krychu Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Czy ktoś kupił w lidlu pompkę, jak się ona sprawuję? Czy popmpowaliście nią zawory presta?
feru Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Testował już ktoś softszela rowerowego, jak się sprawuje przy wysiłku, parówka czy nie ?
Yoschi Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Testował już ktoś softszela rowerowego, jak się sprawuje przy wysiłku, parówka czy nie ? Dzisiaj pierwsza jazda w nim i po 1.5h w lesie czułem wilgoć na rękach, po przyjściu do domu koszulka tak samo wilgotna(ale nie czułem jej podczas jazdy), ja jestem zadowolony, ciepło i nie wieje potu pod bluzą myślę że całkowicie uniknąć się nie da. A w palnik czasami dawałem nie było jakiejś emeryciej jazdy;p
Badek Napisano 11 Września 2013 Napisano 11 Września 2013 Czy ktoś z posiadających spodnie rowerowe z Lidla narzeka na zbyt "na przodzie" przyszytą wkładkę? Nie mam doświadczenia i to mój pierwszy "pampers", ale jeżdżę na MTB, moja pozycja to ok. 50-70° i jednak pośladki w pełni nie znajdują się w zasięgu wkładki, muszę bardziej naciągać spodnie na uda, żeby wkładka była na komfortowym miejscu...
Jaca911 Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Dzisiaj pierwsza jazda w nim i po 1.5h w lesie czułem wilgoć na rękach, po przyjściu do domu koszulka tak samo wilgotna(ale nie czułem jej podczas jazdy), ja jestem zadowolony, ciepło i nie wieje potu pod bluzą myślę że całkowicie uniknąć się nie da. A w palnik czasami dawałem nie było jakiejś emeryciej jazdy;p Przy temperaturach 10--15C i dawaniu w palnik? Nie wierzę. Chyba że jesteś zmarzlak i lubisz jak jest gorąco. Powyżej 5C nie bardzo nadaje się nawet do spokojnej jazdy - tropiki i to zarówno jeśli chodzi o wilgoć jak i odczucia termiczne.
konop90 Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Witam również jestem ciekawy jak jest z tymi spodniami z wkładką bo 2 raz nie chcę się naciąć na złą wkładkę, wtedy kupie sobie kompresyjne bez wkładki jeśli okaże się prawdą co mówi kolega Badek
darecky Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Testował już ktoś softszela (niebieskiego z Lidla) rowerowego, jak się sprawuje przy wysiłku, parówka (...) ? Tak, dzisiaj przejechałem 1,5 godziny, po Wrocku (wały) dość intensywnie. Parówa zaczęła się po 15 minutach od wyjazdu spod domu. Do jazdy przy +10stC i v~15-20km/h. może i się nadaje, będzie ciepło. Gdy jest szybciej jest tylko gorzej. Pozytywne strony tej operacji to to, że wypociłem ok 0,5 litra. Tyle zebrałem z koszulki i podłogi. moje vśr~28km/h (łącznie ze stopami). Jako, że lubię softshele polecam.
Mod Team mrmorty Napisano 12 Września 2013 Autor Mod Team Napisano 12 Września 2013 spodnie z wkładkami z Lidla to nieporozumienie!Nic się nie zmieniło od ubiegłego roku.
Telik Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 spodnie z wkładkami z Lidla to nieporozumienie! Nic się nie zmieniło od ubiegłego roku. Mozesz jakos rozwinac ta opinie ? Zakupilem wczoraj takowe i bardzo fajnie mi sie w nich jezdzi, bardzo cieple. Jedna rzecz - pampers wydaje sie dosc duzy, ale ogolnie chyba L dla mnie jest za duze. Dzis sprobuje wymienic na M o ile jeszcze beda.
spidermanpl Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Mozesz jakos rozwinac ta opinie ? Zakupilem wczoraj takowe i bardzo fajnie mi sie w nich jezdzi, bardzo cieple. Jedna rzecz - pampers wydaje sie dosc duzy, ale ogolnie chyba L dla mnie jest za duze. Dzis sprobuje wymienic na M o ile jeszcze beda. Będziesz wymieniał zużyte spocone? Rozumiem przymierzyć w domu nie pasują wymienić ale tak...
