bunio Napisano 26 Marca 2013 Napisano 26 Marca 2013 Od ostatniego sezonu (2012), jako dodatkowy rower użytkuję Cube Cross CLS. Rower był jeżdżony raczej od święta, ale w tym sezonie będzie jedynym jaki posiadam i spróbujemy się polubić. Dodam, że zastosowanie roweru to szeroko pojęty cross - miasto - trekking. Sprawa, która mnie w nim boli to napęd, typowe dla takich rowerów zestawienie przedniej korby o kosmicznym zakresie 48/36/26 i kasety 11/36 wydaje się, w moim odczuciu, kompletnie na wyrost i sprawia więcej kłopotów w operowaniu przerzutkami niż wątpliwych korzyści. Co ciekawe, takie zestawienie jest błędne z punktu widzenia producenta napędu - przekracza pojemność przerzutki tylnej (45T). Postanowiłem dokonać uproszczenia / modyfikacji napędu do 2x10 ograniczając zakres przełożeń do ~ 3.9 - 0.8 , co można sprowadzić do przód 44/30 lub 42/28 i tył 11/36. Rozważałem też 2x9 ale wygenerowałoby to dodatkowe koszty. Moje dotychczasowe doświadczenia na 28" wskazują na to, że 42 z przodu powinno mi w zupełności wystarczyć, ale asekuracyjnie rozważam 44/30. Obecny napęd: korba trekingowa FC-T551 48/36/26 przerzutka P FD - T780 przerzutka T RD - T780 kaseta CS-HG62 11/36 manetki SL - M591 Modyfikacje: korba FC-T551 zostaje i po przełożeniu jednej podkładki w supporcie (68mm) na lewą stronę wymieniłbym tarcze na 44/30 lub lepiej 42/28 usuwając całkiem najmniejszą tarczę. Pytanie jest o kompatybilność zębatek, czy wszystkie zębatki do zestawów 9 i 10 -cio ( ? ) rzędowych o rozstawie śrub 104 mm będą pasowały do mojej korby. Czy znajdę tarczę 30 -28 pasującą na środek tzn. 104mm. Czy może nie ruszać suportu i wymienić tarcze środkową i małą usuwając największą. Wtedy mogłyby być tarcze z SLX 42 i 28, ale czy mocowanie tarczy zewnętrznej 42 na środek ma sens ? Rozumiem, że zębatki powinny być brane raczej z zestawów, gdzie występują jako skrajne (tzn. największa lub najmniejsza), wyeliminuje to spadanie łańcucha. A może te kombinacje nie mają sensu i lepiej sprzedać niezużyty napęd i kupić SLX FC-M675 , lub poczekać ( nie wiadomo jak długo ? ) na nowe Deore 2x , ale tu znów zmiana 40 na 42. przerzutka P. wymiana na SLX FD-M675 (2x) lub XT FD - M785 ? przerzutka T. bez zmian kaseta bez zmian manetki wymiana na SLX SL-670 lub coś lepszego w zbliżonej cenie I na koniec: Czy taka modyfikacja będzie działać prawidłowo, proszę o konstruktywne rady / przemyślenia / uwagi
zekker Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Po co wymieniać przerzutkę i manetkę? Wyregulować tak, żeby obsługiwała tylko 2 blaty, manetka dwa wyższe biegi i cieszyć się jazdą. Przerzutkę warto zmienić jedynie jak będzie za wąska i łańcuch będzie ocierał na skrajnych przełożeniach.
bunio Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 w przypadku 42T przerzutka wydaje się do wymiany w 1 kolejności, obecna obsługuje 48T, może jeszcze 44, ale przy 42T (ze względu na profil) nie będzie raczej pracowała poprawnie. Może się mylę, może ktoś ma takie doświadczenie i podpowie. Po przetrawieniu problemu, rysuje się trochę inny pomysł: 1. Wymiana korby razem z zębatkami na Deore M590-10 i usunięcie małej zębatki. Z przodu będzie 42/32. (kosztowo wychodzi tak samo jak wymiana blatów). 2. Wymiana przerzutki P. na SLX FD-M670 i regulacja do 2x 3. Manetki można by było zostawić Deore, jeśli da się to dobrze ustawić (SLX nie mają jakoś dobrych notowań). Pozostaje wtedy możliwość powrotu do 3 blatów.
