Marcint96 Napisano 10 Maja 2013 Napisano 10 Maja 2013 Po przejechaniu około 2000km łańcuch na kasecie zaczął przeskakiwać... Czemu nastąpiło tak duże zużycie? A może to normalne ? 2 sprawa, osprzęt mam shimano(wszystko po za kasetą) a dokładniej kaseta to SRAM ESP 5.0/ 11 x 32/ 8 przełożeń. Szczerze mówiąc, to mi nic nie mówi... wiem tylko że mam 8 biegów... Czy wystarczy że kupię kasetę 8 biegową i będzie pasować ? znalazłem coś takiego, będzie pasować ? czy może to sh*t ? http://allegro.pl/kaseta-sram-11-32-t-7rz-i3235039440.html http://allegro.pl/kaseta-shimano-cs-hg-31-8-hg30-11-30-i3215671960.html- to by mnie chyba urządzało, takie samo jak moja aktualna kaseta. http://allegro.pl/kaseta-shimano-acera-altus-cs-hg31-8-rzedowa-11-32-i3199141449.html Teraz tylko pytanie, czym to się różni, oglądając dalej, jest wiele podobnych w wyższych cenach... CO WYBRAĆ ?!
Mod Team sznib Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Napisano 11 Maja 2013 No jak będziesz wybierał najtańsze grupy to się nie dziw że szybko to zajedziesz. Kup HG51: http://allegro.pl/kaseta-shimano-alivio-cs-hg51-11-30t-i3222969656.html łańcuch też by się przydało wymienić, bo się powinno z kaseta wymieniać, stary na nowej kasecie możne skakać. Tu proponuje Connexa 800 http://allegro.pl/lancuch-wippermann-connex-800-i3167632244.html Na tym zestawie powinieneś długo pojeździć.
artex232 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Lub ja polecam SRAM-a -kaseta PG-850 -łańcuch PC-850 na tym secie również można długo pojeździć
Mod Team Puklus Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Napisano 11 Maja 2013 Po przejechaniu około 2000km łańcuch na kasecie zaczął przeskakiwać... Czemu nastąpiło tak duże zużycie? A może to normalne ? Normalne gdy: - masz guffnianą kasetę i łańcuch - jeździsz siłowo - w ogóle nie dbasz o napęd
Marcint96 Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 -kaseta i łańcuch jest fabryczna cały czas. nie była wymieniana, -jak można jeździć siłowo ? powiem Ci że NIE przerzucam przerzutek jeśli mocno naciskam na pedały. staram się to robić w momencie gdy łańcuch jest najmniej naprężony. -O napęd dbam, czyszczę go, smaruję tyle ile powinienem. 2 pytanie, ma to dużą różnicę jeśli wybiorę 11-30T a 11-32 T ? Wiem że jest to ilość zębatek na poszczególnych kołach zębatych, ale czy to się odczuwalnie przekłada na jazdę ?
sebekfireman Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 No jak będziesz wybierał najtańsze grupy to się nie dziw że szybko to zajedziesz. Kup HG51: http://allegro.pl/kaseta-shimano-alivio-cs-hg51-11-30t-i3222969656.html łańcuch też by się przydało wymienić, bo się powinno z kaseta wymieniać, stary na nowej kasecie możne skakać. Tu proponuje Connexa 800 http://allegro.pl/lancuch-wippermann-connex-800-i3167632244.html Na tym zestawie powinieneś długo pojeździć. W obecnej ofercie nie ma sensu kupować HG51. HG31 ma tą samą wagę i jest tak samo trwałe, a jak się kolor czarny nie podoba to jest HG41. Chociaż z drugiej strony różnice w cenach są niewielkie więc można wybrać to co się podoba, ale nie upatrywać się że kupująć HG51 kupujemy dodatkową trwałość. Marcint96 - to że łańcuch zaczął przeskakiwać nie musi oznaczać zużycia - możliwe że gdzieś się ogniwko w łańcuchu zblokowało, albo się któreś skrzywiło, albo może być kilka innych przyczyn w zależności jak to przeskakiwanie wygląda. Na okolice Poznania spokojnie wystarczy 11-30, a nawet 11-28.
