Seboool Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Hej, czy można jakoś wyjąć gwinty z ramy z rurki podsiodłowej, gdyż sztyca haczy o to haczy a ja knypek więc muszę ją wsunąć do oporu albo skrócić, wolałbym najpierw wyjąć te gwinty, zaznaczyłem je tu
arroyo Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Te gwinty są nitowane w ramę, namęczysz się a za rok będziesz pytał jak założyć to z powrotem. Możesz przyciąć sztycę lub kupić krótszą.
bukakewarior Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Tylko sobie ramę spieprzysz. Zrób jak Ci radzą powyżej- przytnij sztyce albo kup krutszą.
Piehursson Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 lepiej kup krótszą bo jak obciachasz powyżej punktu granicznego to nie będziesz wiedział jak głęboko ją wsadzić. Jeśli wsadzisz za płytko to może się to skończyć uciupaniem ramy w skrajnym przypadku. Chyba, że przed uciachaniem zaznaczysz sobie punkt graniczny na nowej długości sztycy.
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Tzn. chcesz obniżyć siodełko najniżej jak się tylko da?
Schwefel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Trzeba dobierać rozmiar ramy do wzrostu a nie na odwrót.
Seboool Napisano 5 Lipca 2013 Autor Napisano 5 Lipca 2013 Trzeba dobierać rozmiar ramy do wzrostu a nie na odwrót. Dla mnie ram nie produkują Mam krótkie nóżki jak u kaczuszki Chcę siodełko dać przy samej ramie.
Gość gmx Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Jak juz musisz sie ich pozbyć to najprościej będzie je rozwiercic
Schwefel Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 To trzeba było wybrać sobie mniejszą ramę albo wręcz damską bo tak to sobie jajka obijesz o górną rurę.
mklos1 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Chcę siodełko dać przy samej ramie. Bezpieczniej uciąć sztycę lub lepiej zrobić to, co sugeruje Schwefel.
Tofi Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 A nie prościej jeździć bez dwóch śrub, skoro nie używasz drugiego koszyka? Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
Fenthin Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Skoro nie wie, jak się tego pozbyć, lepiej niech się za to nie zabiera, bo tylko uszkodzi ramę.
mklos1 Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 @@Tofi, Nie rozśmieszaj... Dziurawienie sobie ramy to głupota... Jak w ogóle można się nad tym zastanawiać... Rama warta 200-300 PLN, a Ty żałujesz sztycy za kilkanaście, góra kilkadziesiąt PLN.
Tofi Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Nie chodzi mi o dziurawienie. Na zdjęciu widze dwie śruby wkręcone po łeb (jedna czara druga niklowana). Jeżeli wzmocnienie gwintów jest naspawywane towystarczy je wykręcić, jeżeli wspawywane w otwory, to albo skrócić sztyce, albo pozostaje kalibracja rury podsiodłowej. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 @@Tofi, Przeca to są nitonakrętki... Wstyd Tofi. A najlepiej up... tzn. uciąć sztycę i tyle.
Tofi Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Jak nitonaketki jak tam wyrażnie widać łby na imbusy. Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF700T za pomocą Tapatalk 4
Kiciok Napisano 5 Lipca 2013 Napisano 5 Lipca 2013 Specjalnie dla Ciebie, Tofiku http://bit.ly/127UFp6
Fenthin Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Oj, Tofi, Tofi. Wiem, że przez kilka dni Słoneczko mocno grzało, ale proszę Cię, zanim napiszesz kolejną głupotę w kolejnym temacie, przemyśl to. Śruby sobie mogą być, co im szkodzi? Ale jak niby chciałbyś je wkręcić bezpośrednio w cienkościenną rurkę z aluminium? Nitonakrętki są niezbędne. I szczerze mówiąc, chciałbym zobaczyć, w jaki sposób chciałbyś tam coś spawać. Szczególnie od wewnątrz.
ugupu Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Kiciok, Fenthin, co wy się czepiacie! Przecież są śruby! Trzeba je wykręcić i będzie dobrze. Bo przecież tam siedzą dwa krasnoludki które trzymają te śruby. Jak nie będzie śrub to gnomy się z ramy wyprowadzą albo pójdą spać do mufy suportu. Tacyście ogarnięci w temacie i tego nie wiecie? Wstyd, Panowie, po prostu wstyd!
Fenthin Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Miałbym ochotę pośmiać się, ale to już nie pierwsza taka rada tego użytkownika.
Mod Team sznib Napisano 6 Lipca 2013 Mod Team Napisano 6 Lipca 2013 Dla mnie ram nie produkują Mam krótkie nóżki jak u kaczuszki Chcę siodełko dać przy samej ramie. Przecież widać na focie że rama 19', a są jeszcze 17ki i 16ki. jak byś kupił dobrą pod swój wzrost problemu by nie było.
Kiciok Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Przecież widać na focie że rama 19', a są jeszcze 17ki i 16ki. jak byś kupił dobrą pod swój wzrost problemu by nie było. To zależy. Jeśli autor tematu jeszcze rośnie, to spoko. Kupił trochę za dużą, nic się nie stało. Jeśli już nie rośnie, to troszkę lipa, emocje poniosły chyba z tym zakupem.
Schwefel Napisano 6 Lipca 2013 Napisano 6 Lipca 2013 Przy tym założenie to po co kupować dzieciakowi małą ramę, od razu walnijmy 20" bo kiedyś tam może urośnie...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.