Skocz do zawartości

[spinka] Do CN-HG53.

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No te Srama są eleganckie. Bez trudu się rozpinają jak i spinają. Mam gdzieś Knc to dziadostwo jakich mało.

Wysłane Tapatalkiem

Napisano

Dlatego, bo osoba pisząca opis nie jest obeznana w takich sprawach i pisze co karze przełożony.

Tak jak koledzy wyżej mówili.

Srebrna - 8s

Złota - 9s

Czarna - 10s

Napisano

@Puklus to jaki będzie najlepszy? Ten co podałem nie wystarczy w zupełności?? 

Co do rozkuwania łańcucha ,to mam pytania.

Który pin powinienem ,,wykręcić,,???? 
Zdjęcie(wybaczcie za jakość,ale chyba da radę zobaczyć różnicę) : 
a030075c18.jpg

Zamierzam wstawić spinkę. Muszę całkiem wykręcić 2 piny i zdjąć ogniwo zewnętrze ,tak żeby zostały 2 wewnętrzne ogniwa, po czym w rolki wstawić spinkę?? 
a7c00d5ead.jpg

Napisano

Czyli wykręcam całkiem 2 piny? I potem one nadają się na śmietnik?

A za które ogniwo powinienem się brać?? Bo jak widać na zdjęciu jeden pin jest inny niż reszta.

Napisano

Co prawda nie wyświetlają mi się teraz zdjęcia, ale według mnie obojętne który pin usuniesz.

Imho jeśli jeden jest jakiś "inny", to usuń właśnie ten i sąsiedni.

Napisano

Zrobiłem w paincie rysunek ,który ,,jako tako,, przedstawia budowę mojego łańcucha. :D Mam nadzieję ,że zrozumiecie co chciałem pokazać. :P

b1b1202547.jpg

Napisano

To są takie same tylko inaczej zakończone. Możesz rozkuć w tym miejscu gdzie jest ten inny i po kłopocie. Złożyć sposób spinkę i śmigać. :D

Wysłane Tapatalkiem

Napisano

Zrobiłem w paincie rysunek ,który ,,jako tako,, przedstawia budowę mojego łańcucha. :D Mam nadzieję ,że zrozumiecie co chciałem pokazać. :P

b1b1202547.jpg

Inny pin to pin którym łańcuch został połączony przy montażu - Shimano tak robi - czołowa część pinu spinającego różni się od pozostałych. 

Jeśli rozkujesz w tym miejscu łańcuch to usuniesz punkt ingerencji człowieka. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...