michalbodzio Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Witam wszytskich forumowiczów.Stoje przed koniecznością wymianu blatu 32 z w korbie xt m780 ponieważ nie bardzo przyjął nowy łańcuch i hałasuje. W związku z tym mam pytanko czy ten blat bedzie do niej pasowałhttp://www.formicki-bike.pl/produkt.php?kod=10609&&id_pod_kat=40&&id_kat=3.W opisie blatu zgadza sie wszytsko ale mimo wszytsko jest to zębatka SLX z tego co pisze na opakowaniu. Rozstaw śrub powinen sie zgadzać i wszytsko inne również.Przeszukałem troche stron i nie moge znaleźć blatu typowo pod XT. Nie wiem czy one w ogóle sie czymś różnią ?Z góry dzieki z odpowiedz :)
Fenthin Napisano 8 Września 2013 Napisano 8 Września 2013 Zgodnie z tym: http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/FC/EV-FC-M670-3396_v1_m56577569830801179.pdf nie ma problemu
michalbodzio Napisano 8 Września 2013 Autor Napisano 8 Września 2013 2i regulaminu, treść usunięta przez moderatora. Wielkie dzięki za pomoc. Jeszcze jedno pytanko wiesz/wiecie może czym się różnią te blaty (SLX i XT) ????. Na wadze mi tak bardzo nie zależy jak na wytrzymałości
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2013 Mod Team Napisano 9 Września 2013 Ogólnie te blaty kompozytowe nie są długowieczne, można by rzecz ... że znikają w oczach Lepszy był by zwykły stalowy chyba.
michalbodzio Napisano 9 Września 2013 Autor Napisano 9 Września 2013 To prawda że dosłownie "nikną w oczach". Mój zajeździłem po roku chociaż łańcuch był zmieniany na bieżąco i smarowany regularnie.Co jeszcze robicie żeby blaty służyły jak najdłużej ??.
Mod Team Puklus Napisano 9 Września 2013 Mod Team Napisano 9 Września 2013 Używamy stalowych Choć ja mam blat alu który sie kreci już blisko 30 000km ale ma naście lat, wtedy inaczej podchodzono do jakości komponentów.
dovectra Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 he he moja korba jest od nowości, a rocznik jej 1988. aluminium wszedzie, i zero problemów.
Koen Napisano 10 Września 2013 Napisano 10 Września 2013 Używamy stalowych Choć ja mam blat alu który sie kreci już blisko 30 000km ale ma naście lat, wtedy inaczej podchodzono do jakości komponentów. Te oblane plastikiem przecież są stalowe. Czy stwierdzenie że "znikają w oczach" nie jest więc lekko na wyrost? Rozumiem że zajeździłeś taki blat, ile wytrzymał?
Mod Team Puklus Napisano 11 Września 2013 Mod Team Napisano 11 Września 2013 Tak są stalowe, jednak jest w nich dużo mniej stali poza tym dzisiejsza stal to ... Sam na tym nie jeździłem bo nie mogę zajechać swojej taniej, beznadziejnej i stare korby A czemu mowie ze znikają w oczach ? no bo jak ktoś wymienia zębatkę w korbie przez osiągnięciem 5 000km to jednak zębatka niknie w oczach niemal że.
GhOsTwrc Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 ja uzywam stalowych od alivio z kozba xt i slx dziala idealnie i wytrzymalosc tez wporzo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.