peepeepee Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Witam Zastanawiam się nad wyborem Kross A8 z 2013 i 2009 i mam prośbę o porównanie w/w hamulców w kwestii trwałości , skuteczności. Ewentualnie model z 2012 z Shimano Deore M596.
Synergy Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Elixiry 3 zdecydowanie. Lepsza klamka, większa siła i lepsza modulacja niż juicy. Juicy od 2009 nie produkują, więc jest duże prawdopodobieństwo, że długo leża i mogą potrzebować interwencji, albo przelania płynu.
Mod Team Puklus Napisano 9 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 9 Sierpnia 2013 Ja bym wziął coś z shimano.
peepeepee Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Napisano 9 Sierpnia 2013 Rowery są nowy czy używane? Nowe, mają fabryczną gwarancję. Nigdy nie miałem tarczówek, nie znam się więc wolę spytać ;-) Chciałem w A6 zmienić amortyzator Dart 3 na coś powietrznego i okazało się, że mało jest pod V-ki, więc zdecydowałem o zamianie roweru. Mam A6-kę z 2009 roku , tak samo malowana jak A8-ka z 2009.
afly Napisano 9 Sierpnia 2013 Napisano 9 Sierpnia 2013 Jeżeli jest gwarancja dwu-letnia to brałbym A8 2009, lub ewentualnie tego na Deore M596 (2012), opcję z elixirami bym sobie odpuścił.Z drugiej strony jeżeli nigdy nie miałeś tarczówek, łatwiej będzie CI ustawić zacisk/wyregulować w Shimano, bo w Avidach dla mało wprawionego użytkownika może być to problemem na początku. Z drugiej strony mi osobiście działanie klamki w Shimano nie odpowiada .
nemo2009 Napisano 10 Sierpnia 2013 Napisano 10 Sierpnia 2013 Ewentualnie model z 2012 z Shimano Deore M596. Ja bym wziął coś z shimano. Jak masz możliwość,to kup rower z hamulcami Shimano. Serwisanci dostają spazmów,jak widzą Avidy.
Mod Team Puklus Napisano 10 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 10 Sierpnia 2013 Dodatkowo moje avidy wytrzymały chyba 3 sezony i membrany do wymiany razem ze dekielkami co daje 100zł za komplet ...
peepeepee Napisano 14 Sierpnia 2013 Autor Napisano 14 Sierpnia 2013 To zapytam nieco inaczej. Juicy 5 i Elixir 3 są w rowerach, które kupię ewentualnie jak sprzedam A6-kę ale ... jakoś się nie sprzedaje, więc mam inne pytanie. Na pewno zmienię amortyzator na powietrzny (o tym w innym temacie) a większość amortyzatorów ma już montaż tylko pod tarcze, stąd nieco wymuszona zmiana hamulców , tak max. do 1000 za komplet na oba koła z tarczami. Widzę , że zmieszczę się z SLX M675 , XT M785 , Elixir 7 , Elixir 9. Oczywiście pewnie najlepiej kupić najdroższy model ale które polecicie i i dlaczego dla amatora - eksploatacja, awaryjność ? A może coś innego ?
Mod Team Puklus Napisano 14 Sierpnia 2013 Mod Team Napisano 14 Sierpnia 2013 SLX Mam i to bardzo dobry hamulec. Może klamka trochę miękka ale idzie sie przyzwyczaić. Od XT różni sie tylko wyglądem i kilkoma detalami. Avida bym omijał szerokim łukiem, najlepiej przez alaske.
peepeepee Napisano 16 Sierpnia 2013 Autor Napisano 16 Sierpnia 2013 Jakoś nie ma zainteresowania moją A6-ką i chyba jednak ją zmodernizuję. Ważę sporo za dużo 100 kg ale ciężko mi zrzucić ;-) więc muszę brać obecną wagę pod uwagę :-) Przebiegi ostatnio małe ze względu na różne sprawy ale planuję min. 2000 km / sezon Mam zatem pytania : 1. Który Waszym zdaniem i dlaczego ? Czy warto dać 300 więcej za XT czy może SLX wystarczy i 300 wydać na coś innego. LX-M675 - komplet za ok. 850 z tarczami serii SLX XT-M785 - komplet ok. 1150 z tarczami serii XT 2. Jakie tarcze ? Planuję jakiś wypad w góry ale póki co jeżdżę po Kampinosie. 180 przód i 160 tył wystarczą ? Wstępnie wybrałem Recon Silver lub Gold (max można 200ki) ale to w innym temacie. 3. Jakie zakupić adaptery ? Nie wiem czy dobrze wyczytałem ale otwory w amorku równolegle do osi koła to PM , natomiast z tyłu prostopadle to IS. Adaptery kupuje się także pod odpowiedni rozmiar tarczy ? 4. Pierwszy mój zawód to mechanik samochodowy i szczerze mówiąc odpowietrzanie hamulców w aucie to prosta sprawa, czy w rowerze jest tak ciężko ? Do Shimano SLX lub XT trzeba mieć jakiś specjalny zestaw ? 5. Czy skracanie przewodów można zrobić w domu ? Potrzebne są jakieś przyrządy ? Czy tylko serwis i lepiej kupić już na wymiar ?