Telik Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Będziesz wymieniał zużyte spocone? 2 razy zalozone to zuzyte, spocone ? Przymierzyc bez roweru to dla mnie za malo.
spidermanpl Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 2 razy zalozone to zuzyte, spocone ? Przymierzyc bez roweru to dla mnie za malo. Ja bym nie chciał kupić po kimś produktu NOWEGO z myślą że 2 razy w nich jeżdził np po 100 km rozumiem w domu przymierzyć to nie problem jeszcze powiedz że jeżdziłeś w nich bez bielizny to już no coment To batona w sklepie też otwierasz jesz 10% i odkładasz jak ci nie smakuje
Telik Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Ja bym nie chciał kupić po kimś produktu NOWEGO z myślą że 2 razy w nich jeżdził np po 100 km rozumiem w domu przymierzyć to nie problem jeszcze powiedz że jeżdziłeś w nich bez bielizny to już no coment To batona w sklepie też otwierasz jesz 10% i odkładasz jak ci nie smakuje Generalnie widze ze spodobalo Ci sie czepienie nieistotnego fragmentu, wiec zejde do Twego poziomu i odpowiem: tak, batona tez zawsze probuje, kupuje mrozona rybe tez zawsze wezme kesa, kurczaka upieke, sprobuje jak nie smakuje to pol odnosze i tak dalej. Bielizna ? A coto ? @@mrmorty, Chodzi mi o opinie czy sa w tych spodniach jakies mankamenty poza dziwaczna rozmiarowka, ktore dyskwalifikuja je ? Bo cena wydaje sie bardzo sensowna.
Piehursson Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Chodzi mi o opinie czy sa w tych spodniach jakies mankamenty poza dziwaczna rozmiarowka, ktore dyskwalifikuja je ? Chodzi o samą jakość wkładki lub inaczej - wyrobu wkładkopodobnego Moim zdaniem to coś wszyte w spodnie nie spełnia swojej funkcji na dłuższą metę. To samo tyczy się innych tanich spodenek z wkładką np. z Decathlonu itp. itd.
Telik Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Chodzi o samą jakość wkładki lub inaczej - wyrobu wkładkopodobnego Moim zdaniem to coś wszyte w spodnie nie spełnia swojej funkcji na dłuższą metę. To samo tyczy się innych tanich spodenek z wkładką np. z Decathlonu itp. itd. Rozumiem, dzieki - na wkladce mi nie zalezy, z grubsza widzialem i te w deca i to, w reku kawaleczek miekkiej gabki wiec coz to moze dawac, zalezy mi na ochronie nog przed zimnem jesienia, a ta role pelnia chyba w porzadku i szwy w materiale wygladaja sensownie - tutaj nie ma o co sie martwic, ze rozpadna sie, lub rozciagna po 2 tygodniach uzytkowania ?
Piehursson Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 No tak, ale ta pseudowkładka będzie Cię gniotła w dupsko i żadna przyjemność z takiej jazdy Chyba, że umiejętnie ją wyprujesz. A jeśli nie chce Ci się bawić to lepiej kupić zwykle biegowe legginsy w Decathlonie. teraz rano zaiwaniam w takich cieniutkich do pracy i spokojnie wystarczają. Jak się zrobi zimniej to mam trochę grubsze biegowe z Tchibo.
Mod Team mrmorty Napisano 12 Września 2013 Autor Mod Team Napisano 12 Września 2013 tak, chodzi o wkładkę - nie dość że badziewie to jeszcze zatrzymuje pot i potrafi odparzac. W tych na zimniejsze dni jest ta sama wkładka która była wszywana do spodenek letnich. U mnie po wypruciu wkładki(o ile się uda) spodnie będą służyły do biegówek.
Telik Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Dzieki za opinie. Jeszcze do tematu sprawdzilem lampke czolowa i jest bardzo kiepska. W rowerze mam lampke z biedronki z 4 diodami i co prawda swieci innym odcieniem bieli (jasniejszym) wiec moze to byc zludzenie, ale wydaje mi sie ze mocniej niz ta czolowa z wlaczonymi wszystkimi diodami, nie polecam.
TrzecieKolo Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Czy ktoś kupił w lidlu pompkę, jak się ona sprawuję? Czy popmpowaliście nią zawory presta? Ja użytkuję pompkę stacjonarną z Lidla od roku, albo i więcej, ciut inny model. Teoretycznie może pompować do 12 czy 16 barów, ale to można między bajki włożyć. Na małej szosówce wbiłem 5 barów max (na tyle opona pozwalała). Generalnie jeżdżę na MTB więc pompuje między 2 a 4 bary, do tego super się nadaje, do prawdziwej szosy bym szukał czegoś innego jednak. Używałem do zaworów auto i do presty, wszystko ok. Plastikowa końcówka - myślałem, że szybko polegnie, ale trzyma się cały czas i wszystko dobrze działa.