zekker Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Nie wiem jak inne przerzutki, ale moja Alivio przystosowana do 48t spokojnie pracowała w kombinacji 22-32-38. Jak będzie z Twoją nie wiem, za mało sprzętu przewija mi się przez ręce. Kwestia kosztów, jeżeli kupujesz przez sieć, to hurtem może wyjść taniej za przesyłkę. Jak masz klienta na obecne części, to część kasy odzyskasz. Osobiście wolę kupować w normalnych sklepach, więc szedłbym po minimalizmie: -wymiana koronek i regulacja -jak nie da rady, to zmiana przerzutki
bunio Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 Korbę i przerzutkę miałbym nówki z demobilu w dobrej cenie, po sprzedaniu zdjętych części wyszłoby niewiele drożej niż wymiana zębatek.
Lukis81 Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 To ja podepne się pod temat. Mianowicie mam napęd 10s zmieniłem na korbie 22-32-42 zębatke na 22-36-rockring. Kaseta z tyłu 11-36 z przerzutka xt. I czy z blatu 36 lub 22 da radę obsłużyć całą kasetę 11-36 bo coś mi ociera np na 36/36 da się to wyregulować lecz wtedy ociera na 36/11 i jest problem z wyrzuceniem z 22 na 36. Przednią przerzutka slx fd m660 czy jest duża różnica między FD M675
Tomek21001 Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Dodam, że zastosowanie roweru to szeroko pojęty cross - miasto - trekking. To po co tak "zmiękczać" napęd i ograniczać możliwości roweru?Drzewo z lasu będziesz wywoził? Gdybym budował napęd do tej ramy byłoby 50x34 z kasetą 11-28 albo 11-32. Jeżeli ten Cube ma typowe dla marki Alexy to nimi zająłbym się najpierw,jeżeli dobrze pamiętam to grubo ponad 2kg.. Na drugim miejscu amortyzator. Z samej wymiany kół rower dostanie takiego wigoru,że przeprosisz się z 48. A 26 ? Niech sobie wisi,przyjdzie taki dzień,że się przyda.
bunio Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 To po co tak "zmiękczać" napęd i ograniczać możliwości roweru?Drzewo z lasu będziesz wywoził? Gdybym budował napęd do tej ramy byłoby 50x34 z kasetą 11-28 albo 11-32. Ja już to trenowałem, każdy widocznie jest inny, zrobiłem 6kkm na lżejszym bajku 28" i jakoś przełożenie 42/11 było w zupełności wystarczające. Amorka przetestuję i w zależności od wrażeń: zostawię / zamienię sztywnym / zamienię powietrznym. Nie chodzi też o zbijanie masy, z tej choroby już dawno się wyleczyłem, taniej i zdrowiej zrzucić 2kg z siebie niż z roweru. Celem tego zabiegu jest ograniczenie upierdliwego żonglowania przerzutkami poprzez usunięcie zbędnego blatu 48, z pewnością nie wszystkim pasuje takie rozwiązanie, ale ja to robię dla siebie.
zadra1965 Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Ja w swoim rowerze trekingowym miałem blat 44 z , lecz zmieniłem na 42 z i jest to zmiana na plus. Wykorzystuję teraz większy zakres przełożeń . częsciej jeżdżę na zebatce 11 i 13 . Korbę przednią z trzema blatami pozostawiłbym. Zysk wagowy niewielki a czasem przydaje sie najmniejszy blat. Ja już to trenowałem, każdy widocznie jest inny, zrobiłem 6kkm na lżejszym bajku 28" i jakoś przełożenie 42/11 było w zupełności wystarczające. Amorka przetestuję i w zależności od wrażeń: zostawię / zamienię sztywnym / zamienię powietrznym. Nie chodzi też o zbijanie masy, z tej choroby już dawno się wyleczyłem, taniej i zdrowiej zrzucić 2kg z siebie niż z roweru. Celem tego zabiegu jest ograniczenie upierdliwego żonglowania przerzutkami poprzez usunięcie zbędnego blatu 48, z pewnością nie wszystkim pasuje takie rozwiązanie, ale ja to robię dla siebie.
