marcinzbk Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam poszukuję amorka jak w temacie, przeszukałem cały internet i nie znalazłem go w przyzwoitych pieniądzach a jeśli juz jest to w cenie 700zł co jest nieporozumieniem. Proszę o pomoc może macie jakiś pomysł lub wiecie gdzie mogę go dostać ?
Fenthin Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 W Internecie. Za 700zł. Cudów nie ma, rynku nie przeskoczysz.
Spascmar Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Witam poszukuję amorka jak w temacie, przeszukałem cały internet i nie znalazłem go w przyzwoitych pieniądzach a jeśli juz jest to w cenie 700zł co jest nieporozumieniem. Proszę o pomoc może macie jakiś pomysł lub wiecie gdzie mogę go dostać ? http://velmar.pl/czesci-rowerowe-amortyzatory-przod-c-72_95.html Ale nie wiem jaki to rocznik.
marcinzbk Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 No widzę że szybko udało rozwiązać sie ten problem, włąsnie o ten amorek mi chodziło mam nadzieje że bedzie on dostepny w sklepie. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam
Spascmar Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Regulamin pkt. 2i Bedzie, bedzie, ja sam go chciałem ale zwątpiłem i chyba paczekam jeszcze na cos lepszego.
marcinzbk Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Regulamin pkt. 2i Dlaczego zwątpiłeś ? Bo tez jeszcze zastanawiam się co moge kupic w tych pieniądzach ?
Spascmar Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Regulamin pkt. 2i Konczy sie sezon i pewnie dla tego mi sie nie spieszy i odpusciłem. Mi tez podoba sie Epicon bo cena i mozliwosci itp. Ale teraz sie wstrzymam i popatrze za czyms nowszym, nawet na raty bedzie latwiej mi podjac decyzje niz jednorazowo miałbym 600-700 oddac. A poza tym Epicony 2013 maja juz nowszy tlumik itp. A kupujac 2-3 latka jakos mi nie pasuje. No i sa jeszcze RS i Foxy za ktorymi tes ie rozgladam.
marcinzbk Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Regulamin pkt. 2i No wsumie racja tez zastanawiam sie czy jest sens kupować teraz amorek własnie ze względu na koniec sezony ale w moim level a4 mam amorek xcm v3 rl na którym po prostu nie da się jeździć bo jest tak twardy. No cóż chyba faktycznie się wstrzymam z kupnem w tym sezonie, zrobie serwis tego którego mam i moze do konca sezony dam rade.
Spascmar Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Regulamin pkt. 2i A ja mam xct v2 - masakra jakas, niby chodzi w calym zakresie 80mm ale jak go przycisne, lub sie rozpedzam. Podczas jazdy ani drgnie. PS wiem ze ta klasa amortyzatrow to nie amortyzatory ale no coz mam to mam
Bartek3033 Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 aaa d*pa już myślałem że przepłaciłem, a wy mi pokazujecie wersje LOD.Ja swojego kupiłem 3tyg temu za 619 zł w sklepie w krk (ostatnią sztukę mieli ) Jakbyś tam nie kupił, to właśnie polecam chodzenie po sklepach, moze gdzies znajdziesz leżaka
marcinzbk Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Napisano 20 Sierpnia 2013 I co mozesz powiedziec na temat pracy amorka i td ? Warty jest swojej ceny ?
