Młody DG Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Doradźcie co wybrać, którą kasete czy Sram 5.0 (11-32)albo Shimano Hg50...lub cos innnego,ale 8. Jaki łancuch...pc-48?? Kaseta bedzie używana w górskim terenie. Dzieki za odpowiedź:-)
ralf Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 uzyj opcji szukaj, nawet niedawno temu Marix stał przed podobnym wyborem i był temat o tych kasetach i dosc sporo wypowiedzi tam było, poszukaj, moze to gdzies na 2 albo 3 stronie bedzie. ja tez sie waham miedzy tymi kasetami, ale chyba bede brał 5.0 + PC 48
sebekfireman Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 Doradźcie co wybrać, którą kasete czy Sram 5.0 (11-32)albo Shimano Hg50...lub cos innnego,ale 8. Tu nie ma za bardzo co doradzać. Obojętnie co weźmiesz z Shimano lub Srama będzie sprawowało się podobnie. Korzyść Srama 5.0 do Shimano HG50 to mniejsza waga o kilkadziesiąt gram.
kos Napisano 13 Kwietnia 2006 Napisano 13 Kwietnia 2006 sram 5.0 bo: jest lzejszy technologia hyper glide bo wg mnie jest najlepsza osmio rzędową kasetą jaka jest w tej chwili dostępna na rynku. jesli jestes amatorem to nawet tego nei poczujesz, wiec wez to co tansze lancuch, pc48 w zupelnosci wystarczy. i zgadzam sie z przedmowcami. nie chce sie wam kliknac w szukaj i zasmiecacie to forum i pisze sie po 15 razy o czyms co bylo napisane raz i konkretnie.
ralf Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 tutaj masz SRAM 5.0 + PC-48 za 99zł, był taki zestaw po 85zł, ale chyba uznali ze to zbyt tanio było :lol:
Schwefel Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 Zdecydowanie Sram, bo: -szybciej zmienia biegi -lżejsza -dłużej pojeździsz na niej
Tooreck Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 SRAM- lżejsza, ładniejsza, ciszej i szybciej zmienia biegi. I można na niej sporo zrobić kilometrów. Moją stara 5.0 ujeżdza brat a ja właśnie kupiłem nową za 53zł :mrgreen:
axi Napisano 14 Kwietnia 2006 Napisano 14 Kwietnia 2006 SRAM: lżejsza - tak szybciej zmienia biegi... to badziej zależy od dobrego ustawienia przerzutek i stanu (czystości) napędu trwalsza - nie Jeśli cenisz trwałość wybierz Shimano - 14 tyś. km i dalej chodzi pięknie!! (w tym wyjazdy w góry, maratony, jazda zimą). Użytkownicy 5.0 zwykle twierdzą, że jest trwała bo wytrzymała.... 5 tyś. km . Ale jak wiadomo, coś za coś... 97 gram roweru więcej... (dla 11-32 Sram 5.0 i 11-30 Shimano HG50).
sebekfireman Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 axi dobrze gadasz Też nie bardzo wiem dlaczego SRAM ma szybciej zmieniać biegi jak i SRAM i SHIMANO stosują tą samą technologię nacięć HG. Poza tym dlaczego kaseta SRAMa ma ciszej zmieniać biegi to też nie mam pojęcia. A w przypadku trwałości to kasety SRAMa zazwyczaj wypadają troszkę gorzej od SHIMANO.
Młody DG Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Napisano 15 Kwietnia 2006 A do kasety shimano Hg50 to jaki byłby optymaly łancuch???
sebekfireman Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 A do kasety shimano Hg50 to jaki byłby optymaly łancuch??? Im wyższy model tym lepiej. Ale najekonomiczniej zapewne wziąć coś w granicach HG50 lub SRAM PC-48 lub PC-58
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Im wyższy model tym lepiej. Nie prawda. Łańcuch powinien być w tej samej grupy co kaseta lub grupę wyżej. Im droższy łańcuch tym twardszy i gdy kaseta będzie bardziej zużyta nie dopasuje się i będzie przeskakiwał.
sebekfireman Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Nie prawda. Łańcuch powinien być w tej samej grupy co kaseta lub grupę wyżej. Im droższy łańcuch tym twardszy i gdy kaseta będzie bardziej zużyta nie dopasuje się i będzie przeskakiwał. A według mnie nie prawdą jest to co mówisz. Dlaczego tak uważam? Zapraszam do dyskusji w tym temacie http://forumrowerowe.jgc.pl/index.php?showtopic=8976&st=22 - tam wytłumaczyłem mniej więcej dlaczego uważam tak jak napisałem. Oczywiście mogę się mylić, ale jeżeli się mylę to proszę mnie uświadomić jak to działa A poza tym nawet najtwardszy łańcuch się wyciąga więc dopasuje się do zębatek.
Gość Gość Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Z tą rewelacyjną trwałością kaset Srama to przesada. Co to jest 5 tyś.... mnie najbardziej razi w tych kasetach to że się wyginają jakby z plasteliny były zrobione, czasem nawet potrafią połamać się zębatki. A 5 tyś, to na zwykłym wolnobiegu robi się bez problemu.