Mod Team sznib Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Napisano 11 Maja 2013 32 warto brać tylko jak planujesz w górach śmigać, w przeciwnym razie 30 styknie w zupełności. Siłowa jazda jest wtedy, kiedy na podjeździe ciągniesz ile się da na twardym przełożeniu, zmieniasz na miększe dopiero jak jest naprawdę ciężko. Taki styl jazdy wyrabia siłę w nogach, ale dobrze katuje napęd.
vip1 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 No jak będziesz wybierał najtańsze grupy to się nie dziw że szybko to zajedziesz. W drugą stronę też to niestety działa. Znam takich co zainwestowali całe swoje pieniądze w XTR i też zajechali go po 2000km i wtedy był płacz ;( Łańcuch wg mnie lepiej brać markowy i nie bawić się w NoName ja zawsze używam KMC bo to KMC robi łańcuchy dla Shimano, przy czym jest tańszy. Ważną rzeczą jest systematyczna kontrola wyciągnięcia (łańcuch na patelnie i odciągasz go w stronę przedniego koła i jeżeli jest więcej niż 5mm to śmietnik) Druga rzecz to oduczenie się deptania na tym samym przełożeniu (wiem brzmi to idiotycznie, ale ponad 90% przypadków to zajeżdża się generalnie 2 tryby z tyłu ewentualnie 3) edit: Kolega sebekfireman dobrze napisał. Czy faktycznie kaseta jest do śmieci? Może przeskakuje jakieś ogniwko? Kaseta do śmieci jest w momencie kiedy zęby mają igiełki czyli koniec zęba nie jest płaski lub jest bliski igiełki.
Mod Team Puklus Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Napisano 11 Maja 2013 XTR i też zajechali go po 2000km i wtedy był płacz ;( mozna jak sie nie umie odpowiednio dobrać osprzętu -jak można jeździć siłowo ? Jazda siłowa to np podjazdy na stojąco z niską kadencją, która wymusza potężny moment obrotowy. Najlepiej dla napędu to jazda kadencyjna czyli redukcja i zamiast na stojąco to na siedząco, szybciej kręcić korba. To że masz fabryczny napęd nie znaczy ze był klasy wysokiej. Czasami ludziom sie wydaje ze dobrze dbają o napęd jednak wcale tak nie jest. Opowiedz o twoim stylu jazdy.
Marcint96 Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 A co myślicie o tym ? http://allegro.pl/zestaw-shimano-hg31-kaseta-lancuch-spinka-8-rzedow-i3201015092.html Oczywiście ile ludzi tyle będzie pewnie opinii Ja nie jeżdżę po drogach moje trasy to głównie lasy, pagórki itd. a jest w poznaniu gdzie jeździć po obrzeżach itd. więc im większa moc tym lepiej. Oto mój styl jazdy... Głównie zanim gdzieś dojadę, to śmigam na przerzutkach 2,6. w zależności gdzie jestem, tak zmieniam przerzutki, podjeżdżając pod górkę,w lesie zawsze wcześniej wrzucam na 1,1. Uważam że lepiej na 1,1 niż się męczyć np, na 1,3 a to jest różnica. po 2 nie wjeżdżam na górkę tak daleko jak się da i potem przerzucam przerzutki, robię to przed. Staram się przerzucać po 1 przerzutce, a nie z 2 na 6 od razu.
vip1 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 A co myślicie o tym ? http://allegro.pl/zestaw-shimano-hg31-kaseta-lancuch-spinka-8-rzedow-i3201015092.html Oczywiście ile ludzi tyle będzie pewnie opinii Ja nie jeżdżę po drogach moje trasy to głównie lasy, pagórki itd. a jest w poznaniu gdzie jeździć po obrzeżach itd. więc im większa moc tym lepiej. Myślę, że będzie OK i jest w fajnej cenie. Wszystko zależy jakim budżetem dysponujesz.
