Skocz do zawartości

[suport] nowe łożyska

Wszech

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wykręciłem stary kompaktowy wkład suportu i okazało się że łożysko jest zniszczone, chcę je wymienić ale nigdzie nie ma łożyska o takich wymiarach: średnica wewnętrzna 20 mm, średnica zewnętrzna 31 mm, grubość 8 mm. Czy ktoś może napisać gdzie na internecie mogę dostać takie łożyska, szukałem wszędzie i nie spotkałem się z łożyskami o takiej średnicy, wszystkie mają albo średnicę zewnętrzną 32 mm albo wewnętrzną 19 mm. Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Szukanie łożysk według zmieronych średnic może nie dać dobrych wyników. Wszystki łożyska są znormalizowane i posiadają wybite oznaczenie. Znajdują się one zazwyczaj na bocznej osłonie, jeśli jest kryte, lub na boku zewnętrznej panewki, jeśli to zwykłe łożysko. Odszukaj je i na pewno znajdziesz identyczne.

Napisano

No własnie problem w tym, że nie ma żadnych oznaczeń, gdyby były to pewnie nie miał bym problemu ze znalezieniem takich łożysk.

Pomoże ktoś ?

Napisano

Jakoś mnie to nie dziwi że nie da się ich kupić ...

Niestety wiele łożysk rowerowych nie jest ustandaryzowanych ...

Podobnie jest np z wkładami suportu na kwadrat BB40, z łożyskami suportów w systemie zintegrowanej osi Shimano.

Pozdro

Napisano

Witam, wykręciłem stary kompaktowy wkład suportu i okazało się że łożysko jest zniszczone, chcę je wymienić ale nigdzie nie ma łożyska o takich wymiarach: średnica wewnętrzna 20 mm, średnica zewnętrzna 31 mm, grubość 8 mm. Czy ktoś może napisać gdzie na internecie mogę dostać takie łożyska, szukałem wszędzie i nie spotkałem się z łożyskami o takiej średnicy, wszystkie mają albo średnicę zewnętrzną 32 mm albo wewnętrzną 19 mm. Z góry dziękuję za pomoc.

a mierzysz suwmiarka czy linjka ;/

generalnie jak to sa lozyska niemetryczne to zapomnij ze dotaniesz:( chyba ze od innych sprzetow roliczych/motocykli ja do swojego truvativa szukalem 3 miesiace z doskoku jka byle w sklepach z lozyskami

a to nie jest przypadkiem 61804 LLB 20mm x 32mm x 7mm cena 40 zl plus przesylka 20 zl chya malo oplacalna impreza:/

Napisano

a mierzysz suwmiarka czy linjka ;/

generalnie jak to sa lozyska niemetryczne to zapomnij ze dotaniesz:( chyba ze od innych sprzetow roliczych/motocykli ja do swojego truvativa szukalem 3 miesiace z doskoku jka byle w sklepach z lozyskami

a to nie jest przypadkiem 61804 LLB 20mm x 32mm x 7mm cena 40 zl plus przesylka 20 zl chya malo oplacalna impreza:/

Mierzyłem suwmiarką średnica zewnętrzna 31mm szerokość 8mm więc to nie to a szkoda :/. A jak jest z tym wkładem suportu można gdzieś taki dostać? wtedy zamiast wymieniać łożyska wymienił bym cały suport.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...