szkoder Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Hej, Mam problem z 8 i 9 przełożeniem jak zaczynam szybciej "deptać " na pedałach. Kaseta ma około 1000 km przebiegu a łańcuch jest nowy. Co możę być przyczyną takiego zachowania?
Lumperator Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Nie napisałeś co to za problem. Domniemam, ze chodzi o problem z przeskoczeniem łańcucha. Po pierwsze przejscie z 11z na 12z zwykle odbywa się dłużej. Po drugie pokręć barwułką przy manetce. Czasem 1/4 iobrotu potrafi rozwiazac problem. Istnieje też szansa, że masz mały luz na bębenku albo hak przerzutki jest minimalnie przekrzywiony. Na innych przełożeniach łańcuch przeskakuje bez żadnego "ale"?
seraph Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Ale przeskakuję miedzy 8 a 9 zębatką tzn z jednej na drugą?? Czy chodzi Ci ze przeskakuję wokół zębatek, bo go zęby nie trzymają? Wydaję mi się, że właśnie o to Ci chodziło tym bardziej, że jak piszesz założyłeś nowy łańcuch do kasety po 1000 km. Zębatki nawet na zdjęciu widać, że są wytarte i łańcuch się po prostu nie przyjął... Załóż stary łańcuch albo wymień kasetę. Coś Cie zmusiło do wymiany łańcucha? No chyba, że źle interpretuję to zignoruj post
szkoder Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 tak, łańcuch posiada spinkę a chodzi mi o to że na 8 i 9 przełożeniu przeskakuje wokół zębatek ( sorry, nie opisałem szczegółowo) Coś Cie zmusiło do wymiany łańcucha? chciałem zacząć jeździć na 2 łańcuchach. Wiem że powinno się je zmieniać co ok 600-700 km ale nie sądziłem że będzie aż tak źle:/ dzisiaj jak przyjde z pracy to założe stary łańcuch i zobaczę czy też się bedzie tak działo
Mod Team Puklus Napisano 18 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 18 Kwietnia 2013 Postaraj sie zbliżyć kółeczko przerzutki do kasety. Jak to nie pomoże to zawsze pilnik pomaga w takich sytuacjach. Jaki to łańcuch i kaseta ?
szkoder Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 Kaseta to Deore a łańcuch to KMC ale nie pamiętam jaki model dokładnie:/ A to sugerujesz aby spróbować zbliżyć kółeczko na tym nowym łańcuchu?
Druid Napisano 18 Kwietnia 2013 Napisano 18 Kwietnia 2013 Nie wiem jak wygląda spinka w kmc ale w łańcuchach connexa źle założona spinka powoduje podobne problemy. Ale chyba u Ciebie to nie będzie problem ze spinką
szkoder Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Napisano 18 Kwietnia 2013 spinke mam sramowską jak przyjade do domu to sprawdze na starym łańcuchu czy też się tak dzieje
szkoder Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 okazało się że na starym łańcuchu wszystko chodzi tak jak powinno.. będę musiał podpiłować dwie ostatnie zębatki
Mod Team Puklus Napisano 19 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 19 Kwietnia 2013 KMC to średnie łańcuchy sa, chyba ze masz jeden z topowych modeli, ja już naprawiałem jedną kasetę po łańcuchu KMC wyglądała ... nie najlepiej, kaseta klasy deore. Sama kaseta jest ok i kupując do niej dobry łańcuch zwiększa sie żywot zazwyczaj 2 krotnie.
endrzer Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Przespałeś moment zmiany łańcucha na ten drugi. 1000km, to nie jest może aż tak wiele, ale jak widać za dużo na nowy niewyciągnięty. Osobiście to bym nie próbował piłować zębatek (choć nie mam w tym doświadczenia), bo można łatwo pogorszyć jeszcze sytuację. Załóż stary i jeźdź na nim do końca. W większości przypadków ludzie używają 1 łańcucha. Drugi bedziesz miał zostawiony na nową kasetę
szkoder Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Napisano 19 Kwietnia 2013 i najprawdopodobniej tak zrobie..pojeżdżę na tym zestawie a potem wymienie chyba cały napęd ( kaseta, łańcuch i korba-bo też już ma troche zrobiony;)) dzięki za pomoc;)
Bartek1994 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napisano 19 Kwietnia 2013 Szkoda, że się lekko zgapiłeś z tą wymianą Ja jak swego czasu jeździłem na dwa łańcuchy, to zmieniałem je co 500-600km A dużo jeździłem w terenie, gdzie wszystko zużywa się szybciej
szkoder Napisano 20 Kwietnia 2013 Autor Napisano 20 Kwietnia 2013 Niestet:/ ale na przyszłość będę już wiedział że trzeba pamiętać o zmianie łańcucha przy mniejszym przebiegu:)
4motion Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 Niestet:/ ale na przyszłość będę już wiedział że trzeba pamiętać o zmianie łańcucha przy mniejszym przebiegu:) Jeśli mogę podepnę się pod temat. Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mój rower jest całkiem nowy przebieg może z 50km w zeszłym sezonie, w tym planuje sporo więcej ale mam podobny problem tyle że u mnie łańcuch dziwnie się zachowuje na 5 i 6 biegu po naciśnięciu mocno na pedał łańcuch podskakuje przeskakuje sam nie wiem. Kaseta i korba shimano łańcuch nie mam pojęcia. Wydaje mi się że zaczęło się to dziać po tym jak jadąc pod ostrą górę przełączyłem przypadkiem przerzutkę, Wózek wyglądał jak by był lekko pochylony w jedną stronę, podregulowałem to ale już później nie mogłem sprawdzić czy to podziałało. Co jeszcze mogę zrobić? Rower chyba jest jeszcze na gwarancji więc pewnie by mi to zrobili ale muszę z nim kawałek podjechać a nie mam jak go wrzucić do auta na razie. Dzięki Pozdrawiam Łukasz
Mod Team Puklus Napisano 20 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2013 Skoro jest tak nowy to pojeździj nim jeszcze trochę i jak po ok 200km sie nie poprawi będzie sie można zastanawiać, póki co daj mu sie dotrzeć.
4motion Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 2i regulaminu Ok dzięki. Nom sprzęt nowy pojeżdżę zobaczymy.
nonamed Napisano 20 Kwietnia 2013 Napisano 20 Kwietnia 2013 To i ja się podepne bo również mam problem ze strzelającym łańcuchem i to tylko na najwyższym (10 biegu) Łańcuch XTR spięty Sramowską spinką i kaseta XT+korba . Napęd nowy , zrobiłem 1sze 50 km . Biegi ładnie chodzą na całej kasecie, a strzelanie zauważyłem jedynie przy najwyższym biegu (najmniejszej koronce). I to chyba najczęściej jak przerzucę z 9 na 10 i przejadę kilka/kilkanaście metrów mocno pedałując i do tego najlepiej wolno... Łańcuch zostaje na koronce/nie spada ani nie wraca na 9. Próbowałem regulować baryłką (ale chyba nie ma znaczenia skoro biegi ładnie chodzą i nic nie ociera, nie ma problemów z wbiciem innego biegu, regulować skrajne położenie wózka H i nie udało mi się tego usunąć. Zastanawiam się czy Sram-owska spinka PowerLock może tutaj mieszać ? A może kwestia dotarcia się... ? Tylko że na niższych biegach tego strzelania nie doświadczyłem...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.