Piehursson Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 @@Telik, Zgadza się, pisałem o tej czołówce wcześniej. Kupiłem ją w ubiegłym roku. Jest beznadziejna, nie warta ani jednej wydanej na nią złotówki.
Yoschi Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Przy temperaturach 10--15C i dawaniu w palnik? Nie wierzę. Chyba że jesteś zmarzlak i lubisz jak jest gorąco. Powyżej 5C nie bardzo nadaje się nawet do spokojnej jazdy - tropiki i to zarówno jeśli chodzi o wilgoć jak i odczucia termiczne. Nie mam powodu by kłamać, nie napisałem że było sucho bo to niemożliwe ale odczuwalna wilgoć była tylko na ramionach gdzie bluza dotykała do ciała, następnym razem założę coś z długim rękawem i dam znać jak było. tak, chodzi o wkładkę - nie dość że badziewie to jeszcze zatrzymuje pot i potrafi odparzac. W tych na zimniejsze dni jest ta sama wkładka która była wszywana do spodenek letnich. U mnie po wypruciu wkładki(o ile się uda) spodnie będą służyły do biegówek. Po 2 jazdach 1h i 1.5 nie zauważyłem nic takiego, kolega w letnich lidlowych zrobił 220km, ponad 10h w siodełku i nie narzekał, wszystko zależy od tyłka jednemu będzie wygodnie w gaciach za 300zł a inny będzie zachwalał te za 50;p. Co do lidlowych faktycznie wkładka trochę za długa z przodu, ale dzięki szelką trzyma się wszystko w miejscu.
terry Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Co do gaci. Ja mam lidlowe krótkie kupione chyba w ub. roku na wiosnę (albo w jeszcze poprzednim). Jesienią (w ub. roku) dokupiłem drugą parę. Generalnie jestem zadowolony. Słyszałem, że te wkładki nie są najlepsze, ale do codziennych dojazdów (8-15km w jedną stronę) i krótkich wycieczek (25-70km) są całkiem spoko. W maju trzepnąłem w nich 200km (razem z przerwami ponad 12h na tyłku) i było spoko. Z kolei w czasie tych upałów w sierpniu po ok 60 km (ale łącznie pół dnia w nich chodziłem, bo sporo przerw, siedzenie przy grillu itp) i odpaczyłem sobie skórę na pośladkach. No ale, tak jak w przypadku chociażby czołówki z lidla, nie mam doświadczenia z lepszymi jakościowo produktami, więc może nie zdaję sobie sprawy jak duża jest różnica. Na razie najważniejsze było dla mnie skompletowanie podstawowego sprzętu. Teraz mogę powoli kupować rzadziej, ale lepiej więc najpóźniej na wiosnę będę miał porównanie.
MikeSkywalker Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 tak, chodzi o wkładkę - nie dość że badziewie to jeszcze zatrzymuje pot i potrafi odparzac. W tych na zimniejsze dni jest ta sama wkładka która była wszywana do spodenek letnich. U mnie po wypruciu wkładki(o ile się uda) spodnie będą służyły do biegówek. Dodać mogę jedynie to co ludzie piszą od początku akcji rowerowych w Lidlu - wkładki są bardziej "na jajkach" czyli z przodu, takich postów jest dziesiątki na forum. A poza tym to i ja sobie w nich tyłem odparzyłem więc szkoda było nerwów, mam Rogelli i jeżdżę zadowolony a lidlowe leżą na półce.
Kekacz Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Ja użytkuję pompkę stacjonarną z Lidla od roku, albo i więcej, ciut inny model. Teoretycznie może pompować do 12 czy 16 barów, ale to można między bajki włożyć. Na małej szosówce wbiłem 5 barów max (na tyle opona pozwalała). Generalnie jeżdżę na MTB więc pompuje między 2 a 4 bary, do tego super się nadaje, do prawdziwej szosy bym szukał czegoś innego jednak. Moje opony pozwalają na więcej (10,5 bar) a pompuję nią 8-9 czyli do prawdziwej szosy też się nadaje
terry Napisano 12 Września 2013 Napisano 12 Września 2013 Moje opony pozwalają na więcej (10,5 bar) a pompuję nią 8-9 czyli do prawdziwej szosy też się nadaje Ja mam na swoim mtb mam obecnie maxxisy 1,25 cala. Pompuje do 7 bar i też ładnie wchodzi (pompka z lidla z ub. roku) Ale - cos sie chyba stalo i od pewnego czasu pompka sie jakby "blokowała"/zapowietrzała, kiedy chce podpompowac z 3-4 do 7. Musze spuscic do +/- poniżej 2 i wtedy bez problemu dobijam do 7.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.