Bartek3033 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Jeszcze nie mogę odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ jeszcze z tydzien dwa mi poleży na półce. Jak go trzymam w ręce to wygląda solidnie, a golenie 32m budzą zaufanie Waga też jest całkiem w porządku. Do tego pierwsze co mi się rzucilo w oczy to dość konkretne uszczelki które wyglądają przyzwoicie. Nie wiem na ile go w sklepie napompowali, ale jestem go w stanie trochę ręką ugiąć i jak sprawdzałem regulacje powrotu, to jakaś tam róznica w pracy jest miedzy skrajnymi położeniami. Jedyne do czego niektórzy mogą się doczepić, to że tłumik jest na zamkniętym katridzu zamiast otwartej kąpieli. Jednakże myślę że w tej cenie niczego lepszego nie dostaniesz, i te z 2011 są jak najbardziej warte swej kwoty.Natomiast gdybym go nie kupił, i był skazany tylko na nowy model, to nie wiem, bardzo możliwe że rozważył bym coś innego, bo za 800zł jest większy wybór.Troszkę żałuję że to nie jest qr20 albo 15, jednakże myślę że skoro nie jeżdzę w DH to taki wystarczy, poza tym, za qr20 trzeba wydać 2x więcej.Jak tylko złożę rower, to dam znać jak się amorek sprawuje No i jakby nie było. nie licząć raidona, jest to chyba najtańsze albo prawie najtańsze powietrze na rynku.A w porównaniu do Foxów albo RS to cena jest wręcz śmieszna
Miens Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Póki ci leży a nie jest w ramie to zrób sobie zerowy serwis. Odkręc dolne śrubki i wyjmij górne lagi, nasącz gąbki olejem silnikowym 5w40 i nalej po 15ml tegoż oleju w dolne lagi przy składaniu, najlepiej strzykawką przez dolne dziurki na śruby. Zrobisz półotwartą kąpiel olejową i znacznie poprawisz pracę i czułość amorka. Instrukcja tej operacji jest w oficjalnym service manualu w pdfie na stronie suntour'a.
Bartek3033 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 I to jest oficjalnie potwierdzone przez suntoura? Żeby się nie okazało że przez takie myki pójdzie gwarancja czy coś.
crupez Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 nasącz gąbki olejem silnikowym 5w40 i nalej po 15ml tegoż oleju w dolne lagi przy składaniu Ja słyszałem wersję: -na filce olej przekładniowy 80W -do dolnych goleni olej do zawieszeń 2,5/5W (ja wlałem motocyklowy 10W, bo taki miałem). Rzeczywiście po takim zabiegu różnica mocno odczuwalna.
jasinski21444 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Tak suntour to zaleca w swoich filmikach . 80w we filcach za bardzo muli amortyzator , 2,5-15w jest odpowiedni
Bartek3033 Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 A jeszcze pytanie odnosnie tego pokretla do regulacji tłumienia.jak mocno to mozna odkrecic? Bo jak przekrece za duzo na minus, to mi sie odkreca całe wraz takim jakby patyczkiem
Miens Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 A jeszcze pytanie odnosnie tego pokretla do regulacji tłumienia. jak mocno to mozna odkrecic? Bo jak przekrece za duzo na minus, to mi sie odkreca całe wraz takim jakby patyczkiem Ono jest na wcisk, jeśli dojdziesz do oporu w którąś ze stron to ci wyskoczy. pod nim jest gniazdo na klucz żęby rozkręcić lagi Musisz kręcić z umiarem. Lubi wypaść podczas jazdy, przynajmniej tak ludzie piszą, ja jeszcze przez 1000km nie zgubiłem.
crupez Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 80w we filcach za bardzo muli amortyzator , 2,5-15w jest odpowiedni Porównanie mam tylko do suchych filców i różnica jest kolosalna, oczywiście na plus. Zamulenia nie zauważyłem Po wlaniu oleju do dolnych goleni polecam gwinty śrub uszczelnic teflonem, bo mimo tego, że dokręcimy odpowiednim momentem, to delikatnie będzie śłimaczyc się olej
Miens Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Tam powinny być takie małe uszczelki w cielistym kolorze i nic nie cieknie. Przynajmniej ja je miałem.
crupez Napisano 20 Sierpnia 2013 Napisano 20 Sierpnia 2013 Ja mam tylko podkładki metalowe, serwisówka też nie pokazuje nic poza tym. Ja użyłem teflonu jest sucho jak pieprz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.