Ombre Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Napisano 5 Kwietnia 2006 Tak mic masz racje pomyliło mi sie, ale to b. dobrze! mamy dodatkowe 100zł czyli biore XT'ka + jakis lekki suport.
Arni_King Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 A ja nadal obstaję przy swoim wyborze ;-) Przynajmniej nie musiałbym się obawiać o połączenie korby z suportem, a suport podobno realnie waży 155g - tak stwierdził importer. Pozdrówko ALL
Ombre Napisano 5 Kwietnia 2006 Autor Napisano 5 Kwietnia 2006 no to juz mnie nie obchodzi te 5gram na korzysc lub nie korzysc korb, CO DŁUZEJ WYTRZYMIE? zakladajac ze beda sie krecic na jednym supporcie?
Arni_King Napisano 5 Kwietnia 2006 Napisano 5 Kwietnia 2006 no to juz mnie nie obchodzi te 5gram na korzysc lub nie korzysc korb, CO DŁUZEJ WYTRZYMIE? zakladajac ze beda sie krecic na jednym supporcie? Trudno to zrozumieć- jeżeli chodzi Ci o porównanie pracy korb XT na kwadracie i Stronglighta na ISIS, no to jest zdecydowana różnica w sztywności połączenia na korzyść ISIS, a jeżeli myślałeś o XT na Octalinku, to już mówimy o tej samej sztywności połączenia. Korby Hollowtech I są bardzo sztywne, więc o jakość wykonania nie miałbyś się co obawiać- jedynie ta waga Pozdrowerek FORUMOWICZE :)
Ombre Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Napisano 6 Kwietnia 2006 Dobra Biore Stronglight Oxale Two 590g+ suport BOPlight 155g=745g. Pozostaly dwa pytania: 1. Jakie opony? 2. Napęd 8 czy 9 rzędowy? thnx za odpowiedzi ;]
mloody Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 11.Dźwignie hamulców: FR 5 (310g, 60zł) Te klamki ważą para ok. 155g, więc jeśli liczyłeś 310 to masz do przodu "pare" gram. Pozdr.
mischa Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 boplight wazy 157 gram, wiem bo mam.a jak dziala nie wiem bo jeszcze nie założyłem... "Lookas powiedz mi jedno- czy z korby mozna wymontowac 44 zębatke? bo szczerze ona mi jest zbędna, a bylbym pare g do przodu " a z tym blatem...jak to nie bedzie ci potrzebny??
skrzynia Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Biore Stronglight Oxale Two Pamiętaj tylko, że w niej nie ma i nie da się zamocować koronki 22T - nie każdemu to odpowiada; najmniejsza ma 29T. Warto przemysleć, czy Ci tak twarde biegi odpowiadają...
mischa Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 hehe , myśle raczej ze szybciej ściągnie niż założy...a 590 gram za dwie tarcze to nie rewelacja ...znowu ombre nie wiesz czego chcesz
Ombre Napisano 6 Kwietnia 2006 Autor Napisano 6 Kwietnia 2006 Mloody- rzeczywiscie, wydawalo mi sie ze 155g wazy jedna klamka a nie obydwie, w takim razie kolejne 155g na moją korzysc Co do korby, bosh... rano bylo i zapomnialem ze stronglight ma tylko dwa blaty, w takim razie biore XT'ka, z mozliwie jak najmniejszymi blatami. Zostal tylko jeszcze wybór opon... co wybrać? mozna powiedziec ze cena nie gra roli Niezle z 9200g zjechalismy na 8800 ile to może ważyc z dętkami, chwytami, linkami, pancerzami i całym tym sh*tem?
Kosmita Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Ale XT'ka na kwadrat :question: Moim zdaniem nie ma sensu się pakować w korbę na kwadrat (dużo mniej sztywna niż na octalink, czy sztywną oś). Wybrałbym którąś z tych: - LX na sztywną oś - XT na sztywną oś (FC-M760) - LX'a 2004 (FC-M572) na octalink (wymienił śrubki na tytanowe, a pozostałe stalowe tarcze na aluminiowe) + suport XT/XTR i każdą w jakiś sposób odchudził (zależy od zasobności portfela ) Cała specyfikacja naprawdę "ciekawie" się prezentuje, ale dziwi mnie pewien szczegół Wszystkie części, to jakby nie patrzeć "górna strefa" cenowa i jakościowa, jednak obręcze które wybrałeś, do niej chyba nie nie należą. Nie mówię, że są złe, że są klockowate, ale na pewno nie są najlżejsze, a głównym Twoim założeniem jest złożenie rwoerku o jak najmniejszej masie Proponowałbym wymienić je na: - MAVIC XC717 (ok. 190 - 200zł/szt.) lub - Alexrims XT16 (ok. 100 - 125zł/szt.) - DT XR 4.1 (ok. 200zł/szt.)
Gość kamoreks Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 9 rzędowy...do takiego bika to raczej 9. Co do korby to składam rower...za 30 dni gotowy będzie. I nie wydaje mi się żeby moja nowa kobra DEORE na kwadrat będzie dużo gorsza od ISIS. Najwyżej kupię za 1,5 roku nową i już.
