KrossA7Wr Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 Hej, wiecie może gdzie można kupić jakieś bardzo dobre linki do przerzutek ? Słyszałem coś kiedyś o linkach z tworzywa ale nigdzie ich nie można dostać w Polsce ? Co możecie polecisz z tych lepszych linek cena tak do 40 zł za linkę. PS: wszystkie ta tanie linki do 10 zł zawsze się rozwalają albo się rozciągają albo mają duże opory toczenia lub rozwarstwiają się. Dlatego chciałem spróbować czegoś nowego
tobo Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 Jesli kupisz linke chocby Shimano, moze byc JagWire, Sram, cokolwiek markowego to nie rozciagnie sie.
dovectra Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 ? co za linki używasz? ja stosuję jagwire , alhoga nierdzewki i wszystko gra
KrossA7Wr Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Napisano 18 Stycznia 2014 Teraz kupiłem jagwire, założyłem je zakręciłem śrubkę mocującą linkę i patrzę a tu linka się rozwarstwia... :/
dovectra Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 tzn że sie spłaszcza? każda tak ma, na hamulcu czy przerzutce?
Mod Team Puklus Napisano 18 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 18 Stycznia 2014 Nie chcesz rozwarstwiania to kup drut albo zalutuj miejsce zakręcania. Ja kupuje najtańsze za 2 zł
KrossA7Wr Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Napisano 18 Stycznia 2014 Nie spłaszcza, rozwarstwia, wyłażą pojedyncze druciki... linka od przerzutki
BikerLight Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 @ Zwróć uwagę na to żeby linka znalazła się w takim małym rowku podczas mocowania i nie dokręcaj bardzo mocno. Standardowa linka Shimano wytrzyma kilka odkręceń i przykręceń bez rozwarstwiania.
KrossA7Wr Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Napisano 18 Stycznia 2014 Linek nie zakładam pierwszy raz w życiu . Wiem, że musi być w rowku i nie może być zbyt mocno przykręcona. Natomiast to nie zmienia faktu że i tak te linki za 10 zł sa do bani. I ponowię pytanie czy wie ktoś gdzie można kupić linki z włókna ?
BikerLight Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 Spoko , przypomniała mi się po prostu moja zabawa z linką Shimano przy przedniej przerzutce i fakt że oznaki dużego spłaszczenia były tak po 4-5 przykręceniu a pierwszy drucik puścił nieco później
tobo Napisano 18 Stycznia 2014 Napisano 18 Stycznia 2014 LInki z "włókna" to Power Cordz. Mają taką konstrukcję ze względu na niską wagę dla fanatyków odchudzania, a nie ze względu na większą wytrzymałość niż stalowe. Cena jednej sztuki to 36 dolarów. Napisałem Ci że cena linki nie ma większego znaczenia dla jej pękania przy śrubie. Bardzo dobrej jakości linki są w zestawach kabli Nokon - deformacja od śruby jest niewielka.
szybkilopez Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Ja używam coś takiego i nie rozwarstwia się http://rowerowy.com/sklep/czesci/linki_i_pancerze/linki/prod/linka_przerzutki_BCB10
KrossA7Wr Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Napisano 19 Stycznia 2014 Wygląda ciekawie, a ten czarny kolor z niej nie schodzi ?
szybkilopez Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Jak się nie będzie czymś jej mocno traktować to samo się nie powyciera. Jest dobra warstwa teflonu. Ja nie narzekam jedne z lepszych linek jakie miałem, mam.
mklos1 Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 @, W jednym z rowerów mam komplet linek JagWire. Bardzo ładnie oszlifowane. Rozwarstwiać się będzie praktycznie każda, pod warunkiem, że śruba nie będzie przecinać pojedynczych włókien.
szybkilopez Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 A tania metoda na rozwarstwiające się końcówki linek są cienkie koszulki termokurczliwe. Założyć, podgrzać i zapomnieć
robertrobert1 Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 Hej, wiecie może gdzie można kupić jakieś bardzo dobre linki do przerzutek ? Nigdy nie kombinowałem z linkami i jakoś nie przebierałem a wszystkie były ok. PS: wszystkie ta tanie linki do 10 zł zawsze się rozwalają ...na końcach jak są ucięte i nie zabezpieczone. STANDARD! albo się rozciągają ... jak każdy metal. FIZYKA! albo mają duże opory toczenia l ... czyli opory ciągnienia. Jak nie posmarujesz ... albo jak pancerz jest załamany lub skorodowany. NORMA! Dlatego chciałem spróbować czegoś nowego Powodzenia!
