Skocz do zawartości

[Forumowe ciuchy]Robimy w tym roku?

safian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przydało by się jakieś logo forum w dobrej rozdzielczości te co mam są dość pikselowate

Odnośnie grafiki wektorowej

Właśnie przygotowuję szablon w InkScape - w niedzielę dokończę... na weekend wyjeżdżam

No i jeszcze jedna uwaga

A może by dodać kilku sponsorów ;-) koszulka byłaby ciekawsza

Napisano

Świetne przedsięwzięcie. Byłoby super jakby się to udało. Jaki byłby przybliżony koszt całego kompletu? Czy 2 tygodnie na dodawanie projektów to nie zbyt dużo? Myślę, że jak ktoś się za to weźmie to w ciągu tygodnia 3 ciekawe projekty da radę zrobić (jeśli jest obeznany z grafiką, a jeśli to nie to i miesiąc nie pomoże). Pytam, ponieważ wiem, że ciężko się zorganizować i cały proces wybierania projektów, producenta, zapisów, produkcji itp będzie trochę trwał, a sezon się zbliża.

Żeby nie było, że narzekam obiecuję jutro albo jeszcze dziś pod wieczór wrzucić swój projekt i użyte w nim logo/a, aby łatwiej było innym projektować (oficjalne logo jest szerokie i niskie, więc np na koszulce nie zawsze dobrze wygląda.

Pozdrawiam.

Projekt jednak nie dziś ale materiały wrzucę i tutaj prośba do moderatora. Czy mógłby ktoś (Franio?) wrzucić te materiały do pierwszego postu w temacie z projektami, żeby można było łatwo je znaleźć?

Projekty w .png z przezroczystością.

1. Największe w Polsce! FORUM ROWEROWE.ORG (oficjalne):

Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

2. FR.org:

3. FORUM ROWEROWE .org (np. na brzuch, klatkę):

4. FR.org (ktoś pisał o zębatce, że brakuje jej w logo ;)

• Mod Team
Napisano

Z tego co pamiętam, to w ubiegłym roku koszt kompletu wyniósł ok. 150zł/os (Top Print). Jednak ja nie zamawiałem, więc może niech w tej sprawie wypowiedzą się inni. Projekty można zgłaszać aż do 11 marca, ponieważ nie każdy siedzi na forum 24/7 i wie o konkursie. Dlatego myślę, że 2 tygodnie to odpowiedni okres na to, by każdy kto chce stworzyć projekt, zdążył to zrobić.

Ps. Materiały podkleiłem w pierwszym poście.

Napisano

Mam kilka projektów, ale jeden jest wg mnie za słaby na konkurs i zrobię inny.

Krótkie pytanie:

Czy można do tematu z projektami konkursowymi wrzucić projekt "dla zgapienia/pomocy/inspiracji" z zastrzeżeniem, że nie chce się żeby brał on udział w konkursie? Trzy konkursowe dam na pewno i ten chciałbym wrzucić na luźno.

Nie zagmatwałem zbytnio?:P

Napisano

Kolejne pytanie (przepraszam za post pod postem- brak możliwości edycji).

Jak wygląda sprawa nicku na koszulce? Z tego co udało mi się wyszukać w starych tematach to za nick była dopłata 5zł. Chodzi o jedną "naszywkę" z nickiem czy ogólnie jako dodatkowy nadruk?

Ogólnie chodzi o najlepsze miejsce na nick. Jeśli dobrze pamiętam brat na koszulkach (zwykłe t-shirty) z BBTP ma nick na rękawach i klatce. Czy tutaj ograniczamy się do nicku w jednym miejscu (pytanie jakie- klatka, plecy, rękaw/y, kołnierzyk?), czy można wrzucić w kilka miejsc (tak żeby koszty nie wzrosły strasznie)?

Pozdrawiam.

Napisano

Nick można umieścić w dowolnym miejscu, oplata była jednakowa, niezależnie od ilości miejsc, w których był nadruk.

Jakiekolwiek pomoce wrzucaj tutaj.

