Skocz do zawartości

[Korba] Problem ze ściągnięciem korby Suntour PFF

qb41

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ponieważ moja stara korba Suntour PFF wyłożyła kopyta zmuszony jestem do zmiany.

Problem polega na tym, że nie mogę ściągnąć jej przy pomocy ściągacza, gwint nie chce się wkręcić, mało tego przy próbie wkręcenia ściągacza niszczy gwint w korbie jakby był żadszy w korbie a większy na ściągaczu. Jest jakiś inny sposób ściągnięcia tego ustrojstwa?

Napisano

Czy jesteś pewien, że przed wkręceniem ściągacza wykręciłeś do końca jego trzpień wewnętrzny? Trzpień (patrząc na stronę ściągacza, którą się wkręca w korbę) musi być całkowicie schowany.

Napisano

Dzięki chłopaki za rady. Co do tego uniwersalnego ściagacza to kiedyś takowy miałem i chyba będę musiał się zaopatrzyć w niego. Jeżeli nie kupię go to spróbuje metody z młotkiem.

Napisano

Czy jesteś pewien, że przed wkręceniem ściągacza wykręciłeś do końca jego trzpień wewnętrzny? Trzpień (patrząc na stronę ściągacza, którą się wkręca w korbę) musi być całkowicie schowany.

Tak jestem pewien bo wkręcałem śrubę bez tego trzpienia. Spróbuję dzisiaj ściągaczem uniwersalnym ale i tak lewe ramię będę "bił" młotkiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...