lasq Napisano 20 Maja 2013 Napisano 20 Maja 2013 Da radę, są ścieżki rowerowe z Katowic aż do Pszczyny, kilka razy nimi jeździłem, chociaż już dawno temu, a potem też można kombinować. Jak się już minie zbiornik Goczałkowicki to do samego Bielska można spokojnie bokami, a potem z Bielska do Międzybrodzia Żywieckiego jest bardzo fajna dróżka co się nazywa Górska i to nie bez powodu. Polecam jeśli sił w nogach starczy na kilka kilometrów soczystego podjazdu Jak nie, to lepiej już w Goczałkowicach odbić na Kęty, wtedy będzie bardziej po płaskim. Możliwości jest sporo, na pewno nie ma sensu jechać główną trasą. GPS się przydaje, chociaż jak się dobrze zaplanuje trasę w domu i zapamięta kluczowe punkty, na które należy się kierować to można obyć się bez. Kiedyś takich wynalazków nie było, a ludzie rowerami jeździli
mrkura Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Wczoraj udało mi się zrobić cały worek Raczański, od przeł. Glinka do przeł. Zwardońskiej. Pełna relacja i ślad GPX na naszej stronie ZAPRASZAM >>KLIK<<
beskid Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 @mrkura jako, że w tej okolicy nie mam zaliczonego właśnie tylko tego odcinka z Glinki do Przysłopu to narobiłeś mi tą relacją jeszcze większego apetytu. Teraz mam takie pytanka. Nie cierpię błota i sporej ilości pchania. Lubię natomiast podjazdy więc czy taki wariant jaki jechałeś jest lepszy czy może zacząć lepiej z Pszysłopu na Glinkę?? Kolejna sprawa to czy po drodze była by opcja z rejonu rez. Oszast do Glinki zjechać w kierunku Soblówki?? Innymi słowy czy dochodzą tam od naszej strony do szlaku granicznego jakiekolwiek ścieżki czy szersza droga.
mrkura Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Co do kierunku -wydaje mi się, że ten w którym ja jechałem jest właściwszy, ale mogę się mylić.. Co do dojazdu z Sobolówki, na pewno się da tylko na pewno nie dasz rady bez nawigacji. Ja śmigam na Trekbuddy i polecam, jest bardzo dokładna i jeszcze bardziej pomocna
beskid Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Nie chodziło mi o podjazd z Soblówki tylko ewentualny zjazd z tego niebieskiego szlaku. Po prostu ten rejon to kompletne zadupie i osobiście dam radę ale jest szansa, że sam nie pojadę. W razie kłopotów nie chciał bym się tyle km wracać tylko zjechać do wsi. Z doświadczenia wiem, że jak tylko odchodzi w dół jakaś ścieżka czy droga to zawsze gdzieś się dojedzie.
mrkura Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Z doświadczenia wiem, że jak tylko odchodzi w dół jakaś ścieżka czy droga to zawsze gdzieś się dojedzie. Sam sobie odpowiedziałeś
grzegorzkm Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Nie chodziło mi o podjazd z Soblówki tylko ewentualny zjazd z tego niebieskiego szlaku. Po prostu ten rejon to kompletne zadupie i osobiście dam radę ale jest szansa, że sam nie pojadę. W razie kłopotów nie chciał bym się tyle km wracać tylko zjechać do wsi. Z doświadczenia wiem, że jak tylko odchodzi w dół jakaś ścieżka czy droga to zawsze gdzieś się dojedzie. w tamtym roku tak jechałem i zjezdzałem do Sobolowki bodajze zielonym szlakiem a pozniej wskakiwałem na zołty zeby zajechac do Ujsołow gdzie zostawiłem auto , jednak mysle ze droga do Rajczy bys zajechał bez problemu , wartu tu popatrzec na mape ktora wszystko wyjasni
erzurum Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 z tego granicznego szlaku raczej na dziko do Soblówki nie zjedziesz, jechałem tam jesienią i nie widziałem żadnego odbicia z głównego szlaku.
mrkura Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 Bo trzeba śmigać z navi - to nic nie kosztuje, a naprawdę pomaga
beskid Napisano 24 Maja 2013 Napisano 24 Maja 2013 z tego granicznego szlaku raczej na dziko do Soblówki nie zjedziesz, jechałem tam jesienią i nie widziałem żadnego odbicia z głównego szlaku. O taką informację mi chodziło. Wielkie dzięki bo moje przypuszczenia się sprawdziły. Trzeba będzie chyba solo zrobić ten odcinek.
