Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 15

durnykot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Złapałam ostatnio gumę w szosie. Wróciłam do chaty i wymieniłam dętkę. I za cholerę nie mogłam jej dopompować. Wentyl trochę przykrótki na pompkę stacjonarną a pompką zwykłą nie dało rady. Zastanawiałam się czy to wina wentyla czy dętki (dętka 18-23C a na oponie napisane 24C) ale poszłam do sklepu i tam napompowali bez problemj. Ciekawe o co chodziło.

Haha, dobre - akurat jak to piszę to w Trójce Sytner gada o łataniu dętki.

Napisano

23.62 km w mieście i w lesie trochę też, słonko trochę mnie przypiekło,

i 1000km w tym sezonie sigma pokazała

a w mieście, bo do serwisu pomknęłam, bo suport już tak roznosił trzaski po ramie że strach było jeździć,

serwisant powiedział że się poluzował/odkręcił trochę więc wykręcił,

oczyścił, nasmarował i wkręcił jak należy i póki co te ~24km było w ciszy bez trzasków

Napisano

Z racji, że mam zamiar jutro kupić nowa oponę na tył, to dziś z młodym szaleliśmy jak dwa dzieciaki i blokowaniu tylnych kół nie było końca, ubaw po pachy, jak to przy takich jazdach dystans nie za wielki ;) 

Napisano

Dzisiaj 30 kilometrów. Zauważyłem, że zaczyna mi się pojawiać trochę kolarskiej opalenizny, szczególnie kółka na dłoniach od rękawiczek ;d Jest jakiś sposób na to, żeby do tego nie dopuścic? 

Napisano

Dzisiaj 30 kilometrów. Zauważyłem, że zaczyna mi się pojawiać trochę kolarskiej opalenizny, szczególnie kółka na dłoniach od rękawiczek ;d Jest jakiś sposób na to, żeby do tego nie dopuścic? 

U mnie na rękach "widać" gdzie mam opaskę Lechijki, pulsometr i iPhona. Troszkę to śmiesznie wygląda. ;-) Sposób? Lechijkowa opaska "wędruje" nieco wyżej a pulsometr i iphone "zmieniają ręce" w celu "wyrównania koloru". ;-)

Napisano

A mi się podoba moja typowo kolarska opalenizna :D Widać że nie siedzę w domu przynajmniej, a kto w temacie to od razu wie co robię w wolnym czasie :D Dziś z kumplem rekreacyjnie 20 ka emów :P

Napisano

Tylko tyci mniej 104,45, średnia 25,1

Było w podobie 25,5 ale wkręcony sznurek w kasetę zatrzymał kumpla i kiszka ze średniej...trza bylo aż koło zdejmować...

Napisano

Szejkowanie łańcucha, 'chainstay protector" ze starej dętki, rozwiązanie problemu z wyciekiem płynu hamulcowego - mam nadzieję, że skuteczne. Nie wytrzymałbym dwóch tygodni bez roweru, jeśli konieczne by było oddanie do naprawy gwarancyjnej. 

I w rowerze dziewczyny zmieniłem opony na Geax Mezcal. :)

Napisano

103km w czasie 4h 1min. Większość po szosie, ale było trochę terenu.

Eksperymentowałem z podkładkami pod mostkiem, ale mój kręgosłup nie zaprzyjaźnił się z nowym ustawieniem.

103km w czasie 4h 1min. Większość po szosie, ale było trochę terenu.

Eksperymentowałem z podkładkami pod mostkiem, ale mój kręgosłup nie zaprzyjaźnił się z nowym ustawieniem.

Napisano

ehlo,

Plan był aby "cyknąć" 80 km. Skończyło sie na 10 km, polopirynie i gripeksie. :-/ Ogólna zdychającość.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...