Skocz do zawartości

[Amortyzator]Problem z epiconem !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka

Mam poważny problem nie moge napompowac swojego epicona

Zawsze bez problemu się pompował a teraz nic wogóle się nie pompuje !!!

musze to zrobic poniewaz jest za miękki teraz dla mnie

pompka działa bez zarzutu !!!

pomocy !!!

Napisano
dodam ze jest to pompka do pompowania kól

Do amortyzatora potrzebna jest specjalna pompka.

Jeżeli ucieka powietrze to proponuję jak kolega wyżej wymienić wenty. (kaperką wykręcasz wkład i wymieniasz na nowy)

Napisano

ok przyjrzałem się temu blizej razem z bratem i stwierdzilismy ze to będzie tlumik lub cała komora niesety :( wentyl jest szczelny nic nie puszcza

Napisano
to będzie tlumik lub cała komora niesety

Ciekawe jakim cudem winny może być tłumik, skoro jest w prawej goleni i nie ma tam powietrza.

Cała komora też raczej zepsuta być nie może, jeśli nie wentyl to penie jakiś oring jest walniętny.

Napisano

Jak kolega myli komorę powietrzną i komorę tłumika, to nie wiem czy sens jest dawać instrukcje naprawy.

Albo autor poszerzy swą wiedzę, albo serwis.

Napisano

kup sobie pompkę do amortyzatora albo jedź do jakiegoś serwisu i może ci pożyczą i zobaczysz czy wtedy działa a tak to nabądź może trochę wiedzy bo skoro jak wyżej , tłumik i komorę powietrzną masz w jednej goleni to ciekawy ten epicon

Napisano

znaczy niewiem jak jego flaki są rozmieszczone i w ogóle

ale to nie moze byc wina pompki bo ona pompuje amorka tylko ze jak przestaje pompowac to schodzi powietrze odrazu a wczesniej tak nie bylo z tą samą pompką

Napisano
skoro to nie wina pompki to czemu nie moge nią pompowac?

Bo do amortyzatora potrzebna Ci jest specjalna pompka wysokociśnieniowa.

Napisano

...bo to nie jest pompka do tego. Takie trudne? Jak masz kinkiet to nie zawiesisz go na suficie. Jak masz pompkę do kół to nie napompujesz amortyzatora.

Napisano

chłopie to jedz do serwisu i powiedz ze nie możesz go napompować i niech go naprawia później próbuj dalej tą OWĄ pompka pompować, może się uda

Napisano

do Autora tematu , ogarnij się! piszesz głupoty i dziwisz się że ci tak odpowiadają najpierw się w ogóle zastanów co chcesz napisać !

Napisano

Ja też kiedyś próbowałem napompować Epicona pomką samochodową i nie dało rady, od razu po odłączeniu schodziło całe powietrze, po za tym ciężko było dobrać odpowiednie ciśnienie, kup sobie w/w podaną pomkę Beto, albo jedź do serwisu, mi, jak nie miałem pompki napompowali za darmo.

Napisano

tylko własnie mam z tym problem bo w moim miescie nie ma serwisu

pompkę kupie na pewno

w czawrtek jak wróci serwisant zawioze go do kielc do serwisu :)

do Autora tematu , ogarnij się! piszesz głupoty i dziwisz się że ci tak odpowiadają najpierw się w ogóle zastanów co chcesz napisać !

moze i piszę źle bo sie poprosstu na tym nie znam

gdybym wszystko wiedział nie bylo by tu wogóle tego tematu

prosze mnie nie obrażac !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...