Skocz do zawartości

[4000zł] pomoc wyborze roweru MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co do cuba to  bola mnie plecy,zle mi sie na nim jezdzi.wiec odpada na starcie. miałem mozliwosc pojezdzenia na roweruch roznych firm.ja mam 3go gianta i jestem zadowolony,wiekszosci ludzi na forum narzeka na nie,bo kasa,brzydkie itda sami tak naprawde maja rowery za pare zł i generalne chyba zazdroszczą ,bo co innego,,,.chawala cuba,krossa unibike,,ja wiem ,ze te rowery nie sa dla mnie ,bo zle sie czuje poprostu.a jazda 2-3-4 godzinna  na ujowym rowerku to żadna przyjemnosc...

dobrze by było jak bys mogł potestowac rower przez pare dni...ale wiekszosci firm takiej wygody ci nie da..

a i wazne ja tobie nie odradzam kupna tego haibike to sa moje odczucia co do roweru.wiem,ze warto dołożyc ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz.

Napisano

Co do cuba to  bola mnie plecy,zle mi sie na nim jezdzi.wiec odpada na starcie. miałem mozliwosc pojezdzenia na roweruch roznych firm.ja mam 3go gianta i jestem zadowolony,wiekszosci ludzi na forum narzeka na nie,bo kasa,brzydkie itda sami tak naprawde maja rowery za pare zł i generalne chyba zazdroszczą ,bo co innego,,,.chawala cuba,krossa unibike,,ja wiem ,ze te rowery nie sa dla mnie ,bo zle sie czuje poprostu.a jazda 2-3-4 godzinna  na ujowym rowerku to żadna przyjemnosc...

dobrze by było jak bys mogł potestowac rower przez pare dni...ale wiekszosci firm takiej wygody ci nie da..

Zadko która da , jedynie coś we Wrocławiu wypożyczają rowery ale to tylko 5 modeli ( i problem z ramami jest), wiec pojadę sie przejechać , mi na Cubie dobrze się jeździło  (lecz między 29 a 26 nie zauważyłem różnic zbyt wielkich)

Napisano

jest roznica kolego.29 a 26

29 troszke gorzej w lasach gdzie czasami trzeba w szybko miedzy drzewami manewrowac.na krotkich odcinkach miedzy przeszkodami..

,troszeczke.mniej zwrotny.da sie wyczuć jest wolniejszy niz 26 za to ma przewage na prostej 29.

jak tos duzo jezdzi na roznych rowerach to odczuje roznice.no tez trzeba sie przyzwyczaic do takiego roweru.i poznac jego granice.

Napisano

jest roznica kolego.29 a 26

29 troszke gorzej w lasach gdzie czasami trzeba w szybko miedzy drzewami na krotkich odcinkach szybko manewrowac,troszeczke.mniej zwrotny.da sie wyczuć jest wolniejszy niz 26 za to ma przewage na prostej 29.

Czyli do lasu, hałdy , góry lepsze 26 ?. 29 jeździłem tylko po sklepie

Napisano

sklep a haudy jest roznica :icon_wink:   ja wole 26 pewnie to tez przyzwyczajenie do 26 i 29 ja na pewno niegdy nie kupie.pomimo ,ze kiedyś przeszła mnie taka mysl..ale odpada.nie no pewnie ,ze morzesz jezdzic po lasach,szutrach,hałdach,kamieniach itd.przeciez ten rower do tego słuzy.ja wypowiadam sie o moich odczuciach i wrazeniach z jazdy.

Napisano

sklep a haudy jest roznica :icon_wink:   ja wole 26 pewnie to tez przyzwyczajenie do 26 i 29 ja na pewno niegdy nie kupie.pomimo ,ze kiedyś przeszła mnie taka mysl..ale odpada.nie no pewnie ,ze morzesz jezdzic po lasach,szutrach,hałdach,kamieniach itd.przeciez ten rower do tego słuzy.ja wypowiadam sie o moich odczuciach i wrazeniach z jazdy.

Słyszałem ze 29 jest bardziej stabilniejsza, szybsza, wygodniejsza ( choć przy 184 wzrostu 26 też jest wygodne) , bardziej komfortowa.

No to teraz zaś problem czy 26 czy 29 :) , ja jako takiej nie zauważam różnicy no jedynie w manewrowości

Napisano

Jeżeli nie przeszkadza Ci mniejsza manewrowość 29er , to pod innymi względami będzie na nim łatwiej w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...