Mod Team Puklus Napisano 11 Maja 2013 Mod Team Napisano 11 Maja 2013 Zestaw ok, jednak ja osobiście wizą bym lepszy łańcuch, hg40 szybko sie wyciąga.
Marcint96 Napisano 11 Maja 2013 Autor Napisano 11 Maja 2013 Ok, kasetę już mam. Teraz pytanie, jaki inny łańcuch ? możesz podać nazwę ? Miałem se amorka kupić, tyle rzeczy miałem kupić ^^ a tu zawsze coś wyskoczy i amorek się oddala Mogę przeznaczyć sporo, ale szukam jak najtaniej, urządza mnie ten zestaw za 63 chyba. Puklus@ jaki byś łańcuch polecił żeby pasował do kasety HG31
sebekfireman Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 Łańcuch będzie prawie każdy dobry pod napęd 8 biegowy - Connex, KMC, Shimano, SRAM, TAYA. Wszystko jedno - zależy jaką kwotę chcesz przeznaczyć. Odpuścić sobie tylko najniższe modelu danego producenta (oprócz Connexa) czyli HG40 z Shimano; Z51 z KMC i 830 z SRAMa.
no1 Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 To i ja rzucę pytaniem, Obecnie jeżdżę na łańcuchu HG40. Czy po wymianie łańcucha na CN-HG91 i kupnie takiej samej nowej kasety(HG41), przejadę więcej km na takim zestawie? Czy ma to sens?
sebekfireman Napisano 11 Maja 2013 Napisano 11 Maja 2013 To i ja rzucę pytaniem, Obecnie jeżdżę na łańcuchu HG40. Czy po wymianie łańcucha na CN-HG91 i kupnie takiej samej nowej kasety(HG41), przejadę więcej km na takim zestawie? Czy ma to sens? Zakup HG-91 nie ma sensu, gdyż za połowę tej ceny dostaniesz u innych producentów (KMC, Wipperman) tą samą jakość i do tego razem ze spinką.
Marcint96 Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 Odświeżam temat. Przedstawiam wygląd mojej kasety, i proszę o ocenę jej stanu. Wydaje mi się że wygląda dobrze, sam łańcuch nie jest chyba powyginany. Dodam że przeskakuje mi tylko na 5 i 6 biegu.
Mod Team Puklus Napisano 28 Maja 2013 Mod Team Napisano 28 Maja 2013 Nie ma sie co dziwić bo 4 jest lekko zużyte 5 i 6 dość pokaźnie reszty nie widać za dobrze.
Marcint96 Napisano 28 Maja 2013 Autor Napisano 28 Maja 2013 No na resztę nie zwracałem szczególnej uwagi, bo nic nie przeskakuje. Czyli jednak kaseta. Ale co teraz ? Dotrzeć ją jeszcze trochę ? przy spokojnej jeździe na 2. 5,6 nie przeskakuje, czasami jej się zdarzy, ale jak już stanę na pedały to zęby można stracić. na 1. 5,6 nawet nie mówię bo to wiadomo co się dzieje, natomiast na 3. 5,6 daje radę, nic się nie dzieje. Tylko w teren ta kaseta już się chyba nie nadaje.
Mod Team Puklus Napisano 29 Maja 2013 Mod Team Napisano 29 Maja 2013 No to powinno sie dotrzeć bo na 1x5 sie nie jeździ a wyżej jak mówisz sporadycznie. łańcuch musi sie trochę wyciągnąć i będzie pasować. Staraj sie teraz mało używać 5 i 6 zastępując je innymi zębatkami w innej konfiguracji
Marcint96 Napisano 29 Maja 2013 Autor Napisano 29 Maja 2013 Tak właśnie robię jeżdżę tak aby nie używać 5,6 biegu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.