Skocz do zawartości

[pedały] spd zakup roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie nietypowe pytanie odnośnie pedałów SPD. Zakupiłem ten rower http://allegro.pl/ro...2729414343.html

Dzisiaj kurier mi go przywiózł, ale w paczce brakowało pedałów SPD które były na zdjęciu, napisałem do sprzedającego i sprzedający twierdzi, że gdyby były to zwykłe pedała pedały to by dołożył je a spd nie trzeba. Przed zakupem nie dostałem informacji, że nie ma ich w cenie, a gdy wcześniej kupowałem rowery i były na foto to zawsze je dostałem dlatego wcale nie pytałem sprzedającego o nie ponieważ wg. mnie jest to części kompatybilna bez której roweru nie da się użytkować.

Co wy sądzicie na ten temat?

Napisano

Na zdjęciach jest więc wynika z tego że jest sprzedawany razem z nimi.

Nie ma nic w opisie o ich braku w zestawie. Sprawę zgłosiłbym allegro, jeśli sprzedający nie będzie chciał ich dosłać.

Napisano

Krótko i na temat - zdjęcie przedstawia sprzedawany przedmiot. Nie ma wykluczenia pedałów np. brak pedałów spd. Temat jest tym samym zamknięty. Powinny być!

• Mod Team
Napisano

hehe...

Ale na co tu czekać.

Pedalce na zdjęciu są, nic nie ma w opisie że nie zostaną spzredane wraz z rowerem więc nie ma o czym gadać...

A lampkę dostałeś? Bo też jest na zdjęciu :D

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

No to tymbardziej gość poszkapił sprawe. Skoro wykluczył światło i podstawkę licznika (?) to mógł też nadmienić coś o pedałach...

A tak ... lufa w krzokach jak mawiał Gustlik...

Szacunek...

I.

Napisano

Jak wyżej. Domagaj się gejów;]

Swoja droą ciekawa filozofia- jak 'zwykle' to się dokłada, a spd juz nie trzeba. ciekawe co by bylo np. z CB...

Napisano

Patrząc po zdjęciu to by się należało bo są widoczne, ale w opisie ich nie ma, tak samo jest z lampkami i resztą "osprzętu" trudno powiedzieć kto ma rację.

Często jest tak że zdjęcie jest tylko poglądowe a opis jest głównym "wyznacznikiem" sprzedawanego towaru.

• Mod Team
Napisano

Zwyczajowo rowery sprzedaje się bez pedałów ew dodaje się jakieś zwykłe plastiki "aby tylko", nie jestem zdziwiony reakcją sprzedającego.

Jednak jeśli w opisie nie było zaznaczone, że foto jest poglądowe albo, że pedały nie są w zestawie to jednak domagałbym ich otrzymania lub równowartości - tym bardziej, że w aukcji miałeś tak zwane "real foto".

Proponuję nie odpuszczać.

Napisano

Dokładnie. W opisie transakcji powinno być napisane, że fotografia jest poglądowa. Brak wyraźnego WYŁĄCZENIA pedałów w opisie świadczy o ich zamontowaniu w rowerze.

Amen....

• Mod Team
Napisano

Chwila, chwila... Fotografie poglądowe to chyba sobie sklepy wrzucaja z notką że specyfikacja może ulec zmianie.

A to raczej był prywatny sprzedawca i robił zdjęcia konkretnego roweru, który sprzedał. I nie zrobił notki o wyłączeniach żadnych części...

Szacunek...

I.

Napisano

Zwyczajowo rowery sprzedaje się bez pedałów...

Ooo! blink.gif Gdzie tak sprzedają ???

Są na zdjęciu - mają być z rowerem, jeśli w opisie nie zaznaczono inaczej.

Rower bez pedałów, to IMHO rower niesprawny, nienadający się do użytkowania gwizdze.gif

Szprych też nie ma w opisie, ale mam nadzieję, że otrzymałeś je do kompletu z wymienionymi tam obręczami i piastami wink.gif

Zgłaszaj do Allegro równolegle i niezależnie od prowadzonych ze sprzedającym negocjacji.

POK Allegro również ma terminy których nie można przekroczyć, bo potem d...

Napisano

za 3000 zł to powinien Ci te pedały dorzucic i tak dobrze skasowal za ten rower, ze w opisie nie napisal ze sa pedaly, to idac tym tropem zacisku sztycy tez nie bylo w opisie a przyslal, pedały to jest czesc roweru

Napisano

sprzedający powinien szybciunio się zreflektować...przesłać spd i jeszcze przeprosić. W razie czego odstąpienie od umowy to żaden problem dla kupującego..... Jak również krótka piłka o zwrot kosztów....

Napisano

Zdjęcia w aukcji są na tyle dokładne i jest ich tyle, że nie można powiedzieć, że są poglądowe, tylko stanowią część opisu. Jeżeli sprzedający nie uwzględnił wykluczeń, wprowadził klienta w błąd. Proste. Nie ma co nad tym dywagować i rozważać, czy rowery wyższej klasy są sprzedawane z pedałami czy nie. To tak jakby kupić samochód, a sprzedający stwierdziłby, że jednak koła sobie zostawi - mimo że na zdjęciach samochód stał na kołach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...