Tomek21001 Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Zbijanie masy z takiego roweru nie ma sensu.Wymiana kół na dużo lżejsze i mocniejsze -ma.Jeżeli tam są Alexy,to naprawdę ciężkie i wiotkie koła (przetrenowałem na crossie Cube)
bunio Napisano 27 Marca 2013 Autor Napisano 27 Marca 2013 Rzeczywiście są alexy EN24 + piasty LX, co byś zaproponował w tym temacie, oczywiście rozsądnego cenowo ?
dovectra Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 alex ace 18? coś z novatec na maszynach? jakieś saphimy nie cieniowane? ale czy to ma sens??
malutki Napisano 28 Marca 2013 Napisano 28 Marca 2013 ja w swoim crossie ujeżdżam Rodi Vr-19, może bez rewelacji ale jakoś 5 lat wytrzymały bez większych problemów
bunio Napisano 28 Marca 2013 Autor Napisano 28 Marca 2013 Ja w swoim rowerze trekingowym miałem blat 44 z , lecz zmieniłem na 42 z i jest to zmiana na plus. Wykorzystuję teraz większy zakres przełożeń . częsciej jeżdżę na zebatce 11 i 13 . Korbę przednią z trzema blatami pozostawiłbym. Zysk wagowy niewielki a czasem przydaje sie najmniejszy blat. Korba będzie raczej 3 rzędowa, zależy mi na blacie 42T, tańsze korby 2 rzędowe zaczynają się od 40T, więc oprócz zamiany ( na np. FC-M675) doszedłby dodatkowy koszt wymiany blatu, nie wiem czy 42T z 3 rzędowej by pasował, tam jest inne mocowanie. W 2 rzędowej jest za to idealna dla mnie tarcza 28T, Idealnie byłoby 42/28. Za kilka miesięcy wchodzi też 2 rzędowe Deore http://www.wrower.pl/wiadomosci/shimano-2014-nowe-deore-2014,5627.html ale problem 42T nadal pozostaje. W moim rozwiązaniu (na bazie 3 rzędów) mniejsza tarcza będzie raczej 32T, mogłaby być mniejsza (np 28T) ale są one zwykle mocowane na pozycji młynka. Może znalazłoby się coś na 30T ????? , ale i 32T ujdzie. Zostawienie młynka mija się z celem, po pierwsze: osobiście nie wykorzystuję rozszerzonego zakresu ( przód 24, tył 2-3 największe zębatki). po drugie: wydaje mi się, że dla prawidłowego/optymalnego działania tego układu, potrzebne jest wyrównanie linii łańcucha, tzn. przeniesienie jednej podkładki suportu na lewą stronę. Takie zbliżenie młynka do ramy może być kłopotliwe dla przerzutki. Ideą tych zmian nie jest odchudzenie roweru, ale "ograniczenie upierdliwego żonglowania przerzutkami". Co do kół, rzeczywiście sens takich zmian jest wątpliwy, nie wiem ile wytrzymają te obręcze, ale zbijanie 80g na obręczy i coś tam na piastach mija się z celem. jak się rozpadną będziemy główkować.
dovectra Napisano 29 Marca 2013 Napisano 29 Marca 2013 Za kilka miesięcy wchodzi też 2 rzędowe Deore super, bedziemy kupować z wyprzedarzy 3 ki a tak na serio do tego typu roweru to w tej chwili najlepsza opcją, sprzętowo/wytrzyłaościowo/finansową jest moim zdaniem 3x9
bunio Napisano 29 Marca 2013 Autor Napisano 29 Marca 2013 super, bedziemy kupować z wyprzedarzy 3 ki Wyprzedaż pisze się przez "ż" A tak na serio to twoja wypowiedź nie ma sensu w tym wątku, czyżbyś proponował wymianę całego napędu 3x10 na 3x9 ? Wątek dotyczy modyfikacji 3x10 na 2x10 !!!!!!!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.