Schwefel Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Nie jestem metalurgiem ale jeżeli łańcuchy i kasety są podzielony na grupy to czemuś to służy. Wyższe kasety Srama są robione z alu niższe ze stali chromowanej łańcuchy są również robione pod nie. Tani łańcuch bardzo szybko zetrze ząbki kasety bo się będzie szybko rozciągał. Drogi łańcuch dłużej będzie opierał się rozciąganiu i na taniej kasecie, która jest miękka nie będzie mógł trafić w ząbki.
sebekfireman Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Drogi łańcuch dłużej będzie opierał się rozciąganiu i na taniej kasecie, która jest miękka nie będzie mógł trafić w ząbki. A dlaczego ma nie trafić w ząbki? Jeżeli się nie rozciągnie to będzie przecież trafiał perfekcyjnie między ząbki. Z tą rewelacyjną trwałością kaset Srama to przesada. Co to jest 5 tyś.... mnie najbardziej razi w tych kasetach to że się wyginają jakby z plasteliny były zrobione, czasem nawet potrafią połamać się zębatki. A 5 tyś, to na zwykłym wolnobiegu robi się bez problemu. Też sporo o tym czytałem, ale nie wiem czy te problemy występują przy obecnych Sramach. Może przy starszej produkcji tak było, albo był akurat okres co wyszła wadliwa seria.
jim_ha Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 SRAM- lżejsza, ładniejsza, ciszej i szybciej zmienia biegi. I można na niej sporo zrobić kilometrów. Moją stara 5.0 ujeżdza brat a ja właśnie kupiłem nową za 53zł :mrgreen: Tooreck ja tez chce za 50zeta srama 5.0 na allegro ponizej 70 nie uwidzisz
axi Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 (...) Wyższe kasety Srama są robione z alu niższe ze stali chromowanej łańcuchy są również robione pod nie. (...) Hehehe.. a to dobre... super drogie kasety pokazowe są najwyżej robione z aluminiuum. Taka kaseta jest one-race-only. Jedynie PAJĄK na którym są osadzone zębatki w wyższych modelach są wykonene z aluminium (dzięki trzemu nie jest potrzebna pełna zębatka, a jedynie jej "brzeg" co pozwala zaostrzędzić masę: np. LX 9speed (bez pająka) 440g, XT 9s (z alu pająkiem) 300g (obie kasety w przypadku 11-34)). Wszystkie kasety Shimano i Srama mają stalowe koronki. (jedynie w XTR'ze 4 największe koronki są z tytanu, który jest cięższy, ale trwalszy od aluminium, a przy wielu ząbkach nacisk łańcucha rozkłada się na dość sporo ząbków). A co do pytania o łańcuch, to aktualnie używam łańcucha HG50, ale nie jestem w pełni z niego zadowolony... generalnie jest w miarę trwały, ale kilka razy się zerwał... co kosztowało mnie trzykrotnie utratę haka :/ dlatego teraz będę chciał spróbować łańcuchów serii Sram PC-5x
Młody DG Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Napisano 16 Kwietnia 2006 Axi nie obraź sie, albo nie to że nie wierze w twoje umiejetności (Polak wszystko potrafi), ale jak zerwany łancuch spowodował takie szkody?? Pytam, bo chciałbym uniknąć takiego doswiadczenia w przyszłości:) Ja jak ostatnio straciłem hak to razem z przerzutką- wyrwałem w beskidach i musiałe z buta iść 15km na dworzec:( Ale był jeden + z górki dało sie zjeżdzać A co do łańcucha to pc-48 to może wystarczy?? Prawie zawsze na nim jeździłem, na Sram'ie 5.0 i nie narzekałem na niego.
Stary Napisano 16 Kwietnia 2006 Napisano 16 Kwietnia 2006 Osobiście nudzi mnie walka zwolenników srama i shimano. To jak gadanie o windowsie i linux-ie. Zależy kto czego do czego używa. Ja z shimano miałem niemiłe przejścia (1300km rozleciała się deorka), kupiłem srama 5.0 (11-28) szczerze mówiąc z braku kasy w owym czasie (bodaj 79zł), ale w tej chwili nie zamieniłbym ją na inna kasete. Ludzie .... za taką kase taki sprzęt .... czego tu więcej wymagać?
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 ja biore wlasnie srama 5.0 + łanuch pc 48 na mkbiku
Stary Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 I jeszcze się wtrące - moja sramka ma bodaj 3000km na dziś dzień - obiecuję, że ja rozkręce, popstrykam fotki (ale do dopiero w weekend majowy) i wrzuce na forum. Wcale nie jest tak bardzo zjechana. Używam ig-51, napęd czyszcze dość regularnie (200-300km?), używam FL Dry (ale już niedługo przerzucam się na CC ) w deszczowe dni raczej nie jeżdże i generalnie bardzo jej w dupe nie daje
axi Napisano 17 Kwietnia 2006 Napisano 17 Kwietnia 2006 Axi nie obraź sie, albo nie to że nie wierze w twoje umiejetności (Polak wszystko potrafi), ale jak zerwany łancuch spowodował takie szkody?? Widać mam pecha.... łańcuch pękał podczas zmiany biegu i otwartym ogniwem zahaczał i pociągał za wózek przerzutki... dwa razy jako że pod górkę w terenie to się nieraz dość ciśnie to tego niezauważyłem i pociągnąłem dalej i urwałem hak. Innym razem na asfalcie się wypłaszczyło, wrzuciłem cięższe przełożenie i nagle czuję że coś jest nie tak... haka nie urwałem, ale naciągnąłem/wygiąłem, tak że do domu wróciłem mając z tyłu wrzucające się tylko 2 i 5, a hak i tak trzeba było wymienić. Pytam, bo chciałbym uniknąć takiego doswiadczenia w przyszłości:) Nie zmieniać pod dużym obciążeniem i nie jechać ze świeżo nasmarowanym łańcuchem niewytartym z nadmiaru smaru w piasek .
Młody DG Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Napisano 17 Kwietnia 2006 To rzeczywiście masz pecha-niezazdroszcze Wsumie to jeszcze nigdy mi łancuch się nie zerwał...obym miał tak dalej Dzieki za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.