jasinski21444 Napisano 16 Sierpnia 2013 Napisano 16 Sierpnia 2013 LX-M675 - komplet za ok. 850 z tarczami serii SLX 180 przód i 160 tył wystarczą ? Tak wystarczą. Do Shimano SLX lub XT trzeba mieć jakiś specjalny zestaw ? 2 strzykawki i wężyk. Czy skracanie przewodów można zrobić w domu ? Potrzebne są jakieś przyrządy ? Nożyk do tapet, olej mineralny i oliwki(będą w zestawie)
peepeepee Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Napisano 17 Sierpnia 2013 A jakie mocowanie tarcz ? Nie widzę możliwości na śruby, więc tak sobie myślę, że Center Lock ? Piasta Novatec. Dobrze kombinuję ? ;-)
jasinski21444 Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Mocowanie tarcz takie jak masz przy piastach . Slx przy 6 śrubach to RT66 , przy CL RT67 / RT 64
peepeepee Napisano 17 Sierpnia 2013 Autor Napisano 17 Sierpnia 2013 Mocowanie tarcz takie jak masz przy piastach . Slx przy 6 śrubach to RT66 , przy CL RT67 / RT 64 Możliwe , że piasta nie ma mocowania pod tarcze ? Nie znalazłem ani na 6 śrub ani na Center Lock, u brata w starszej A6-ce są gumy i pod nimi (nie chciało mi się ściągać koła) wpusty na CL.
Synergy Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 I tak większość z was Elixira w rękach nie miała.
viper512 Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 @UP: Skoro uważasz, że są takie dobre i bezawaryjne, to czemu sprzedajesz? Skąd możesz wiedzieć co kto miał w rękach a co nie..
Synergy Napisano 18 Sierpnia 2013 Napisano 18 Sierpnia 2013 Bo większość bazuje tylko na tym co na forum wyczytała, a sprzedaję ponieważ chcę się przesiąść na Elixiry 7
Andrew Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Elixir 3 może być lepszy od deore jeśli jest sprawny. Problem w tym, że elixir o wiele szybciej się zdegraduje. Juicy 5 to już eksponat muzealny. Najmłodsze egzemplarze mają 5 lat. Po takim czasie nawet nieużywany hamulec kwalifikuje się do generalnego remontu (a tu kolejny problem - części zamienne nie są już produkowane). Jazda na takim sprzęcie jest trochę ryzykowna
afly Napisano 19 Sierpnia 2013 Napisano 19 Sierpnia 2013 Juicy 5 to już eksponat muzealny. Najmłodsze egzemplarze mają 5 lat. Po takim czasie nawet nieużywany hamulec kwalifikuje się do generalnego remontu (a tu kolejny problem - części zamienne nie są już produkowane). Jazda na takim sprzęcie jest trochę ryzykowna Dlatego wspomniałem o 2-letniej gwarancji, ponieważ jeżeli dobrze rozumiem, jest pewne ryzyko związane z brakiem poprawnego działania i w tym wypadku z racji braku częsci wymiana na inny model powinna nastąpić.
peepeepee Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Napisano 19 Sierpnia 2013 Dzięki za pomoc :-) Rezygnuję z modernizacji mojego A6 - wymiana amora pociąga wymianę na tarczówki i przy przy okazji pociąga wymianę piast, czyli ok. 2000 minimalnie (piasty, amor i hamulce). Jak już skalkulowałem z czystej ciekawości rower oparty powiedzmy dla porównania o ramę A8-ki to pełny XT (hamulce, przerzutki, korba, bez kół) + Reba wychodzi ok.6k , lekko zmiksowany z SLX (hamulce i korba) i tańszym amorem ok. 5k a na SLX niewiele ponad 4k. Dlatego rezygnuję także z tej A8-ki - nowa fabrycznie ale stare hamulce i amor , opony w aucie się starzeją leżąc więc sądzę, że rowerowe podlegają tym samym prawom za 3k nie ma rewelacji, owszem, gwarancja jest ale jakby nie patrzeć 2009 rok produkcji. W zależności od funduszy chyba jednak coś sam złożę. Co o tym sądzicie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.