Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A moja Merida wróciła z serwisu i jestem załamana. 
Oto wiadomość, którą napisałam na wallu Merida Polska:

Pomóżcie,
Czy normalnym jest, że łańcuch w Big Nine TFS100 wkręca się w przednią przerzutkę i blokuje między zębatką, a ramą? Rysuje ramę i niszczy łańcuch oraz zębatkę? 
Rower ma dwa miesiące, dziś wrócił z serwisu i znów to samo.
Na prostej trasie, bez mocnego nacisku na pedał przy zmianie biegu. Nigdy nie krzyżuję łańcucha przód-tył!
Jutro rower wraca na serwis, ale chciałabym wiedzieć czy to wada fabryczna, czy trafiłam na lipny egzemplarz 

Czy ktoś z Was miał podobny problem?

Napisano

Zmądrzałem i zakupiłem dzisiaj SPD, już od pierwszych chwil czuć różnicę, banan z gęby nie schodzi :)

Oprócz tego ściągnąłem naklejki z obręczy, bo za pstrokato było, efekt bardzo mi się spodobał :)

z321.jpg
yvsm.jpg

Napisano

Jak na razie troszkę ponad 10 km. Zaczęło padać i trzeba było się schronić przed deszczem w leśnym barze popijając orzeźwiające go burna

Wysłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Kolejny dzień wyprawy rowerowej wzdłuż wybrzeża i zatrzymanie na noc w Jarosławcu :)

Wysłane z mojego GT-7100 SAMSUNG Galaxy Note 2. za pomocą Tapatalk 2

Napisano

Miałem jeździć, ale pogoda wyjaśniła wszystko - pada od rana.

To troszkę poczyściłem Accenta, sprawdziłem szczelność dętki i ją pozwijałem. Sprawdziłem, czy hamulce ocierają (na szczęście nie).

Umyłem butki SPD, doregulowałem położenie bloków.

Napisano

Pierwszy dzień rowerem po wybrzeżu. Wyszło ponad 90 km ze Świnoujścia najpierw do niemieckiego Ahlbeck i potem do Niechorza. Zero chmurek na niebie. Teraz piwko i kolacja.

Wysłane z Nokii 3310 za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...