OrzelPiotr Napisano 23 Lutego 2013 Napisano 23 Lutego 2013 Jak realizowałeś reklamację to musiałeś oddać cały rower czy tylko ramę ?
michal127 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Rower kupowałem przez internet w sklepie mud serwis. Kazali mi go odesłać całego, ale z tego co mówili przez telefon w samym sklepie go rozebrali i do krossa wysłali już samą ramę.
OrzelPiotr Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Pytałem, bo mam podobny problem, ale ze starsza ramą. Też u nich kupowałem - ciekawe czy można im wysłać samą ramę, bo mam trochę swoich komponentów - a nie chciałbym się z nimi rozstawać.
tobo Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Mają prawo domagać się roweru "na ekspertyzę", teoretycznie nawet absurdalnie odrzucić reklamację (specyfikacja roweru niezgodna z fabryczną, zmiany wykonane bez zatwierdzenia przez autoryzowany serwis, i takie tam pierdoły). Musisz się z nimi jakoś ugadać, argument o niechęci wysyłania roweru z własnymi częsciami jest całkiem sensowny (uszkodzenie, zarysowanie itd).
OrzelPiotr Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Tak się zastanawiam czy nie podjechać do lokalnego punktu serwisowego krossa może pójdą mi na rękę i uda się wysłać samą ramę - mam drugą wolną z gianta, więc dzięki temu mógłbym na czas oględzin dalej jeździć
tobo Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Wydaje mi się że to nie powinien być problem, ostatecznie nie sklep ponosi koszty wymiany ramy, otrzymuje zwrot od dystrybutora/producenta. Koszt przesyłki możesz ponieść, i tak prawdopodobnie byłbyś nim obciążony wysyłając do sklepu, który ci sprzedał rower.
OrzelPiotr Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Też mi się tak wydaje - ale w tym kraju wszystko jest możliwe - na pewno nie będę wysyłał roweru z moimi komponentami - już wolałbym przywrócić stan oryginalny.
tobo Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Nooo, jeśli masz oryginalne części to rozsądniej i bezpieczniej byłoby je użyć. Pytanie czy są w stanie wskazującym na używanie, czy są nowe - bo to może być podejrzane
OrzelPiotr Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Brakuje mi sztycy, która sprzedałem 5 dni temu :], a resztę udało by się jakoś przywrócić - poza korbą bo mam taką samą tylko nową Strasznie to idiotyczne podejście - bo wszystkie te elementy jak wiadomo mają ogromy wpływ na powstałe uszkodzenie...
tobo Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Oczywiście że to bzdura. Jeśli rower ma części z tej samej kategorii zastosowania to nie powinno być żadnego problemu. Poza tym tak czy inaczej widać czy rama jest zmaltretowana czy nie (ewentualne podejrzenia że nie była użytkowania zgodnie z przeznaczeniem). Do tego wielokrotnie ramy w rowerach są takie jak sprzedawane w detalu a do takiej ramy zakładasz to co chcesz, więc klauzula "niezgodności ze specyfikacją fabryczną" zupełnie nie ma wtedy racji bytu.
OrzelPiotr Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Też jestem tego zdania - w poniedziałek powinienem wiedzieć coś więcej - bo myślę, że do tego czasu sprzedawca ustosunkuje się do mojego roszczenia w taki czy inny sposób.
Fenthin Napisano 24 Lutego 2013 Napisano 24 Lutego 2013 Z moich doświadczeń gwarancyjnych z Krossem, które co prawda były drogą przez mękę, oddajesz do sklepu cały rower, ale do producenta trafia wyłącznie uszkodzona część.
michal127 Napisano 24 Lutego 2013 Autor Napisano 24 Lutego 2013 Jakie koszty przesyłki? Gdy zareklamowałem ramę, to sklep zamówił do mnie kuriera i po dwóch miesiącach rower wrócił z nową ramą bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów przeze mnie. Potem pewnie sklep musiał się tymi kosztami rozliczać z krossem, ale to już nas właściwie nie obchodzi. Co do niefabrycznych komponentów to nie wiem jak z tym jest bo rower wysłałem jeszcze na całkowicie fabrycznych częściach (tylko poza tylną oponą zamienioną z EVO na Performance).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.