Skocz do zawartości

[Suport] Wasze zdanie o suportach firmy neco

Marcinek1995

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki iż kupiłem nową korbę Shimano altus, postanowiłem wymienić wkład suportu na kompaktowy. 

Postanowiłem wybrać firmę neco (mocowanie na kwadrat). I pytanie jest takie czy wkłady tej firmy są warte swojej ceny i czy są w miarę niezawodne ?? 

Napisano

Zależy jaka cena. Ogólnie miałem stery firmy NECO i są dobre. Ogólnie solidna firma za rozsądną cenę. Po mojemu godne polecenia. Dowiedz się czy takie suporty mają standardowe łożyska maszynowe. Wtedy już nie będziesz musiał wymieniać wkładów, a jedynie łożyska. Z tym już żadnego problemu nie będzie. ;) Pamiętaj, żeby dobrać długość suportu do korby.

Napisano

Do Shimano altus zalecany jest suport długości 123 mm a suport firmy neco jest w rozmiarze 122,5mm . Pytanie rodzie się takie czy te 0,5 mm bd miało jakieś znaczenie ?? 

Napisano

No widzisz zalezy jak trafisz. Ja np kupiłem strey NECO i sie nie nadawały. Pojechalem do serwisu żeby mi je założyli, bo sam nie bylem wstanie. Oni też nie mogli nic wykombinować, a stery bylo oryginalne i nic nie brakowało, ale nie pasowały do siebie ni w ząb. Więc zależy jak trafisz. Dopasowaliśmy jakieś części z innych sterów i łozyska same w sobie wytrzymały dość dużo, więc NECO produkuje całkiem znośne rzeczy, ale nie koniecznie wszystko tyrzyma standard wiec musisz na to uważać, bo z suportem może być podobnie 

Napisano

Jeżeli nie jeździ się w ciężkich warunkach, można kupić praktycznie dowolny suport. O ile łożyska nie będą mieć wady fabrycznej, to będzie wieczny. Ja w trekingowym mam suport Thun. Dwa (pewnie chińskie) łożyska i oś. Przejechał już ponad 8000 km i prosi o jeszcze. W MTB mam stery Neco. Wystarczające.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.