Skocz do zawartości

[tylna przerzutka]ściąganie kółek

rowerek98

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

co wy chcecie od tej przerzutki, daje radę nawet w 9 rzędowym napędzie :) a ma rok życia za sobą.

żeby nie było OT, masz tam taką sprężynkę, co wyglada jak przecieta podkładka, wypchniesz ją to i wyczyścisz, gorzej czy złożysz :) istnieją też legendy że ktoś to odkręcił, kręcąc jednym elementem wózka 

Napisano

skoro piszesz, że daje radę to zamontuj chociaż coś pokroju Acery lub Alivio to zmienisz zdanie, zresztą sama przerzutka to nie wszystko, ważniejsze wydają się dobre manetki

Napisano

@up, w drugim rowerze mam xt i manetki alivio, również 3x9, nie pracuje to tak komfortowo po sezonie niż tz-50 z manetkami nieindeksowanymi :),  panowie -NIE XTR`Y NAPĘDZAJĄ ROWERY!

• Mod Team
Napisano

Maluch z silnikiem Porsche też nie będzie jeździł tak dobrze jak Porsche, ponieważ nie pozwalają mu na to inne elementy: hamulce, zawieszenie, itp. itd.

W związku z tym wkładając przerzutkę XT do manetek Alivio, nie wiem czego się spodziewałeś... ;)

Może i nie one napędzają, ale znacznie to ułatwiają.

Napisano

ale nie zapominajmy również o podstawowej rzeczy, która ma największy wpływ na zmianę biegów-linki i pancerze :). Post o manetkach alivio i XT był prawdziwy choć sarkastyczny, ten zestaw dał radę w Istebnej na medio (pierwszy wyjazd w góry), więc gadanie że to pracuje bez jakości jest raczej bez sensu :)

• Mod Team
Napisano

Nie że pracuje bez jakości ale nie uzyskuje należytej jakości :P Jeżeli przerzutką alivio czy inna z klasy średniej a nie daj boże niskiej, sprzęgniemy z XT czy XTR to w życiu ta przerzutka tak pracować nie będzie jak te znaczki mówią :P Owszem jej praca sie na pewno poprawi a w przypadku np grupy tourney i takichże manetek pewnie prace będzie kilkukrotnie lepsza, jednak to nie perpetum mobile :P

Lepiej mi sie zdaje jest kupić przerzutkę XT czy XTR do gorszych manetek, bo mimo gorszej pracy sama przerzutka jest precyzyjniejsza i na takim zestawieniu będą większe zyski pracy niż odwrotnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...