Skocz do zawartości

[korba xt] zajechany blat - wymiana

michalbodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszytskich forumowiczów.
Stoje przed koniecznością wymianu blatu 32 z w korbie xt m780 ponieważ nie bardzo przyjął nowy łańcuch i hałasuje. W związku z tym mam pytanko czy ten blat bedzie do niej pasował

http://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=10609&&id_pod_kat=40&&id_kat=3.

W opisie blatu zgadza sie wszytsko ale mimo wszytsko jest to zębatka SLX z tego co pisze na opakowaniu. Rozstaw śrub powinen sie zgadzać i wszytsko inne również.
Przeszukałem troche stron i nie moge znaleźć blatu typowo pod XT.

Nie wiem czy one w ogóle sie czymś różnią ?

Z góry dzieki z odpowiedz :):) :)

Napisano

2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora.

Wielkie dzięki za pomoc.

Jeszcze jedno pytanko wiesz/wiecie może czym się różnią te blaty (SLX i XT) ????. Na wadze mi tak bardzo nie zależy jak na wytrzymałości

• Mod Team
Napisano

Ogólnie te blaty kompozytowe nie są długowieczne, można by rzecz ... że znikają w oczach :P Lepszy był by zwykły stalowy chyba.

Napisano

To prawda że dosłownie "nikną w oczach". Mój zajeździłem po roku chociaż łańcuch był zmieniany na bieżąco i smarowany regularnie.
Co jeszcze robicie żeby blaty służyły jak najdłużej ??.

• Mod Team
Napisano

Używamy stalowych :D Choć ja mam blat alu który sie kreci już blisko 30 000km ale ma naście lat, wtedy inaczej podchodzono do jakości komponentów.

Napisano

Używamy stalowych :D Choć ja mam blat alu który sie kreci już blisko 30 000km ale ma naście lat, wtedy inaczej podchodzono do jakości komponentów.

Te oblane plastikiem przecież są stalowe. Czy stwierdzenie że "znikają w oczach" nie jest więc lekko na wyrost? Rozumiem że zajeździłeś taki blat, ile wytrzymał?

• Mod Team
Napisano

Tak są stalowe, jednak jest w nich dużo mniej stali poza tym dzisiejsza stal to ... Sam na tym nie jeździłem bo nie mogę zajechać swojej taniej, beznadziejnej i stare korby :D A czemu mowie ze znikają  w oczach ? no bo jak ktoś wymienia zębatkę w korbie przez osiągnięciem 5 000km to jednak zębatka niknie w oczach niemal że.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...