Skocz do zawartości

[Część] Jak się nazywa ta część od napędu, gdzie ją dostane ?

AtomXB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A tak po wyglądzie jesteś w stanie powiedzieć jaki to model, mogę zrobić dokładniejsze zdjęcia .

Dodam, że rower to Kellys TNT 10

Napisano

Ale przed pujściem do sklepu zmień nazewnictwo tematuy bo moderator wyśle to do śmietnika, wiesz o co chodzi [napęd] Jak nazywa się ta część ......

Napisano

Można wiedzieć, co właściwie stało się z tym ramieniem? Jeśli zerwałeś któryś z gwintów, może okazać się, że lepiej skierować wzrok na porządnego tokarza niż sklepy rowerowe.

Napisano

To było tak, kupiłem rower czekałem dwa dni na przesyłkę i jak już do mnie dotarł zabrałęm się za skręcanie go. Wkręciłem krzywo pedała i gwint się skrzywił i już wtedy wkręcałem na chama, następnego dnia stwierdziłem ze ten pedał jest naprawdę krzywo wkręcony więc wykręciłem go i wkręciłem z drugiej strony aby poprawić stan giwntu, jeździłem po tym 4 miesiące aż tydzień temu po ostrej jeździe po górach z napędęm stało się coś złego z początku myślałem, że to wina pedała ale mineło 30 minut i ten pedał najzwyczajniej w swiecie odpadł a gwint jest tak zjechany, że tego pedała swobonie wsadzam i wyciagam bez żadnego wkręcania. :)

• Mod Team
Napisano

No mi sie wydaje ze wkręcił go od tyłu ramienia bo w drugie ramie ... maiłby problem. Gwint da sie w miarę tanio naprawić ale jeżeli korba tego nie wartuje ... http://allegro.pl/lewe-ramie-korby-shimano-fc-m430-431-lewa-korba-i3718066361.html tu masz tanie ramiona na kwadrat, jak masz inny system to szukaj kompatybilnego.

I taka porada ... pedał czy każda inna śruba ma się wkręcać lekko ... i prosto ... jeżeli tak nie jest to coś nie gra.

Napisano

To jest korba na kwadratowy suport, nie lepiej kupic całą nową? Znajdziesz za 70 zł jak poszukasz. A tak będziesz szukał całego ramienia nie wiadomo ile a rower będzie stał i denerwował. A jak wkręciłeś z drugiej strony pedał, czyli w drugie ramię korby, to i tak nie masz wyjścia i musisz kupić całą bo zepsułeś już wtedy wszystko co się dało

.

Napisano

A jak wkręciłeś z drugiej strony pedał, czyli w drugie ramię korby, to i tak nie masz wyjścia i musisz kupić całą bo zepsułeś już wtedy wszystko co się dało

Ja myślę poprostu że autor wkręcił ten sam pedał w to same ramie korby tylko że od drugiej strony ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...