Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta... Cz. 2

Mieciu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Plompuje ktoś Gatorskiny powyżej 10 bar? Bo znalazłem że zwijane ultrasy mają do ~8.2, a poprzednie inne continentale chyba m.in. przez przepompowanie wykończyłem (ew. były na skraju zanim guza nie złapały). Ciekawi mnie jak to wytrzymują.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja myślę że dupę to co najwyżej Tobie urwie jak na tym singlu bez hamulców pojedziesz jeździć :-)

Jak hamujesz swoją drogą? :-)

Pablo w tylnej osce jest torpedo z hamulcem wiec dramatu nie ma :)

• 1 miesiąc temu...
  • Mod Team
Napisano

Przecie to Szpec... Choćbyś go wytarzał w złocie i diamentach nic mu już nie pomoże ;)

A już na pewno nie ma sensu krzywdzić relatywnie przyjemnie (jak na Szpeca ofkors) wyglądającego roweru giętą kierą i jakimiś paściacko wyglądajacymi platformami z paskiem  :sick:  :yucky:

Szacunek...

I.

Napisano

Za nic nie zamienię SPD na strapy to raz. A dwa to tylko baranek czy to tradycyjny czy compact ale baranek.

Co do speca da jeszcze rade trochę gram zrzucić ale póki co jest ogień :)

Jeszcze kilka fotek :))07a57e6b1960edab123caf577fdc4d48.jpg795d85c02991a0ceb298c28779fdf12a.jpg

Musze dorwać jakiegoś fotografa i dobre otoczenie bo pole to chyba nie pasuje trochę.

Napisano
spinke wsadzilbym od wewn strony blatu

Przede wszystkim obrócić spinkę, powinna być założona rozcięciem  przeciwnie do ruchu łańcucha (do tyłu).

Napisano

Garloc masz racje. Sram również zaleca rozcięciem do tyłu. Za pierwszym razem było git. Później czyściłem napęd i mi to umknęło. W rowerze zmieniłem mostek na speca pro set 110 z większym kątem ( nie chce póki co skracać rury sterowej ) oraz siodło na speca chicane team 155 mm - nawet przyjemna kanapa. Fotki jak da rade wrzucę wieczorem.

Napisano

Jak będzie otwarta do przodu to gdy zaczepi o coś zapinka spadnie i łańcuch się rozepnie. W motocyklach dawnej daty ponoć nawet pod wpływem wibracji potrafiła się rozpinać (zasłyszane, osobiście nigdy na takim moto nie jeździłem).

Napisano

Jak od 7 lat na ostrym jeżdżę, tak od 7 lat zapinka jest otwarta wewprzód. I nigdy nic się nie stanąwszy, nie wiem jak zdolnym by trzeba być, coby sobie opisane kuku zrobić. : )

Napisano

Trzeba użyć "trochę" siły żeby ją normalnie zdjąć a co dopiero żeby miała przypadkiem gdzieś zahaczyć. Wibracji w rowerze jak w jednocylindrowcu też na próżno szukać. Ale mimo wszystko jakoś też daję rozcięciem do tyłu :icon_cool:

Napisano

Pamiętajcie, że w rowerze innym niż ostre siła działa na łańcuch tylko w jedną stronę.
W ostrym natomiast działa w jedną jak się pedałuje, a w drugą jak skiduje.

Napisano

Nie, na łańcuch działa zawsze jedna i ta sama siła - rozciągająca (przynajmniej dopóki pracuje w jednej płaszczyźnie). To, czy jest rozciągany w górnym, czy dolnym biegu, nie ma żadnego znaczenia.

Napisano

hehehe ja sadze, ze co najmniej 2 (tak pamietam z fizyki z czasow jak jeszcze dinozaury chodzily po ziemi)  ale kto by tam wnikal :) kazdy sobie wpina swoja spinke jak mu sie podoba w koncu to on zaliczy glebe lub zgubi lancuch jak cos sie rozepnie :D wiec jego sprawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...