Skocz do zawartości

[łańcuch+kaseta]Jakie 8 biegowe od 100 zł?

szylolek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Łańcuch w moim rowerze kończy swoje żywota, więc trzeba go wymienić - a co za tym idzie kasetę.

Przedtem jeździłem na takim zestawie: http://allegro.pl/zestaw-shimano-hg-41-lancuch-hg-40-alivio-okazja-i3276228555.html

I dla mnie był wystarczający - posmarowany był dosyć cichy, biegi zmieniały się w miarę płynnie.

Czy w tej cenie znajdę coś lepszego albo porównywalnego z tym zestawem ?

Kaseta najlepiej z zakresem 11-32.

z góry dzięki za pomoc

Napisano

Hej. A tak z ciekawości - jaka jest różnica pomiędzy łańcuchami connex a SRAM? Ja jeżdżę na SRAM PC1031 i nie narzekam

We wcześniejszym rowerze miałem jakiś niskobudżetowy i też zrobił maskę km bez problemów. 

Napisano

Ja ujeżdżam właśnie łańcuch SRAM'a PC-850 i jest o wiele lepszy od łańcuchów shimano. Ponieważ zajeżdżałem kasetę dwa łańcuchy PC-850 i przejechałem na każdym 4tys km.

Kaseta HG-51 jest dobrą propozycją ;)

Napisano

może być 11-30, 11-32 to nie gra dużej roli, tak mi wpadło w ręce.

Czyli łańcuch connex+ HG31 to dobry wybór tak ? Czy może dołożyć do droższej kasety ?

• Mod Team
Napisano

A tak z ciekawości - jaka jest różnica pomiędzy łańcuchami connex a SRAM

Ponieważ zajeżdżałem kasetę dwa łańcuchy PC-850 i przejechałem na każdym 4tys km.

a ja na connexie ponad 6000km i ciągle dobry taka jest różnica :P

Napisano

ja na swoim wcześniejszym łańcuchu (najprawdopodobniej Shimano, miałem go w Kellysie Quartz, którego dostałem na 18 urodziny) jeździłem 11 lat. Nie mam pojęcia ile zrobił kilometrów ale spokojnie nazbiera się minimalnie 12 - 15 tyś. To samo wytrzymała kaseta, korby. Osprzęt wymieniłem dopiero w zeszłym roku. 

• Mod Team
Napisano

Nie ma co porównywać sprzętu z przed 10-15 lat bo to nie to samo. Ja sam użytkuje korbę z 2000 roku i już ma 30 000km na koncie i ciągle jest w bardzo dobrym stanie a ma blat alu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...