Skocz do zawartości

[suport] problemy z odkręceniem

hubert199622

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Suszarką podgrzej mufę suportową potem siknij wd40 a następnie przed "przedłużkę" odkręcaj ale "zrywami" (najlepiej ktoś do pomocy kto ramę przytrzyma) - no i upewnij się czy daną miskę aby na pewno wykręcasz w dobrą stronę.

Ja kiedyś mocowałem się z suportem stalowym w aluminiowej ramie i dopiero rura ponad 1m pomogła ale u Ciebie byłbym ostrożniejszy bo miski pewnie są aluminiowe.

Napisano

Puklus Napisał w pierwszym poście, że WD-40 próbował.

Tak suport jest w ramie geniuszu,i dobrze odkrecam prawy w lewą stronę a lewy w ta i ta próbowałem i ni ch**a nie chce się ruszyć nawet nie drgnie.

Uspokój się geniuszu. Prawą stronę odkręcasz w prawo, a lewą w lewo. Odkręcasz w stronę obracania się korby podczas pedałowania. Chyba, że masz gwint włoski. Zależy jeszcze co przyjąć za prawo, a co za lewo, więc doprecyzuj. Jesteś pewien, że jest masz system jak pokazany na zdjęciach? Możesz masz wciskane miski? Gratuluję próbowania w dwie strony. Jeżeli w złą stronę kręciłeś za pierwszym razem to możesz mieć poważne problemy z odkręceniem. Objechałem dwa klucze takim sposobem i z braku chęci i czasu pojechałem do serwisu. Zrobili to za 10 zł, a w razie czego to ich klucze by się pogięły.

Napisano

Co do penetratorów to ja polecam płyn hamulcowy .

Wydaje się że jest bardziej agresywny od innych środków i często odkręcam śruby " nie do odkręcenia "

A że używam zużytego to mam za free

A co do samego odkręcania .

To pneumatem puści na 100 tylko trzeba mieć odpowiedni klucz.

• Mod Team
Napisano

To gratulacje ale w ten sposób można pozbawić się szybko lakieru

Nie przesadzaj, jak by sie lakier w tym moczył długo to tak, ale śrubę sie zakrapia, czy w tym przypadku suport, a z lakieru nadmiar sie ściera. Sam często używałem DOTa jako penetratora ;) Choć wole np ropę :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...