grzegorzkm Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Wilkowice - Wisła trase przejechalismy w czwartek jednak dopiero dzis miałem czas aby wkleic zdjecia . Kolega jechał na nowym nabytku , zapraszam do fotorelacji https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/WilkowiceWisA
mrkura Napisano 25 Maja 2013 Napisano 25 Maja 2013 Fajny trip . Grzegorz wywal dętki !!! Mi to na ostatnim tripie właśnie uratowało dupsko i pozwoliło zaoszczędzić kilka cennych minut ps. Jak się podjeżdża na EVO, kolega jest na forum ?
grzegorzkm Napisano 27 Maja 2013 Napisano 27 Maja 2013 moze to nie całkiem gory ale wieksze pagorki sa , dzis opanowałem okolice ogrodzienca https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/Jura27052013
mrkura Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Jakoś tak się złożyło, że dajemy tutaj nasze relacje z wypadów . Może to dobrze, bo w adekwatnym dziale, te relacje przepadają . W piątek i sobotę kręciliśmy po Sudetach - piękne góry. Zapraszam na relację >>KLIK<<
detonator Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Pięknie było. Trzeba powtórzyć trasę, tylko na sucho
mrkura Napisano 2 Czerwca 2013 Napisano 2 Czerwca 2013 Pięknie było. Trzeba powtórzyć trasę, tylko na sucho Koniecznie
grzegorzkm Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 wszystko ładnie i pieknie tylko gdzie film , ja chce film
detonator Napisano 3 Czerwca 2013 Napisano 3 Czerwca 2013 Grzesiu, było by co nagrywać, ale chłopaki nie zabrali sprzętu
mrkura Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 No niestety, tereny były na tyle piękne, a czasu było na tyle mało, że nie było mowy o filmie . ps. Nasza ostatnia produkcja z niedzielnego tripu na Baranią. Może ktoś nie widział, bo na stronie nawet nie daliśmy relacji FOTO RELACJA >>KLIK<< I Film
detonator Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 Tutaj jeszcze parę fotek: https://picasaweb.google.com/101977155750520821072/SnieznikNaMokro?authuser=0&feat=directlink
grzegorzkm Napisano 4 Czerwca 2013 Napisano 4 Czerwca 2013 No niestety, tereny były na tyle piękne, a czasu było na tyle mało, że nie było mowy o filmie . ps. Nasza ostatnia produkcja z niedzielnego tripu na Baranią. Może ktoś nie widział, bo na stronie nawet nie daliśmy relacji FOTO RELACJA >>KLIK<< I Film Paweł piwota chciałes pocwiczyc? a po za tym niebieski jak zawsze the best
grzegorzkm Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Wczoraj z kolega wybrałem sie w Beskid Mały , oto krótka relacja : https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/BeskidMaY13062013
DEVILEK Napisano 14 Czerwca 2013 Napisano 14 Czerwca 2013 Wczoraj z kolega wybrałem sie w Beskid Mały , oto krótka relacja : https://picasaweb.google.com/102197838617375824844/BeskidMaY13062013 Czy mi się wydaje, czy Marek zamienił ht, na fulla ? Świetnie się to ogląda, aż chciałoby się pojechać ...
grzegorzkm Napisano 19 Czerwca 2013 Napisano 19 Czerwca 2013 Wybralismy sie dzis z ambitnym planem przejechania wiekszego pasma Policy , jednak pogoda i....... muchy zweryfikowały nasze plany .Termometr pokazywał w słoncu 47 stopni , ale gorsza od temperatury okazała sie plaga much , tyle much w zyciu nie widziałem , właziły wszedzie do oczu , nosa , uszu , najgorsze były jednak muchy konskie , ktore niemiłosiernie nas pogryzły , zero przystanku odpoczynku itd. bo od razu ataki.Co do samej trasy , zjazd z Policy w strone Mosornego powinien zadowolic najbardziej wybrednych a niebieski z Cyl-a do trewersujacego zielonego wyzwolic dawke adrenaliny , bardzo stromy . My niestety jechalismy w odwrotnym kierunku i zaliczylismy tylko zjazd korzenny z Cyl-a w kierunku Mosornego .kilka fotek i filmik pokazujacy zjazd ( niecały ) z Cyl-a:https://picasaweb.google.com/10219783861...cyZMuchami
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.