Skocz do zawartości

[dyskonty] Lidl, Biedronka, Aldi etc. oferta rowerowa 2014 cz.1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do Mielca nie mam jak dotrzeć, bo rower mam w remoncie :D ARTi1888 - promocja była chyba 28 czerwca ;)

To jutro zobaczę i dam Ci znać.

Napisano

Jak nie ma? Niezgodność towaru z umową uniemożliwiająca prawidłowe użytkowanie pulsometru zgodnie ze specyfikacją.

Jak kiedyś stację pogodową w Lidlu kupiłem, która przy zamkniętym oknie była w stanie skomunikować się z zewnętrznym nadajnikiem tylko do 10 cm dystansu to jeszcze tego samego dnia odnosiłem. Zwrot pieniędzy od reki. Z pulsometrem będzie tak samo.

Generalnie nie miałem na myśli reklamacji ujętej w formie zwrotu pieniędzy. Używając słowa 'reklamacja' chodziło mi raczej o wymianę na, że się tak wyrażę, działający egzemplarz, bo z wcześniejszych postów można było wysnuć wniosek, że ten brak funkcjonalności dotyczy jakichś pojedynczych sztuk. A tutaj mamy zgoła inny przypadek - ten model, a raczej jego parametry, kompletnie nie odpowiadają specyfikacji podanej w instrukcji/ofertach handlowych, co notabene słusznie zauważyłeś. 

Napisano

Były kiedyś (dwa lata temu?) w naszym Lidlu opony zwijane, podobne do tych z obecnej oferty niemieckiej. Ciekawe, jak się ludziom sprawują - albo sprawowały :-) Wcale bym się nie zdziwił, gdyby w jesiennej (sierpień?) ofercie rowerowej też u nas się pojawiły :-)

Napisano

A czy może ktoś z Was kupował coś "do roweru" w Juli?

http://www.jula.pl/wypoczynek/

Jest tam coś godnego uwagi lub też całkowicie do odrzucenia?

Ja osobiście kupiłem tam u-locka za 39,99 ale już go nie ma w ofercie (jest taki sam tylko mniejszy) i musze przyznać, że jest bardzo ok, tylkoi swoje waży :D

Napisano

Akurat powerlink mam i nie miałem żadnego problemu z nim, nigdy. A to wygląda że jak raz wskoczy to już na zawsze. No i 8 przerzutek?

Napisano

Zginasz ręcznie łańcuch w stronę blaszki luzem i wszystko ładnie się rozpina. Ze SRAMem po raz pierwszy bawiłem się 10 minut do póki nie wziąłem kombinerek w łapę i już po kolejnej minucie -voilà ! Zatem co jest szybsze?

Wadą jest to, że blaszka ze sworzniami może już pozostać w kształcie banana, jeśli jest zrobiona z marnego materiału.

Napisano

Co do Juli, byłem w Łodzi kilka razy i akcesoria rowerowe z jakością szału nie robią po "macaniu" . Nie wiem jak w praktyce, nie używam.

Napisano

łatwiej to się zdejmuje niż np PowerLink od Srama

Zginasz ręcznie łańcuch w stronę blaszki luzem i wszystko ładnie się rozpina. Ze SRAMem po raz pierwszy bawiłem się 10 minut do póki nie wziąłem kombinerek w łapę i już po kolejnej minucie -voilà ! Zatem co jest szybsze?

Spinkę SRAM dla łańcucha 8 rzędowego zdejmuję w czasie poniżej 10 sekund na luźnym łańcuchu używając do tego dosłownie dwóch palców i nie wyginając niczego, jedynie lekko naciskając na blaszki także... et voilà ;)

Wadą jest to, że blaszka ze sworzniami może już pozostać w kształcie banana, jeśli jest zrobiona z marnego materiału.

No to super spinka, prawie tak dobra jak Shimano :P Na całe szczęście widzę że są sprzedawane w parach, pewnie na tę okoliczność ;)

Napisano

Szymon, a nie ma w Brzeszczach przypadkiem jeszcze stojaka serwisowego? :)

Kilka dni temu jeszcze był (dokładnie Lidl Jawiszowice). Mogę zobaczyć wieczorem.

Napisano

Od dziś jest w Niemczech oferta rowerowa w Lidlu http://www.lidl.de/de/rund-ums-rad-ab-10-07/c12949  p.s. Pulsometr oddałem zwrócili kase bez problemu nawet nie pytając czemu oddaje, chciałem wymienić ale nie było już na sklepie wówczas jak byłem.

Właśnie wróciłem z niemieckiego lidla i po rozpakowaniu stojaka serwisowego bardzo żałuje iż niekupiłem ich więcej. Bardzo solidna konstrukcja. Za te pieniądze zdecydowanie polecam.

Napisano

Jak ktoś ma blisko i chce stojaczek lidlowski, to 

Starogard Gdański  11.07 o 15-ej było 10szt 

i uwaga po  89!!!!

Do tego resztki ciuszkow rowerowych i biegowych.

Napisano

Zdejmujesz tak samo jak zakładasz ... łatwiej to się zdejmuje niż np PowerLink od Srama ...

Pozdro

Używam takich spinek (innych nie ma w sklepie rowerowym)

I polecam używać ich tylko raz, bo ostatnio po 3 zapięciu pękła i całe szczęście nie wybiłem sobie zębów.

Kosztują u mnie 2,5 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...