olomaster Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Witam ! Dostałem jakiś czas temu łańcuch wippermanna - connex 920 (http://velo.com.pl/produkty/?m=19&pk=%&id=505) Jednak kompletnie mi nie pasuje kolorystycznie. Stąd moje pytanie - jak pozbyć się tej powłoki ? Pozdrawiam Olomaster
kubzys Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Proponowałbym wiertarkę i na nią założyć coś takiego: Lakier z ramy mi to pięknie zdzierało Tak jak Piksel napisał, pewnie samo się zetrze, ale wiertarką to przyspieszysz
lyndowss Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Po mojemu nawet nie po czasie, a od razu prawie. Jak masz rower przerzutkami to powinno bardzo szybko zejść. Zapaskudzi się trochę smarem, nałapie syfu i będzie czarny i tak. Nie widziałem słyszałem, żeby ktoś mówił, że taka powłoka jest długo i trzyma mu się lata. Chyba, że BMX'y ale to jeden bieg i łańcuch nie ociera na boki. Jak Ci po 300-500km nie zejdzie to potraktuj to brutalnie tak jak wyżej.
kubzys Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Po co czekać, wal od razu wiertarą z tą szczotką i po sprawie Łańcucha nie uszkodzisz przecież bo dziury tym nie zrobisz. Szczerze polecam
lyndowss Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 I pozbycie się niklu na starcie. To trzeba się wtedy przyzwyczaić nie do niebieskiego koloru, a rudego. Ja bym tam się nie martwił kolorem. Mi w sumie też tak za bardzo by nie pasował chociaż niebieskie akcenty z ramy ładnie by się komponowały nawet. Jaką masz kolorystykę, że Ci to nijak pasuje?
olomaster Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Łańcuch w zjazdówce, więc rdzą bym się tak bardzo nie przejmował bo zużycie napędu znikome
lyndowss Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Ja tam wolałbym wszystkie powłoki i niepasujący łańcuch. Ot taki akcent niż rdzę, ale kto jak woli.
olomaster Napisano 2 Sierpnia 2012 Autor Napisano 2 Sierpnia 2012 Na serio niezbyt to wygląda przy czarnej ramie, złotej zębatce i złotym kokpicie ;d
Kiciok Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Jak zedrzesz z tego łańcucha powłokę tym czymś podanym wyżej, to z droższego łańcucha zrobisz najtańszą kupę.
M333 Napisano 2 Sierpnia 2012 Napisano 2 Sierpnia 2012 Jeżeli oczekujesz rady w rodzaju "zostaw w słonej wodzie na noc" to możesz się nie doczekać. Wszelkie inne rozwiązania zbyt pracochłonne (zdzierania lakieru z zewn strony blaszek) albo zbyt kosztowne (dedykowana chemia). Widzę dwa rozwiązania. Przyzwyczaić się albo sprzedać ten łańcuch i kupić inny.
montell81 Napisano 5 Sierpnia 2012 Napisano 5 Sierpnia 2012 Spróbuj go wykąpać w benzynie ekstrakcyjnej.
kkSliwa5 Napisano 7 Sierpnia 2012 Napisano 7 Sierpnia 2012 Jeżeli oczekujesz rady w rodzaju "zostaw w słonej wodzie na noc" to możesz się nie doczekać. Wszelkie inne rozwiązania zbyt pracochłonne (zdzierania lakieru z zewn strony blaszek) albo zbyt kosztowne (dedykowana chemia). Widzę dwa rozwiązania. Przyzwyczaić się albo sprzedać ten łańcuch i kupić inny. Zgadzam się z tobą. Sprzedaj ten łańcuch i kup nowy. Nie dość że nie bedziesz się męczył ze zdzieraniem to jeszcze bedziesz miał wtedy nowy łańcuch. A tak jak go spróbójesz zetrzeć i go rozwalisz to będzie do wyrzucenia i zostaniesz stratny bo będziesz musiał kupić za swoją dodatkową kasę Więc lepiej nic z tym nie kombinuj i sprzedawaj
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.