Skocz do zawartości

[łańcuch] Jak ściągnąć powłokę PTFE ?

olomaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proponowałbym wiertarkę i na nią założyć coś takiego:

2.jpg

Lakier z ramy mi to pięknie zdzierało ;)

Tak jak Piksel napisał, pewnie samo się zetrze, ale wiertarką to przyspieszysz :)

Napisano

Po mojemu nawet nie po czasie, a od razu prawie. Jak masz rower przerzutkami to powinno bardzo szybko zejść. Zapaskudzi się trochę smarem, nałapie syfu i będzie czarny i tak. Nie widziałem słyszałem, żeby ktoś mówił, że taka powłoka jest długo i trzyma mu się lata. Chyba, że BMX'y ale to jeden bieg i łańcuch nie ociera na boki. ;) Jak Ci po 300-500km nie zejdzie to potraktuj to brutalnie tak jak wyżej. :D

Napisano

Po co czekać, wal od razu wiertarą z tą szczotką i po sprawie ;) Łańcucha nie uszkodzisz przecież bo dziury tym nie zrobisz. Szczerze polecam :thumbsup:

Napisano

I pozbycie się niklu na starcie. To trzeba się wtedy przyzwyczaić nie do niebieskiego koloru, a rudego. Ja bym tam się nie martwił kolorem. Mi w sumie też tak za bardzo by nie pasował chociaż niebieskie akcenty z ramy ładnie by się komponowały nawet. Jaką masz kolorystykę, że Ci to nijak pasuje?

Napisano

Jeżeli oczekujesz rady w rodzaju "zostaw w słonej wodzie na noc" to możesz się nie doczekać. Wszelkie inne rozwiązania zbyt pracochłonne (zdzierania lakieru z zewn strony blaszek) albo zbyt kosztowne (dedykowana chemia).

Widzę dwa rozwiązania. Przyzwyczaić się albo sprzedać ten łańcuch i kupić inny.

Napisano

Jeżeli oczekujesz rady w rodzaju "zostaw w słonej wodzie na noc" to możesz się nie doczekać. Wszelkie inne rozwiązania zbyt pracochłonne (zdzierania lakieru z zewn strony blaszek) albo zbyt kosztowne (dedykowana chemia).

Widzę dwa rozwiązania. Przyzwyczaić się albo sprzedać ten łańcuch i kupić inny.

Zgadzam się z tobą. Sprzedaj ten łańcuch i kup nowy. Nie dość że nie bedziesz się męczył ze zdzieraniem to jeszcze bedziesz miał wtedy nowy łańcuch. A tak jak go spróbójesz zetrzeć i go rozwalisz to będzie do wyrzucenia i zostaniesz stratny bo będziesz musiał kupić za swoją dodatkową kasę :(

Więc lepiej nic z tym nie kombinuj i sprzedawaj :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...