Skocz do zawartości

[Tylna przerzutka] Problem z działaniem.

Grezen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Mam problem z moją przerzutką (tył SHIMANO Alivio M410 ) a mianowicie nie dawno wymieniłem dolne kółko na trochę mniejsze. Myślałem ,że to właśnie przez to hak jest przechylony

ale jak czyściłem napęd zauważyłem że cała przerzutka ma luzy przy mocowaniu no to myślę pewnie śruba ale niestety luzy występują na mocowaniu wokół śruby jakieś parę milimetrów. Na niższych biegach jest w miarę lecz na wyższych hak obciera o zębatki.. nie wiem o co tu chodzi. Jak się spojrzy od góry to hak odstaje i nie jest w linii prostej z łańcuchem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Pozdrawiam,

Damian

Napisano

Chodzi o to że cały wózek przerzutki jest odchylony w prawo i występują drobne luzy wokół śruby mocującej przerzutkę do ramy. Wymieniałem jeszcze dolne kółko na mniejsze. Nie wiem czy to wina kółka czy tych luzów. Gdy bieg jest na np. 6,7,8 jest ok ale ok 1,2,3 hak trze o przerzutkę jakby za mało był odchylony do góry. Myślałem jeszcze nad tym że może ta sprężyna się wyrobiła ale nie wiem.

Jutro zrobię zdjęcie to wrzucę.

• Mod Team
Napisano

Zilustrować miałem na myśli podać dokumentacje w postaci plików np jpg :P Bo ja osobiście średnio sobie mogę wyobrazić twój opis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...