, umyłem łańcuch, kasete, założyłem ponownie, zapiąłem spinkę i okazuje sie że łańcuch przeskakuje na spince w pewnym miejscu na kasecie ( małe koronki)   :(  Założyłem nowa spinkę i jest dokladnie tak samo...Nie mam pomysłów co jest nie tak, macie jakieś propozyzje ?

post-162946-0-29083000-1395597539_thumb.jpg

post-162946-0-19888400-1395597647_thumb.jpg

Napisano

Jaki to łańcuch, jaka spinka?

Spinka spina łańcuch za luźno czy za ciasno? Jest on mocno rozwarty na spince czy zagina się na niej?

Napisano

Spinka jest tej samej wielkości co pozostałem ponieważ zrobiłem na niej bezproblemowo ok 500 km bez zdejmowania łańucha, wszystko zaczeło sie chrzanić po zdjęciu i umyciu

Napisano

Panie! Zgubiłeś obręcze (nie wiem jak się nazywa, to co opera się o zęby) które są pomiędzy ogniwami. Prawdopodobnie jak robileś shake, to wypadły.

Mam tak samo w connex-ie, także radzę uważać podczas mycia.

Napisano

Na drugim zdjęciu widać, że brakuje dwóch okrągłych tulejek znajdujących się pomiędzy ogniwami łańcucha na lewym i prawym łączeniu ze spinką.

Napisano

Drobiazg :icon_cool:

Czy to przez rociągnięcie, to nie jestem tego pewny.

U mnie od początku był problem z tymi "rolkami" w connex-ie, także chyba ten typ tak już ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...