Marcin5611 Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 Troche przesadzasz z cenami:) Sztyca: Promax Carbon (225g, 180zł)?? sztyca na allegro 90-100zl Proponował bym cos takiego: obręcze tak jak zaproponował Kosmita i korby również.. lx/xt Za to jesli chcesz troche zaoszczędzić na cos innego np. te obręcze to zamiast kupować mostek WCS mozesz kupic np. Kbix bądź BOPLIGHT Napęd moim zdaniem 8biegowy a dlaczego...?? tanie i lekkie kasety albo sram 5.0 - 60zl albo XTR 190-220z na allegrol
Arni_King Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 9 rzędowy...do takiego bika to raczej 9. Co do korby to składam rower...za 30 dni gotowy będzie. I nie wydaje mi się żeby moja nowa kobra DEORE na kwadrat będzie dużo gorsza od ISIS. Najwyżej kupię za 1,5 roku nową i już. Możesz jasno i dokładnie wyjaśnić dlaczego "do takiego roweru to raczej 9" ? Według mnie 8 to szczyt potrzeb, ale być może wyjaśnisz dlaczego 9-ka lepsza? Co do sztywności korby, to nawet nie pisz o porównaniu kwadratu do ISIS'a czy Octalink'a, bo to jest bez porównania. Pozdrówko ALL
klimek Napisano 6 Kwietnia 2006 Napisano 6 Kwietnia 2006 A jak by działała kaseta 9 szosowa? Wagowo jest zachęcająca, ale jak współpracuje z przerzutkami? Korby na stałą oś są chyba i trwalsze i sztywniejsze niż te na wielowpust, a Truvativ by tu pasował Truvativ Stylo team Felgi albo Mavicki 517 (717) Albo Obręcze Suna Mach IV albo UFO Nyple Alu - ok. 40g w stosunku do mosiężnych (2 koła) Opony - polecam Red Phoenixy Tiogi. Są chyba najtrwalsze z "tych lekkich" czyli maxisów i conti. zwijana 385g, drutówka 410g
Ombre Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Napisano 7 Kwietnia 2006 Klimek- Ten Truvativ mi sie b. podoba, co sądzicie o nim? A tak w ogole, znalazlem informacje "zintegrowana oś suportu", znaczy sie ze nie trzeba supprotu O_o? pewnie znowu cos poknocilem ;/... Marcin5611- Z ta sztyca to zwykla pomylka policzylem jak za wcs'a. Obrecze biore Sun Rins Mach IV (405g jedna, czyli lacznie zeszedlem kolejne -70g) Musze znalesc jakas rownowage miedzy cena, jakoscia i waga. jezeli znowu walnalem jakas gafe to sorx- nie znam sie na bike'ach. znowu sie edytuj "zepsulo" jaki lancuch wybrac? conneX Wippermann 808 (308g, 70zł) czy Sram PC-38 (305g, 20zł)? wezcie pod uwage roznice 50zl...
Mod Team Odi Napisano 7 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2006 Ombre sprzęcik ogólnie bardzo fajny, ale jak ktos już wspomniał chyba trochę za wcześnie na taką zabawę. Mówię tak bo z Twoich postów wynika, że nie znasz się jeszcze tak dobrze na sprzęcie i sam do końca nie wiesz czego chcesz. Do takiego roweru łańcuch PC-38? Nie żartuj. A co będzie jak za jakiś czas Ci się odwidzi ta zabawa?
Ombre Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Napisano 7 Kwietnia 2006 juz napisalem ze mi sie nie odwidzi, na razie jezdze na fabrycznej meridze kalahari (wymienie pare rzeczy za 400zł) i jestem naprawde napalony na bike'i. Nie kazdy sie zna na sprzecie, po za tym na stronie srama pisalo ze pc-38 to rekomendowany lancuch do pg-850 dlatego go zaproponowalem. Aaa... jeszcze jedno, sprzecik bede kompletowal około roku, tak wiec za ten czas jeszcze sie duzo naucze
Mod Team Lookas 46 Napisano 7 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2006 i w specyfikacji zapewne też się sporo zmieni jak masz zamiar kompletować rower przez rok :]
Ombre Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Napisano 7 Kwietnia 2006 hmmm... no w jeden dzien na pewno nie wytrzasne 5 kółek, ewentualnie jakby sie cos zmieniło to was zapytam, rower już własciwie skompletowalem, wyszlo mi 8900g i 5000zł DZIEKI KAZDEMU ZA ODPOWIEDZ Ewentualnie sugestie prosze juz na priva.
mischa Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 hehe 8900 za 5000 ...nie realne....bedzie z tego jakies 10,50
klimek Napisano 7 Kwietnia 2006 Napisano 7 Kwietnia 2006 Realne, jak najbardziej. ale sporo polowania na tańsze części. A jeśli chodzi o lekki amor to najlepszy jest jego brak czyli sztywny widelec.
Mod Team Odi Napisano 7 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2006 Realne, jak najbardziej. ale sporo polowania na tańsze części. A jeśli chodzi o lekki amor to najlepszy jest jego brak czyli sztywny widelec. Jak ktoś jest masochistą to czemu nie Taki karbonowy leciutki sztywniak znacznie zmniejszyłby wagę. Z tym że raczej nie byłby tańszy od amorka i znacznie ucierpiałby komfort.
Ombre Napisano 7 Kwietnia 2006 Autor Napisano 7 Kwietnia 2006 Mischa- jest to waga bez dętek, linek, chwytów i całego tego "zaplecza" czyli łącznie mysle nad wagą 10kg. Klimek- Sztywny widelec do XC O_o? Bez przesady...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.