MMMAAACCC7 Napisano 19 Stycznia 2014 Napisano 19 Stycznia 2014 kup sobie najtańsze linki, do tego dobre pancerze+ jakikolwiek najtańszy, tylko po to by wypruć z niego wkładkę teflonową ze środka, docinasz na styk w miejsca nieosłonięte pancerzem. Montujesz, regulujesz i nie musisz tego ruszać, przestaje dobrze działać-wywalasz linkę i kupujesz następna za 4zł... Ja od marca jeszcze nie ruszałem, wszystko gra i działa bezproblemowo.a jak przeszkadza Ci rozwarstwianie to wyreguluj przerzutkę i obetnij tuż za śrubą-nie widzisz linki to i się nie martwisz rozwarstwiania
KrossA7Wr Napisano 19 Stycznia 2014 Autor Napisano 19 Stycznia 2014 http://www.bikecenter.pl/index.php?p4084,jagwire-ripcord-black-carbon-zestaw-do-przerzutekChce kupić ten zestaw, co o nim powiecie ? jest on w pełni uszczelniony ? ma tą rurkę ochronną na linkę ?
grzechu2410 Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 Jak dla mnie 115 zł za linki i pancerze to trochę przegięcie , w marcu kupiłem zestaw linek Jagwire za 20 zł, pancerze za ok 20 zł, końcówki uszczelnione Jagwire za 8 zł i ostatnio serwisując rower nie było w nich żadnego syfu ani oznak korozji . Cały zestaw chodzi z sprzętem xt i na pewno ten sezon też przejeździ .
MMMAAACCC7 Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 odnoszę wrażenie że autor tematu sam nie wie czego chce.. Poza tym dubluje tematy, wyszukiwarka nie gryzie... http://www.forumrowerowe.org/index.php?s=0d7bb547655f659fe841d45147c09b07&app=googlecse#gsc.tab=0&gsc.q=jakie%20linki
KrossA7Wr Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Napisano 20 Stycznia 2014 Myślę, że wiem czego chcę. Szukam dobrych linek do MTB takich które będę wytrzymałe i będą fajnie pracować z XTR. Wpadł mi taki zestaw w ręce i chciałbym dowiedzieć się coś o nim.
szybkilopez Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 Pancerze są ok sam mam takie, linki trochę słabsze od tych co podałem wcześniej czyli bbb.
tobo Napisano 20 Stycznia 2014 Napisano 20 Stycznia 2014 http://www.bikecenter.pl/index.php?p4084,jagwire-ripcord-black-carbon-zestaw-do-przerzutek Chce kupić ten zestaw, co o nim powiecie ? jest on w pełni uszczelniony ? ma tą rurkę ochronną na linkę ? W tym zestawie powłoka z linek obiera się w miejscu gdzie wychodzą one z pancerza.
tommiyacht Napisano 20 Lutego 2014 Napisano 20 Lutego 2014 Podepne sie, mialbym kilka ogolnych pytan 1) czy praktykuje sie pancerz na calej dlugosci linki ? (pytam o przerzutke tylna) 2) koncowki pancerzy - z tego co wyczytalem to sa 3 rodzaje: z noskiem, z konfuzorem i zwykle. Z noskiem wiadomo ale po zdjeciach nie moge wykapowac czym sie rozni koncowka z konfuzorem od zwyklej. Czy chodzi moze o to ze koncowki te maja w srodku oring i dlatego nie widac roznicy ? 3) znalazlem jeszcze takie koncowki http://bikecenter.pl/p4215,jagwire-koncowka-pancerza-przerzutki-czarna-4-23mm.html ale cos mi tu sie nie zgadza bo ten raincoat chyba nie jest jako jeden element z koncowka ? 4) ktory rodzaj koncowek pancerzy w.g. was jest najlepszy ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.