Skocz do zawartości

[opinie] Internetowe Sklepy Rowerowe

Alvaren

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Centrumrowerowe.org Kupowałem m.in. nyple i klucz do kasety z 1.5msc temu Nyple miałby być mosiężne, ostatnio przy podciąganiu szprych okazało się, ze to aluminiowe i już kilka jest tak zjechanych, że ciężko je wkręcać. Klucz do kasety- prosiłem o taki do zwykłych kaset, nawet podałam, że do M760. Jak się dzisiaj okazało, klucz to ani grubością nie wejdzie pomiędzy kasetę a otwór na zacisk piasty, ani 'długość' tych ząbków nie pasuję- są za krótkie. Co więcej zamówiłem nie te obręcze i skorzystałem ze zwrotu towaru wciągu tych 10dni. Wpłaty doczekałem się po około 2tyg. Na moje pytania, była odpowiedź, że przelew już został zlecony... Ogólnie to dobry, szybki kontakt, a przesyłka nie taka droga.

Napisano

Ostatnio robiłem zakupy roweru dla mojej dziewczyny i znalazłem fajny sklep roweroweklimaty.pl gdzie można znaleźć sporo fajnych rowerów miejskich.

Oczywiście jeśli chodzi komuś o zakup roweru typowo do jazdy po mieście. Sklep ma bardzo niezła ofertę rowery holenderskie polecam

Napisano

Polecam: cyklotour.com i centrumrowerowe.pl Duży asortyment i szybka wysyłka i oczywiście fachowa pomoc

Ja również polecam te dwa sklepy. Cyklotour się ceni, ale obsługa jest profesjonalna. W centrumrowerowym nie byłem osobiście ale kupowałem przez internet, taniej jak w cyklotourze, ale obydwa sklepy mają bardzo dobre podejście do klienta, są rzetelne i póki co nie żałuję wydanej w nich kasy.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

www.rowerek.com

Polecam ten sklep.

Kupowałem u nich ramę i parę innych dupereli.

Co prawda od momentu wpłaty pieniędzy do momentu wysyłki trochę minęło ale jestem zadowolony.

Kontakt w miarę ok (e-mail).

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam

Zdecydowanie odradzam zakupy w sklepie Sparrow-bike.pl poprzez Allegro.

Ostatnio zmieniałem koncepcję z Hardtaila na Fulla i musiałem zakupić tarczę 42z bo przednia przerzutka XT E-Type obsługuje max zębatki 42z a w mojej korbie Aerozine Titanium największa zębatka ma 44z :D

Poszedłem więc po najprostszej linii i zakupiłem na aukcji Sparrow-Bike.pl Parę tarcz Truvativ'a 42z. Na aukcji wychodziło taniej niż bezpośrednio w sklepie internetowym ponieważ w sklepie mają 1szt. za 36zł + 20zł koszt wysyłki kurierem, natomiast na aukcji jest para tarcz ( czyli 2szt ) za 50zł +13,50 koszt przesyłki.

Po kilku dniach przyszedł list polecony z pojedynczą tarczą. Na mojego maila z informacją że dostałem niepełne zamówienie sklep odpowiedział że to wina Allegro bo oni sprzedają na tej aukcji pojedyncze sztuki.

Reasumując List Polecony za 13,50zł, jedna zębatka a nie dwie sztuki, marnie zabezpieczona do transportu ( jedynie zawinięta w folię streetch ). Wyjaśnienie sprzedawcy: to wina Allegro.

W innych sklepach rowerowych ( XTRabike, Gravitacyjny, VTC-bikes, Orange-Bike, Bikestacja ) zawsze robię zakupy bezproblemowo, natomiast w sklepie Sparrow-bike zakup zrobiłem raz i więcej do niego nie wrócę. Podejrzewam że jest to kwestia przejęcia tego sklepu przez Malawishop w tym roku, bo wcześniej z konta Allegrowego Tadek30 znajomy zamawiał kilka części i wszystkie transakcje przebiegały bezproblemowo.

PS aukcja z zębatkami ma nr.1320369032.

Pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Ma ktoś aktualne doświadczenia z Twomarkiem. Chcę kupić ramę i mam małe wątpliwości co do jej ceny, a odpowiedź ze strony sklepu wcale ich nie rozwiała (oficjalnie, sztywno i bez dyskusji).

Napisano

Jeśli chodzi o ceny w Twomarku ,to powszechnie wiadomo,że bez wypchanego portfela lepiej tam nie wchodzić.A i atmosfera jakaś nieszczególna.W tym sklepie byłem niedawno świadkiem takiej scenki:przychodzi matka z małoletnią córką.Coś tam z napędem w rowerze.Nie zrobią, bo tykają się tylko tych marek,na które mają autoryzację.Żenada.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Centrumrowerowe - druga opinia. Zła opinia.

