shortee Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Podepnę się pod temat z pytaniem Jeśli już wybrałem ESI to jaki model: Chunky czy Racer's Edge ? Skłaniam się bardziej ku RE, ale jeśli komfort zauważalnie wyższy jest dla modelu chunky to na nie się zdecyduję. (Jeżdżę w rękawicach bez jakiś tam żelowych wstawek..)
Grand231 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Race Edge, Chunky jest chyba do dyscyplin zjazdowych.
MikeSkywalker Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Też nie rozumiem wszystkich podniecających się jakimiś chwytami ESI Co mogę dodać od siebie? Po paru gumowych, ścierających się i twardych chwytach dałem się namówić na Setlaz Kevlar za 60zł (teraz są pewnie tańsze) i o ile mnie pamięć nie myli przejeździłem na nich dwa sezony. Chwyty jak dla mnie idealne i bez porównania do gumowego badziewia, nawet żeby kosztowało stówkę. Wygodne, amortyzują, ręce się tak nie kleją jak do gumowych, komfort jazdy bez rękawiczek bardzo wysoki. Po dwóch latach wystrzępiły się nieco brzegi (od gleb) i nieco odkleił materiał który jest na gąbce, ale w praktyce tego nie widać. Jedyne co to ubicie się gąbki po dwóch latach użytkowania całorocznego. Jeśli chodzi o obracanie - nie zaobserwowałem, jedynie w zimie ale nie wiem z czego to wynika. Także teraz nawet nie będę się zastanawiał tylko nowe kupuje takie same - gąbka obszyta materiałem (rzekomo kevlar), widzę że podobne konstrukcje są teraz tańsze a na pewno zapewniają komfort nieporównywalny z gumowymi tanimi chwytami w podobnej cenie.
deF Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Tak im się napisało. Chunky od RE różnią się (jak sama nazwa wskazuje) grubością – wedle producenta 32 vs 30 mm średnicy, długość jest taka sama.
kadargo Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 No właśnie o tą grubość chodzi a nie o długość.
porg Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 od dwóch lat mam coś takiego i polecam: http://allegro.pl/nowe-chwyty-raczki-gripy-pro-koryak-wyprzedaz-i3037079136.html
Patryke Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Chunky spokojnie można i normalnie używać, jak coś to nie tylko pod gripshifty - będą po prostu tylko trochę grubsze Osobiście niedawno kupiłem RE , ale jakbym miał teraz wybierać to zdecydowanie chunky. Wcześniej miałem Ritchey pianki skręcane i RE są zdecydowanie mniej grube. Pytanie co tak naprawdę bardziej wolisz. Wysłane za pomocą Tapatalk.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.