Skocz do zawartości

[koło] jakie tanie ale lekkie koło?

Gość Green

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Green
Napisano

jakie tanie ale lekkie koło do MTB do 150 zł (przód)?

Napisano

a moze moje uzywane kółeczko w bardzo dobrym stanie za 100zł?Mavic x221 Dt champion DialNZ na maszynówkach kontakt gg w podpisie aukcja itp

Napisano

1.szakq ile waży to koło ?

2.a może to i czy facet nieoszukuje z wagą? http://allegro.pl/item101327736_nowe_super...dale_coda_.html

3. "albo Novateca pod tarczę za 75 lub pod V-ki za 48 i" czym się różnią pod Vki a pod tarcze?

4. ile średnio kosztuje zaplatanie?

2.Raczej nie oszukuje.

3.Piasta pod tarcze ma mocowanie do tarczy, przeważnie jest cięższa. Oczywiście mając taką piastę można także korzystać v-ek. Piasty pod tarcze są przeważnie droższe i cięższe.

4.W zależności od serwisu od 30 zł wzwyż.

Na Allegro można trafić niezłe używane kółka. Sam kupiłem za 180zł kółko pod tarczę, wystarczająco sztywne i na dobrych częściach, ważące poniżej 780g.

Napisano

hm... obrecz 440gr szprychy pewnei ze 200 i piasta nie mam pojecia od zwykla piasta na maszynkach za 65zł wiec pewnie ze 200 tez jakies 850 to pewnie bedzie maks

Gość Green
Napisano

jak wypatrzycie jakieś aukcje na allegro to też mówcie ;)

Gość Green
Napisano

szaq jeszcze jedno :confused: sprzedajesz razem z oponą ?

Napisano

o oponie nigdzie nic nie pisze ale jak ci bardzo zalezy to moge dodac na wpol zuzyta w dobrej cenie mam maxxisa highrollera 2,1 ewentualnie michelina x-front 2,1

• 2 tygodnie później...
Napisano

novatec + alexrims ace18 + DT

alex ace 18 jest miękki. na przód ok. z tylnym obchodzić się delikatnie.

Choć DT wiele wybaczą. Tańsze od DT są Sapimy, tez b. dobre szprychy.

Napisano

alex ace 18 jest miękki. na przód ok. z tylnym obchodzić się delikatnie.

Choć DT wiele wybaczą. Tańsze od DT są Sapimy, tez b. dobre szprychy.

Ace 18 dla 80 kilowego bikera bedzie dobra ? OCzywiscie na przod .

CHce koleczko zlozyc , juz z 2 miechy sie zastanawiam na jakich czesciach ...

Ace 18 czy DM18 ? cena podobna , moze troche wagowo sie roznia...

Napisano

Ace 18 dla 80 kilowego bikera bedzie dobra ? OCzywiscie na przod .

CHce koleczko zlozyc , juz z 2 miechy sie zastanawiam na jakich czesciach ...

zmieniałem niedawno kółko, przód (priorytet - ma się długo kręcić bez częstych wizyt w serwisie)

100 kilowy biker (ale jest dobrze, ubyło dwa kilo, mam nadzieję na kolejne pięć :>)

podobne dylematy, alex czy sunn... wybrałem rigidę sphinx - przyzwoite opinie w necie, dobra waga, świetna cena - http://www.poreba.carrer.pl/index.php?i=of&id=dri4-13

do tego piasta dt cerit ( z wyglądu onyx oem - identyczna jak w giancie xtc carbon 10k zl) za 109zl, szprychy dt.

zaplecione u dobrego mechanika, po 300km koło nie wykazuje żadnego bicia

jestem zadowolny, całkowity koszt to 220zl (bez zacisku).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...