Czekam na sprzęt od 12 dni (na zamówienie od 2 do 15 dni). Po 5 dniach manetki, które zamówiłem były wycofane ze sprzedaży. ZERO informacji i zapytań "co zrobić z pana zamówieniem", czy wysłać resztę czy anulować. Dzisiaj patrzę. Oba zamówienia jakie złożyłem zostały anulowane bez jakiegokolwiek uprzedzenia mnie o tym. Mimo, że jedna rzecz, którą zamówiłem jest w magazynie od kilku dni.

Napisano

cześć,

jeśli chodzi o sklepy internetowe to polecam:

- airbike.pl(duzy asortyment,dostepne nowe marki nie istniejace do tej pory na rynku polskim, prof. obsługa ),

- formicki bike (zawsze mozna liczyc na dostepnosc ritcheya)

pozdr

Robi

Napisano

(zawsze mozna liczyc na dostepnosc ritcheya)

Oj, nie zawsze. Zamówiłem siodełko, trochę na nie czekałem. No i przy okazji chciałem wziąć sztycę WCSa. Niestety dodatkowo 2 tygodnie musiałbym czekać na nią. Mimo tego czekania sklep polecam.

Do tego XTRaBike, szybka odpowiedź na maila i szybka wysyłka.

rowerowy.com - kupiłem u nich plecak. Parę dni wcześniej wysłałem maila z pytaniem o dostępność, był. Tydzień później (poniedziałek albo wtorek) jak kupowałem okazało się, że już go nie ma. Potrzebowałem go na piątek. Dostałem odpowiedź, że będzie u nich w czwartek. A w środę mail, że wysyłają plecak. Był na następny dzień. Więc ogólnie bardzo sprawnie działają, polecam.

• 3 tygodnie później...
Napisano

ma ktos doświadczenie ze stacjonarnym sklepem CYKLOTOUR z Poznania ? potrzebuje kupić u nich dwie koronki ale widze, że maja jakieś chore ceny wysyłki

• 3 tygodnie później...
Napisano

Polecam centrumrowerowe.pl. Naprawdę miło mnie zaskoczyli.

W środę wieczorem zamawiałem manetki xt, piastę novateca na zamówienie od 2-15 dni i obręcz. W czwartek patrzę że 2 części skompletowane a planowana dostawa piasty - 19 luty. Byłem przygotowany i w uwagach napisałem że albo doślą do następnego piątku, albo dopiero pod koniec lutego najwcześniej.

Dzisiaj rano dostaję sms'a że moja paczka zostanie dzisiaj dostarczona. No i koło 9 wszystko było w domku.

Tak więc mimo iż towar był na zamówienie, to czekałem tylko 2 dni, w tym zamówienie składałem wieczorkiem. Czasem może i dobrze że nieprawidłowe informacje na stronie są :D

• 3 tygodnie później...
Napisano

Polecam sklep Pana Formickiego. Tuż po złożeniu zamówienia chciałem je uzupełnić. Dzwonię wieczorem po 20. Telefon został odebrany mimo późnej pory. Jednak ze względu na szybką i sprawną wysyłkę nie mam takiej możliwości :thumbsup: . Mija dzień i części do tarczówek mam u siebie. Gorąco polecam.

Napisano

Nawiązując do powyższych haseł dotyczących sklepu Twomark. Fakt ceny są tam dość wysokie, te same rzeczy można kupić w innym miejscu taniej. Jak się u nich kupi rower to owszem miło patrzą na klienta.

Też mam doświadczenie z poznańskim Cykloturem. Szybko odpisują na maile, mają duży wybór towarów, plus jak dla mnie dobre ceny. Czas realizacji zamówienia też bardzo dobry.

Napisano

Ja polecam xtrabike i centrumrowerowe, wzorowa obsługa, dobre ceny i szybka wysyłka :thumbsup: , za to odradzam cyklotur :down: niemiła i nierzetelna obsługa, zakupiłem u nich przedniego sztućca w opisie była manetka blokady, a otrzymałem bez, po rozmowie z cykloturem usłyszałem że jak znajdą u siebie manetkę to poinformują mnie i "mam sobie przyjechać po nią" czyli towar sprzedany, klient osrany. Po drugim telefonie usłyszałem że pomylili się i w opisie był błąd i manetki nie dostane, żenada! był to mój pierwszy i ostatni zakup u Durni z Cykloturu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...