Napisano

A wiec tak:

Adresy do stron gdzie można projektować koszulki - niestety trzeba tam potworzyć sobie konta aby móc załadować loga forumowe

http://www.carvalhoc...ustom-designer/

http://www.akapparel...ing-apparel.php

http://mtborah.com/c...pparel/cycling/

http://www.owayo.com/cycling.htm

Odnośnie grafiki wektorowej, polecam program InkScape - darmowy można pobrać z

http://www.dobreprog...dows,12218.html

a również darmowy podręcznik :thumbsup: jest tu http://www.google.co...vgKQJQ6JxLGedzQ

Jak coś więcej znajdę lub wykombinuję to dam znać

Napisano

Moim zdaniem projekt Kolegi PrzemkoVonLezajsk jest bardzo fajny :

koszukla.th.jpg

Oby więcej podobnych projektów :)

Świetne zgranie kolorystyki.

Napisano

Możecie mi wyjaśnić co to jest FR.org? Jak koszulki mają być forumowe, to czemu ta strona nie przenosi na forum?(domniemam - po francuskim właścicielu, że forumrowerowe.org jej właścicielem nie jest i strona na forum przenosić nie będzie ;P ). Rozumiem, że my - użytkownicy wiemy, że to taki modny skrót, ale jak osoba obca zobaczy na kimś koszulkę z takim napisem to na forum raczej nie trafi :P

Napisano

Widziałeś ten projekt w większej rozdzielczości ?

Bo ja patrząc na tak wykonaną koszulke nie miałbym żadnego problemu, żeby trafić na to forum...

Po bokach jest pełna nazwa, więc bez przesady :)

Na plecach tak samo.

Napis to szczegół(można zawsze dopracować), ale koszulka mi się w tych barwach spodobała.

Chętnie bym sam coś wrzucił, ale niestety nie mam takich możliwości.

Napisano

jakbym się przyglądał koszulce, ok, ale np. na zawodach - przejeżdża koś w koszulce, czy ktoś z widowni(albo przechodzień na chodniku) zdąży się przypatrzyć koszulce? A nawet jeśli - może pomyśleć po co mam czytać jakąś długą nazwę i ją zapamiętywać skoro jest fajny skrót - koduje w głowie FR.org i na forumrowerowe nie trafia :verymad:

Edit: dla wyjaśnienia, też nie czepiam się projektów koszulek, ten w.w. jest według mnie bardzo fajny, fajnie byłoby, gdyby właściciel forumrowerowego kupił też FR.org - było by "krótko i za##biście" ;)

Napisano

Po wpisaniu w google "fr.org" drugi wynik to temat o naklejkach forumowych, więc nie jest źle. W większości projektów zapewne będzie pełna nazwa, a i tak zostają jeszcze spodenki.

Chyba po 20 będę miał czas to wrzucę ostatnie spodenki i 2 koszulki.

Mam pewną propozycję (sam użyłem tego w projektach). Dobrze wiemy, że część z nas lubi nie tylko prędkość, ale też duże odległości- często przekraczamy granice. Może element narodowy żeby było wiadomo jak ktoś nas zobaczy np. w Chorwacji, Słowenii, Niemczech, że to pozytywnie zakręceni Polacy dojechali "tu" na rowerach. Osobiście pakuję na klatkę godło i chyba na rękaw małą flagę Polski. Temat do przedyskutowania ale myślę, że nikt nie będzie się sprzeciwiał.

Napisano

To z tym herbem i flagą bardzo dobry pomysł. Podeślij projekty zobaczymy, jak to wygląda na koszulce i spodniach.

Mam jeszcze jedno dodatkowe pytanie jaka będzie mniej więcej cena spodni?

Napisano

Wrzuciłem projekty. Godło/flaga tylko na koszulce, bo jakoś nie widzi mi się wrzucać godło na nogawkę...tak dziwnie jakoś. Tak samo jak ludzie dziarający sobie portrety rodziców na nogach. :P

Napisano

Wrzucajcie wszystko :)

Jestem pewny, że jeszcze lepsze tu będą wrzucone, a te słabsze graficznie zawsze można wspólnymi siłami podciągnąć. Pamiętajcie, że to mają być koszulki forum i mają prezentować się jak najlepiej :)

Napisano

Nie wiem czy się skuszę na koszulkę, ale jak dla mnie to ten komplecik z godłem i flagą jest najlepszy :) Takie podkreślenie skąd jesteśmy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...